22.07.2012 - 06:17
Okunma (1405)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir

Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir

Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Nüfus Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Nüfus artış hızı sürekli düşen ve son olarak yüzde 2’lerin altına kadar inenTürkiye’nin gelecekte genç nüfus konusunda ciddi sorunlar yaşayacağı ortadadır. Küresel bir aktör ve bölgesel bir güç olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye’nin sürekli genç ve dinamik kalabilmesi için özellikle eğitimli, orta ve üst gelire sahip ailelerin en az üç çocuk sahibi olması gerekir” dedi.

 

ÖNLEM ALINMAZSA, 25 YIL SONRA NÜFUSUMUZUN YARIDAN FAZLASI 65 YAŞ ÜSTÜ OLACAK

Nüfus artış hızında yüzde 2’nin altına düşüldüğü zaman nüfusun yaşlandığını ve akabinde nüfusun yenilenemediği için negatife yöneldiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada nüfusu negatife düştükten sonra bunu pozitife çevirmiş bir ülke bulunmamaktadır. Bu nedenle Türkiye önlemlerini daha şimdiden almak mecburiyetindedir. Türkiye’de aile başına düşen çocuk sayısı üçün altına düşmüş ve resmi verilere göre kritik sürece girilmiş durumdadır. Türkiye’nin batı bölgeleri çoktan negatif sürece girmiştir. 3 çocuk önerisinin özellikle batı bölgelerimizde yaşayan, tek çocukta ısrar eden eğitimli ve varlıklı ailelerimiz tarafından dikkate alınması gerekiyor. Ülkemizin geleceği için önemli bir uyarıda bulunan Sayın Başbakanın bu önerisinin siyasi ve dini zeminde tartışılmaması gerektiğini, nüfus konusunun bilimsel ve teknik bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

Türkiye’nin ‘3 çocuk’ açılımını sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilmesi için her çocuk için ailelere yardım yapılması, üremeye yardımcı tedavilere ait giderlerin tamamının devlet tarafından karşılanması, Milli Eğitim bütçesinin iki katına çıkarılarak parasız, eşit ve nitelikli eğitime geçilmesi gibi birçok mevzuat düzenlenmesinde bulunulması gerektiğini söyleyen Gürkan Avcı şunları kaydetti;

 

ÇOCUK BAŞINA 500 TL YARDIM VERİLMELİ

Ülkemizde aile ve çocuk yardımı adı altında ödenen ücretler çok düşük seviyelerde seyretmektedir. Özellikle eğitimli anne babaların çocuk yapmaya özendirilmesi için doğum, bakım ve eğitim giderlerine ilişkin desteklerin artırılması veya bir bölümünün tamamen karşılanması gerekmektedir. Avrupa ülkelerinde ortalama olarak her çocuk başına 500 TL yardım veriliyor. Ülkemizde de herkese çocuk yardımı adı altında bir ücret verilmelidir. Özellikle kamu görevlilerine verilen 20 TL civarındaki çocuk yardımı oranı ivedilikle artırılmalı, çocuğun bez, mama, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve ayrıca çocuk okul çağına geldiğinde eğitim masraflarını destekleyecek bir politika güdülmelidir.

 

EĞİTİMLİ AİLELER TEK ÇOCUK YAPMAMALI

Önlem alınmazsa Avrupa da birçok ülkenin takriben 100 yıl sonra nesli sona erecek. Türkiye’nin ‘İş ve imkân üretemedik, çocuk yapmayalım’ demek yerine başta eğitime yatırım yaparak, eğitim bütçesini artırarak ‘nitelikli, meslek sahibi bir nesil’ yetiştirmek için bütün imkânlarını seferber etmesi gerekmektedir. Bugün genç nüfusumuz çok önemli bir güçtür. Küresel krizde kredi notu artırılan Türkiye’nin, bölgesinde en hızlı büyüyen ve G-20'de masada en dik ve güçlü bir şekilde oturabilen bir Türkiye’nin nüfus artış hızı böyle devam ederse bundan 25 – 30 sene sonra yaşlı Avrupa ülkelerinden farkımız kalmayacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında nüfusumuzun yaşlanacağını gerekçe göstererek her çiftten en az üç çocuk isteyen ve her fırsatta sürekli olarak dile getiren Sayın Başbakanın bu tavsiyesini son derece gerçekçi ve hayati buluyorum. Özellikle eğitimli, orta ve üst gelir grubundaki ailelerin batı kültürünün öykünmesi olan tek çocuk ısrarından vazgeçmesi gerekmektedir.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’nin genç nüfus oranının korunması için önerdiği '3 çocuk yapın' tavsiyesine Demokrat Eğitimciler Sendikası’ndan (DES) destek niteliğinde bir açıklama geldi.

 

3 ÇOCUK ÖNERİSİ BİLİMSEL VE TEKNİK ZEMİNDE TARTIŞILMALIDIR

Bugün Türkiye, dünyaya huzur, adalet ve intizam verebilecek derinliği ve potansiyeli olan üç beş ülkeden biridir. Yıllardır bilinçli olarak yapılan olumsuz propagandalarla özgüveni olmayan, kompleksli, kendini küçümseyen bir toplum haline getirilmek istendik. Öz benliğimizden, kültürel ve moral değerlerimizden uzaklaştırılmaya hatta utanır hale getirilmeye çalışıldık. Fakat buna rağmen birçok konuda dünyada sayılı ülkelerden biriyiz. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 milyonluk bir Türkiye” hedefi ile yakın gelecekte dünyanın en güçlü ve prestijli bir ülkesi haline gelecektir. Bunu görmemek için kör olmak gerekir.

 

Bu itibarla, 3 çocuk tavsiyesi üzerine başlayan tüm lüzumsuz gürültülere, yalan yanlış konuşmalara rağmen Türkiye bu tavsiyenin arkasındaki gerçeği görmeye ve bu minvalde uyanmaya başlamıştır. Konu bilimsel ve teknik bir zeminde tartışılmalıdır. Türkiye'nin en önemli zenginliği genç nüfusudur. Türkiye’de doğum azalıyor. Özellikle memur ailelerin çocuk yapması teşvik edilmelidir.

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir haberi , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir oku , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir konusu , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir hakkında , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir manşeti , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir perde arkası , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir olayı , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir son dakika , Çocuk Yardımı Artırılmalı ve Herkese Verilmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com