27.01.2012 - 21:57
Okunma (1187)
Yorum (0)
Paylaş

Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır

Elleriniz  Güzelliğinizi  Yansıtır

En çok kullandığımız ve dolayısıyla en çok yıpranan organlarımızdan biri eller. Bu yüzden onlara gerekli özeni göstermek için önleminizi baştan almalısınız ve onlara iyi bakmalısınız. Parmağınıza taktığınız yüzüğün daha güzel görünmesi  el sıkıştığınız insanlarda hoş bir etki bırakabilmeniz için kendi evinizde pratik yöntemlerle el bakımı yapabilirsiniz. 
Fazla sıcak ve fazla soğuk su  deterjanlar  evde kullanılan temizlik ürünleri  güneş  soğuk  yağmur deniz ve toprak da ellere  zarar verir. 


Ellerinizi korumak için

  • Suyla yapılacak işlerde lastik eldiven giyin.
  • Ev işlerinde ise pamuklu eldiven kullanın. 
  • Ellerinizi ıslattıktan sonra iyice kurulayın. El kremi ya da losyon sürün. 
  • Ellerinizi günde iki  üç kere yumuşak sabunla yıkayıp bol suyla durulayın. Günde bir kere parmakları  tırnakları fırçalayın. 
  • Sert olmayan bir ponza taşı da elleriniz için yararlıdır. Sert derileri alır lekeleri de çıkarır. 
  • Arada bir ellerinize kalın tabaka krem  vazelin sürün pamuklu eldiven takıp yatın. Uyumakta biraz zorlanabilirsiniz. Ama sabah kalktığınızda elleriniz çok bakımlı olacaktır.
  • El üstlerine sürülecek parafin tabakası gözenekleri açmak için çok yararlıdır. Limon da eller için yararlıdır. Elin rengine iyi gelir.
  • Ellerde kahverengimsi lekeler oluşur. Bunlara yaşlılık lekeleri denir Bu lekelerin çıkmasını geciktirmek  hatta önlemek mümkündür. Bunun için filtreli  güneş ilacı kullanabilirsiniz. Eldeki benekler için de pigment  renklerini açan bir krem yararlı olur. En kötü ihtimalde suda çıkmayan fondotenle kapatabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda damarların gözükmesini engeller. 
  •  Parmakların yeteri kadar hareket etmemesi  soğuk ve nemden yeterince korunmaması neden olur. En iyi yol  egzersiz yapmaktır. Çünkü bu egzersizler kan dolaşımını hızlandırır. 
  •  Sert deri ve çatlaklara, soğuk hava  elleri fazla zorlayan işler yol açar. Çatlaklara kir dolabilir. Bu kirleri limonla çıkarabilirsiniz. Sonra da bir parça pamuk yardımıyla zeytinyağı sürün. Bir süre bekledikten sonra ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp iyice durulayın. Tabii ki sonra krem sürmeyi unutmayın. Bunun her gün yaparsanız elleriniz düzelir. 

 

El ve parmak egzersizleri 

1. Yumruğunuzu iyice sıkın. Sonra parmaklarınızı öne doğru mümkün olduğunca açın. İki eli de aynı zamanda yapın. Bu hareketi en az 6 kere yapmalısınız. 


2. Ellerinizi avuçlarınızın yere bakacağı şekilde tam önünüze koyun. Parmaklar birbirlerine sıkıca yapışmış olsun. Sonra parmaklarınızı açabildiğiniz kadar açın. 

Ellerinizin Yumuşacık Olması İçin


-Ellerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız; 1 litre suya 1 avuç dolusu ısırgan otu koyup kaynatın ve ılıdıktan sonra ellerinizi bu suyla yıkayın.

- Birkaç tane salatalığın kabuklarını biraz derince soyun ve bu kabuklarla ellerinizi ovun. 

- 2 çorba kaşığı tatlı bademyağı ve 1 tatlı kaşığı kakaoyağını karıştırıp kısık ateşte biraz ısıtın. Ilıdıktan sonra ellerinizin çatlaklarına sürün. 

- Sıcak su dolu bir kabın içine gül ve papatya yağı ekleyin. Ellerinizi su dolu kabın içinde 30 dakika bekletin. Yumuşak hareketlerle kurulayın. Nemlendirici el bakım kremi sürüp  ellerinize yedirin. 

- Soğuktan ya da aşırı sıcaktan çatlayan elleriniz için acil bakım yöntemi yüz yıllardır kullanılan vazelinden geçiyor. Gece yatmadan önce ellerinize bol miktarda vazelin sürüp eldiven giyin. Sabah uyandığınızda ellerinizi ılık su ile durulayın. Hafif hareketlerle kurulayın. 

- Tam bakım sağlamak için ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Böylece ellerinizin kurumasını ve bakterilerin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Deterjan gibi temizlik maddeleri kullanırken mutlaka eldiven giyin. İşiniz bittikten sonra nemlendirici el kremi ile ellerinizi koruma altına alın.

 

Keyword : Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır haberi , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır oku , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır konusu , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır hakkında , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır manşeti , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır perde arkası , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır olayı , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır son dakika , Elleriniz Güzelliğinizi Yansıtır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com