24.07.2012 - 18:30
Okunma (1145)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış

Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış

 

AKP'li Milletvekillerinin federalleşme gibi teklifine bir tek Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK tepki koyabildi. Getirilen teklifin normal birteklifmiş gibi algılanması ve diğer sendikaların bu konuda sessiz kalmasına ise eğitimciler tepki gösteriyor..

 

Bazı AKP’li milletvekillerinin “yerel yönetim paketi” adı altında basın yayın kuruluşlarına servis ettikleri bir planı, kaygı, ibret ve dikkatle takip etmekteyiz. Planda başkanlık sistemine geçişin bir parçası olarak yerel yönetimlere; devlet memurlarını atama, vergi ve harç yetkisi, her ilin tek bir belediye başkanı ve tek bir meclisi olması, İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarını görevden alma yetkisinin kaldırılması gibi tam anlamıyla “Federalizmi” ve bölgesel özerkliği çağrıştıran düzenlemeler öngörülmektedir. Bu paket, devletin üniter yapısına zarar vereceğini düşündüğümüz, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere açık, hukuki bir zemin hazırlamaktadır. Bu paketin amacı, devlet-millet bütünleşmesine darbe vurmak, yerel yönetimleri terör örgütlerinin ve aşiretlerin ellerine teslim etmektir.

Bu çerçevede özellikle öğretmen ve doktorların yerel idareler tarafından atanması, iş güvencelerinin yalnızca görev yaptığı ille sınırlandırılması ve memurların başka ile tayin haklarının ellerinden alınması da planlanmaktadır. Bu durum, tam anlamıyla yerel yönetimlere özerklik verilmesi ve kamu çalışanlarının iş güvencesinin yok edilmesi anlamı taşımaktadır. Eğitim, sağlık gibi temel kamu hizmetlerinin yerel yönetimler tarafından götürülmesi, kamu hizmetlerinin gördürülmesinde aranan “kamu yararı” ve “idarenin kuruluş ve görevleriyle bir bütün” olduğu ilkelerini ortadan kaldıracaktır.

Yeni bir planmış gibi basına servis edilen bu çalışmanın, 100 yılı aşkın bir zamandır milletimize dayatılan, ülkemizi bölmeye yönelik bir zehir olduğunu biliyoruz. Ülkemiz; uzun bir süredir gerek içimizdeki gerekse dış güçler tarafından sistemli bir şekilde yürütülen bir parçalanma ve milli birlik ve bütünlüğümüzün bozulması planıyla karşı karşıyadır. Atalarımızın, vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulama pahasına parçalayıp attığı Sevr paçavrasının Kürdistan başlıklı 62. maddesinde, vatanımızın bir bölümü için yerel özerklik öngörülmüştür. Terör örgütü PKK’nın Genel Başkanlık Konseyi tarafından 27 Haziran 2003 günü yapılan açıklamasında ise “Yerel yönetimlerin yetkileri artırılarak sağlık ve kültür başta olmak üzere bazı hizmetler yerel yönetimlere bırakılarak demokrasinin derinleşmesi sağlanmalıdır.” ifadesi ile Sevr’in bu maddesine hayat verilmeye çalışılmıştır. Ne acıdır ki, 100 yıl kadar önce vatanımızı işgal eden düşmanlar tarafından dayatılan, daha sonra da terör örgütü PKK tarafından dillendirilen bu talepler, bugün ülkemizi siyaseten yöneten bir partinin milletvekilleri tarafından gündeme taşınmaktadır. Bu paketin ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyanın kan gölüne çevrildiği, ülkelerin bölündüğü ve terör örgütü ile bir takım gizli pazarlıkların yapıldığı bir döneme rastlaması ise ayrıca manidardır.

Türkiye bu girişimlerle sanki Mütareke şartlarına geri döndürülmeye çalışılmaktadır. Böylesine vahim bir girişimin, büyük Türk milleti nezdinde olumlu karşılık bulacağı düşünülmemelidir. Milletimiz, bu kimselerin gerçek niyetlerini er geç sezinleyecektir. Devletimizin yapılanmasını değiştirerek federal bir yapıyı getirme arzusundaki bu mihrakların, milletin öfkesine maruz kalmadan önce doğru tercihe yönelmelerini önerir; hiç kimsenin devletimizin üniter yapısı, milletimizin bölünmez bütünlüğü üzerinde oyun oynamamasını tavsiye ederiz.

Devletimizin yapısının değiştirilmesi, kamu görevlilerimizin özerkleştirilmiş yerel yönetimlerin idaresine verilmesi, ülkemizi bir maceraya atmak anlamı taşımaktadır. Ne Türkiye Kamu-Sen ne de kamu çalışanları böyle bir durumu asla kabul etmeyecektir. Türkiye’nin bir takım siyasi hesaplarla maceraya atılacak lüksü yoktur. İktidarı, kamuoyuna karşı duyduğumuz sorumluluğun bir sonucu olarak uyarmayı, üzerimize düşen tarihi bir görev olarak görüyor ve Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısını zedeleyecek girişimlerden uzak durmaya ve bu maceradan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bu davet, Türkiye Kamu-Sen olarak üzerimize düşen milli bir vazife, tarihe düşülen önemli bir kayıttır.

İsmail KONCUK

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

Keyword : Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış haberi , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış oku , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış konusu , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış hakkında , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış manşeti , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış perde arkası , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış olayı , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış son dakika , Öğretmenleri ve Doktorları Belediye Atayacakmış

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com