22.07.2012 - 16:42
Okunma (1212)
Yorum (0)
Paylaş

Hani Norm Fazlası Olmayacaktı

Hani Norm Fazlası Olmayacaktı?

 

MEB ve Eğitim Bir Sen ya yanıldı ya yanılttı, karar sizin! Hatırlarsanız 4+4+4′lük eğitim tartışmaları sırasında, “iş yapmanın” sarhoşluğuyla zevk naraları atanlar dışarıdan getirilen tüm eleştirilere kulaklarını tıkamış, hatta saldırırcasına sert yanıtlarla bu sesleri kısmaya çalışmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı sadece norm kadro fazlası öğretmenleri göz önünde bulundurarak Öğretmen atama yönetmeliğine " Norm Kadro Fazlası Öğretmenler Re'sen atanır" ifadesini ekledi. Sistem öyle karışık bir hal aldı ki Öğretmenlerimiz Norm kadro fazlası olduğunu bile bilemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemine karşı 5+3 sistemini savunan ve öğretmenlerimizin norm kadro fazlası olacağını ifade edenlere karşı o günlerde en sert eleştiri Eğitimbirsen'den gelmişti. Hatta EBS bu konunun tartışılmasını bile kabul etmeyip MEB'den daha hararetli savunmuştu 4+4'ü.

Eğitimbirsen ve MEB'e yönelik en büyük eleştiri ise o dönemde norm kadro fazlası olmaktan korkan sınıf öğretmenlerinden gelmişti.

Sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olacağını günlerce diğer sivil toplum örgütleri ve basın yayın kuruluşları yazıp , çizip matematiksel olarak anlatsa da Eğitimbirsen yeni eğitim sisteminin sabote edildiği hissine kapılarak olaya bilimsel ve matematiksel olarak bakamadı bile...

HERKES BOZGUNCU İLAN EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı bu uyarılara hiç kulak asmadığı gibi, bu konuda eleştiri getiren herkesi 4+4+4′lük sistemi yıpratmaya çalışan “bozguncular” olarak ifade etti. Bakanlık bu uyarıyı yapanları yayımlarında “öğretmenler arasında tedirginlik yaratmak isteyen yalancı ve dedikocu kişiler” olarak ifade etmekten geri durmadı.


MEB hem kulaklarını tıkayıp, hem fikrini belirten herkesi bozguncu olarak suçlarken “sınıf öğretmenleri arasında kimse norm fazlası olmayacak, normlar kendi okullarında eritilecek” demekteydi. Okulların teknik imkanlarının belli olmasına rağmen her okulda açılıverilecek! 4-5 sınıfla sorun kalmayacaktır demekteydi.


MEB HERKESİ KANDIRDI MI?

Bu durumun böyle olmadığı şimdi iyice su yüzüne çıktı. Özellikle norm fazlası olan öğretmenlerin tepkisi bitmek tükenmek bilmiyor.


Norm fazlası olup olmadığıni bile tam olarak bilmeyen öğretmenler, norm fazlası olmaları durumunda onları bekleyen durumlar hakkında herhangi bir fikre sahip değiller.

MEB’in sitesinde 4+4+4′lük sistemle ilgili soru-yanıt şeklinde yayımladığı broşürde kullanılan ifadeleri hatırlatıyoruz;

 



Oysa ki Milli Eğitim Bakanlığı Norm kadro fazlası öğretmenlere karşı yönetmelikle önlemini aldı bile...

Okullarından norm kadro fazlası olan öğretmenlerimiz MEB tarafından re'sen atanabilecek.


EĞİTİM BİR SEN NEDEN SUSUYOR?

Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen de 4+4+4 eğitim görüşmelerinde hükümetten daha büyük bir iştahla 4+4+4′lük sistemi savunmaktaydı. Hükümete bu konuda getirilen tüm eleştirileri, görev bilip hükümetten önce yanıtlamaya çalışan sendika özellikle kimsenin “norm fazlası” olmayacağını ısrarla ifade etmekteydi.


Şimdi üyelerinden de çok sayıda norm fazlası sınıf öğretmeni olmasına karşın Eğitim Bir Sen‘den bu konuda eski sözlerini açıklayan herhangi bir açıklama gelmiş değil.


Eğitim Bir Sen’in sitesinde yer alan “öğretmenlerin norm fazlası olmayacağıyla” ilgili açıklamalarını aşağıda sunuyoruz.



Yeni Eğitim Öğretim sistemini Kamudanhaber sitesi olarak desteklememiz ve özellikle İmam Hatiplerin Orta Kısımlarının açılması ve mesleki eğitimin önünün açılması noktasında 28 Şubat ürünü darbeci zihniyetin yıkılması noktasında güzel bir uygulama olacağını ve özgürlüklerin önünü açacağını bangır bangır bağırmamıza rağmen bu sistemin 5+3 olması gerektinin her fırsatta altını çizmiştik.

Hemen hemen tüm kamuoyunun, sivil toplum örgütlerinin ve öğretmenlerin 5+3 sistemi olmasını istediği noktada Eğitimbirsen sebebini bile açıklamadan ısrarla 4+4 istemişti.

Eğitimbirsen'in neden ısrarla 4+4 istediğini ve 4+4 sistemi ile oluşacak binlerce norm kadro fazlası öğretmenler hakkında düşüncelerini tüm kamuoyu gibi bizde merak etmekteyiz.

Bu konuda hem üyelerini hemde kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yaparlarsa seve seve yayınlarız.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

 

Keyword : Hani Norm Fazlası Olmayacaktı haberi , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı oku , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı konusu , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı hakkında , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı manşeti , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı perde arkası , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı olayı , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı son dakika , Hani Norm Fazlası Olmayacaktı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com