22.07.2012 - 06:05
Okunma (1389)
Yorum (0)
Paylaş

Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz

Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Olimpiyatlara katılacak sporcularla birlikte iftar yemeğinde buluştu.

Başbakan Erdoğan iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

 

Türkiye olarak Olimpiyat Oyunları'na bir çıkarma yapıyoruz, hükümet olarak spora, sporun altyapısına ve sporcuya yaptığımız yatırımların bir sonucu olarak bu yıl olimpiyatlara 181 sporcu ile katılıyoruz. 66 bayan ve 48 erkek olmak üzere toplam 114 sporcumuz da Londra Olimpiyat Oyunları'na iştirak edecek, bu ülkemiz için gerçekten gurur verici.

Başbakan Erdoğan: Güçlü lobi ve diplomasi yapıyoruz

 

 

"ÇOK GÜÇLÜ LOBİ VE DİPLOMASI İÇİNDEYİZ"

 

Toplamda 13 hakemimizde ülkemizi temsil edecek ve orada karşılaşmaları yönetecekler. Olimpiyat oyunlarında açıkcası bugüne kadar başarı gösteremedik, baktığımızda 36 altın madalya, 23 gümüş madalya kazandık. Burada efsanevi sporcularımız var tabii ki, Gazanfer Bilge, Celal Atik, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Nurcan Taylan bunun yanında Ramazan Şahin ve diğer sporcularımıza da bir kez daha şükranlırımı ifade ediyorum. İnşallah tarihimizde ki en fazla sporcu, branşta katıldığımız 2012 oyunlarında tarihimizde ki en fazla madalya alarak döneriz. Bunları yakalarmıyız? Azmedersek bu milletin evlatları bunu da yakalar, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın bizim için büyük önemi ve anlamı var, sizlerin kazanacağı başarı Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına inşallah ev sahibi olacağız, bu sürece çok büyük katkı sağlayacaktır. İstanbul 2020 için hükümet olarak çok büyük lobi ve diplomasi içerisindeyiz.

 

"MADRİD'TE ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR"

 

2020 olimpiyat adayları için 6 aday şehir vardı, Roma adaylıktan çekildi, Bakü ve Katar adaylık statüsü kazanamadı, İstanbul şuanda  Madrid ve Tokyo ile yarışıyor. Bu arada  Madrid'de çekilebilir belli olmaz onlarda da durum malum. Bunu kazanmamız halinde 2013'ten itibaren 2020'ye yönelik bütün altyapıyı en ideal şekilde hazırlayacağız. Biliyorsunuz, ülke olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 için büyük hedefler belirledik, şimdiden bu hedefler için kurumlarımızla büyük gayret içerisindeyiz. 2020 oyunlarını ülkemize kazandırırsak, 2023'te bu olayı da taçlandırmış olacağız, buraya gelip denetimi yapanlar felan sadece şu boğazda yapılacak 3 karşılıklı geçişi bilmiyorlar, önümüzde ki yıl 29 Ekim'de burada raylı sistem kuracağız, 2014'te kız kulesinin hemen altında çift katlı tünel yapıyoruz, onun da açılışı yapılacak, 2 yıl içerisinde 3. boğaz köprümüzü bitireceğiz ve bunlar adeta Asya ve Avrupa'yı bağlayan önemli hatlar.

 

"2020 KİLİDİNİ ORADA AÇACAKSINIZ"

 

İzmir'de, Erzurum'da ÜNİVERSİAD'ı başarıyla gerçekleştirdik, artık bunlarda ciddi bir deneyimi olan ülkeyiz, Mersin'de gerçekleşecek organizasyon içinde yoğun bir çalışma ve gayret içerisindeyiz. 2014'te basketbolda kadınlar dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız, bunlara paralel olarak spora ve sporcuya büyük yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 9,5 yıl içerisinde sporcu sayısını 10 kat arttırdık, 28 ilimizde yüzme havuzu yaptık, 152 yeni spor tesisi inşaa ettik, 18 şehire şimdi stadyum kazandırıyoruz, Türkiye'de sporun altyapısı çok güçlü şekilde gelişiyor ve ilerliyor. Türkiye 2020 olimpiyatlarına da güçlü şekilde ev sahipliği yapacak yapıya sahiptir. Sizlerin göstereceği başarı 2020 olimpiyatlarında bizim elimizi ciddi şekilde güçlendirecektir, sizler bir yandan ülkeniz, bir yandan arkanızda ki millet için yarışırken bunun kilidini de orada açacaksınız.

 

"BERABER BASKETBOL MAÇI İZLEYECEĞİZ"

 

Artık bu hafta yolculuk başlıyor, şuanda Londra'da olan sporcularımız var, bizler bu yolculuk esnasında tüm Londra'ya gidecek sporcularımız için şimdiden bazı adımlarımızı attık ve bunun yanında da tabii ki bunlar banka hesaplarınıza yatmış olan şuanda ki Cumhuriyet altınlarımızdır, birazdan bunların çeklerini de açıklayacağız, bununla beraber bize ayrıca oradan derecelerle dönerseniz buda bize mutluluk kazandıracaktır, bunlar teşviktir, bu teşvikler daha farklı neticelere dönecektir, bizim sizlere inancımız var ve inanıyoruz ki sizler göğsünüzde taşıdığınız ay yıldıza layık oldunuz ve yine layık olacaksınız. Orada İstiklal Marşı'mızı sizler okutacaksınız, bunun bedeli olmaz bunun bedeli sizleri sürekli tarih alkışlayacaktır, gelecek kuşaklar alkışlayacaktır bu bakımdan biz sizleri şimdiden alkışlıyoruz, sizleri yolcu ederken hayır duaları ile yolcu ediyoruz ve başarılarınızın inşallah orada ilk 3 gün bende bulunacağım ve İngiltere Başbakanı ile birlikte Türkiye'nin basketbol maçını beraber izleyeceğiz, o zaman bayanlarda Türkiye-Angola maçını beraber izleyelim dedik, ayrıca fırsat bulursam diğer müsabakaları izleme fırsatım olacak' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Başbakan İstanbul 2020 logosunu tanıttı

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyatları'na gidecek sporculara Dolmabahçe Sarayı'nda iftar yemeği verdi. Başbakan Erdoğan iftar yemeğinin ardından da 2020 Olimpiyatlarına aday kent olan İstanbul'un logosunu açıkladı.

Keyword : Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz haberi , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz oku , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz konusu , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz hakkında , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz manşeti , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz perde arkası , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz olayı , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz son dakika , Başbakan Erdoğan: Güçlü Lobi Ve Diplomasi Yapıyoruz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com