21.07.2012 - 09:25
Okunma (1164)
Yorum (0)
Paylaş

Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor

Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor

 

ABD hisse senetleri, eurodaki hızlı kaybın ardından bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi

 

ABD hisse senetleri, İspanya'nın resesyonun gelecek yıla sarkacağını belirtmesi ve ülkedeki bölgelerinin mali durumuna yönelik endişelerin artması ile birlikte euroda görülen hızlı düşüşten olumsuz etkilendi. Gösterge endeks Standard & Poor's 500 (S&P 500) yaklaşık bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

 

Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase & Co, İspanya tahvillerinin euro dönemi rekor seviyesine yaklaşmasının etkisi ile Avrupa bankalarına gelen güçlü satışlar sonrası en az yüzde 1.6 geriledi. S&P 500 Endeksi'ndeki ham madde şirketleri, Çin'in emlak piyasasındaki kontrol politikalarını gevşetmeyeceğine yönelik haberlerin, ekonomik yavaşlamanın emtia talebini düşüreceği endişelerini yoğunlaştırması sonucu değer kaybetti. Chipotle Mexican Grill Inc.'nin hayalkırıklığı yaratan satışları sonrası yüzde 22 değer kaybetmesinin ardından, restoran hisseleri düşüş gösterdi.

 

S&P 500 Endeksi yüzde 1 düşerek haftayı 1,362.66 puandan kapandı. Endeks önceki üç günde yüzde 1.7 yükselmişti. Dow Jones Endeksi ise 120.79 puan ya da yüzde 0.9 düşerek 12,822.57 puandan kapandı. Euro yen karşısında Kasım 2000'den bu yana en düşük seviyesine indi. ABD'de borsaya kote edilmiş şirketlerin el değiştiren hisse adedi bugün, 6.8 milyar ile son üç ayın ortalamasına yakın bir seviyede gerçekleşti.

 

Elmira, New York'ta Chemung Canal Trust Co. kıdemli yatırım yetkilisi Tom Wirth, "Problem heryerde" dedi ve "Hastalık bir kere ortaya çıktığında, bunu durdurmak zor görünüyor ve euronun hayatta kalıp kalmayacağını merak ediyorsunuz. Çin'in açıklaması konusunda da endişeler var. Zira Çinli yetkililerin hareketleri, varlık fiyatları için daha destekleyici hale gelmekte" değerlendirmesinde bulundu.

 

Küresel hisse senetleri, İspanya bankalarına yardımın onaylanmasının ardından, Avrupa otoritelerine güvensizlik oyu verilmesi ile birlikte değer kaybetti. İspanya'nın ikinci en büyük borçlu bölgesi Valencia, acil kredi fonunu kullanacağını açıkladı. İtalya Başbakanı Mario Monti, borçlanma maliyetlerindeki yükselişin suçunu İspanya'daki istikrarsızlığa yükledi.

 

www.borsagundem.com

 

Keyword : Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor haberi , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor oku , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor konusu , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor hakkında , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor manşeti , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor perde arkası , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor olayı , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor son dakika , Borsalarda Sert Düşüşler Yaşanıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com