22.07.2012 - 06:19
Okunma (1562)
Yorum (0)
Paylaş

Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok

Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok

 

 

MEB İl içi Yer Değiştirme Kılavuzunu yayınladı. O günden, bugüne, gerek Türk Eğitim Sen, gerekse pek çok internet sitesi kılavuzla ilgili açıklamalar yaptı. Eleştiriler yöneltti. Bu kadar eleştiri ve kılavuzda bulunan tuhaf, anlaşılmaz maddeler konusunda, Milli Eğitim Bakanlığından tek ses çıkmadı. Bir açıklama bugüne kadar yapılmadı.

 

Tüm eleştirilere kulak tıkamış, tabiri caizse yüzsüzlüğü ele almış, bir Milli Eğitim Bakanlığı ile karşı karşıyayız. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, yayınladığı kılavuzun mimarı olarak çıkıp, eleştirilere, sorulara bir açıklık getirme cesaretini dahi gösterememektedir. Genel Müdürlük sorumluluğunu, hakkıyla yerine getirdiğinden, çok ciddi kuşkular duymaya başladığımız Genel Müdür’den ses çıkmamakta, kabuğuna çekilmiş bir görüntü içerisindedir.

 

Genel Müdür Hikmet Çolak, ilk ciddi sınavı olarak gördüğümüz İl İçi Yer Değiştirme kılavuzunda sınıfta kalmıştır.KPSS puanı ile, alınteri ile kadroya geçenlere tayin hakkını bile çok görerek, adalet duygusundan ne kadar uzak olduğunu herkese göstermiştir. Kılavuzdaki bazı maddeler için bir başka kılavuz gerekmektedir.

 

Hikmet Çolak, Ömer Dinçer’in 30 Eylül sözünü bile yerde bırakmıştır. Bakan tarafından açıkça söz olarak, 29 Haziran tarihinde Anadolu Ajansına yapılan açıklamanın gereğinin yerine getirilmemesi tam bir skandaldır.İllerarası tayin veya özür grubu tayinlerinde, hizmet yılı hesabında 30 Eylül esas alınacaktır umudu taşıyanlar da, bu gidişle hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü, hizmet yılı hesabı standart bir işlemdir  ve il içinde ayrı, illerarası veya özür grubu atamalarında ayrı olmaz. Bu durumda yeni hukuki problemlerle karşı karşıya kalınacaktır. Bir Milli Eğitim Bakanı, sözünü tutmayan bir duruma düşürülmemelidir.Böyle bir durumda, sözü veren ve tutmayan Bakan kadar, bu sözü Bakana hatırlatmayan bürokratlar da sorumludur.

 

İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunu eline yüzüne bulaştıran, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Hikmet Çolak’ın, nasıl bir atama ve yer değiştirme yönetmeliği  yapacağı merak konusudur.Kılavuz konusunda ortaya konulan soru ve eleştirilere cevap veremeyen, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün, yayınlanacak atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile ilgili, oluşacak kaosu nasıl gögüsleyeceği konusunda endişe duymayan bir tek öğretmen yoktur.

 

Anadolu liselerinde yaşanan problemlerle ilgili, bugüne kadar tatmin edici bir açıklama yapamayan, mağdur bir çok öğretmeni, mağduriyeti ile başa başa bırakan, MEB ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yaşanan problemler ve yapılan eleştiriler karşısında taş kesilmiş durumdadır.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak’ı kendine gelmeye davet ediyoruz. Başınızı kuma gömerek, yapılan eleştirilerden kurtulacağınızı zannetmeyin.Yaptığınız hatalar sebebiyle, oluşacak toplumsal tepkiler, yarın MEB kapısına dayandığında oturduğunuz rahat koltuklar, o kadar rahat olmayacaktır.

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Keyword : Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok haberi , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok oku , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok konusu , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok hakkında , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok manşeti , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok perde arkası , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok olayı , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok son dakika , Taştan Ses Geldi, Meb'den Ses Yok

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com