21.07.2012 - 07:57
Okunma (1162)
Yorum (0)
Paylaş

Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır

Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır

"Adalet hepimize lazım. Bir vatandaş olarak ülkeyi yönetenlerin adil ve eşit davranmasını istemek, her Türk vatandaşının hakkıdır. Ülkeyi yönetenlerin de, tüm uygulamalarında, Anayasada da ifadesini bulan eşitlik ilkesine dikkatle yaklaşması, bir keyfiyet değil, mecburiyettir. "

 

 

Yapılan iş ve işlemlerin, adil ve eşitlikçi olması gerekirken, tam aksine tutum ve davranışlar, insanımızı isyan noktasına getirmektedir. KPSS puanı ile kadroya geçenlerin uğradıkları haksızlık, adaletsizliğin ve çifte standart hukuk anlayışının en canlı ve güncel örneğidir.

Türk Eğitim Sen, bu konuda üzerine düşeni yapmış, defalarca ilgilileri uyarmış, ancak, değişen bir şey olmamıştır. Bugüne kadar, genel düzenleyici bir işlem yapılmadığı için, genel bir dava da sendikamız tarafından açılamamış, şahsi davalar açılması için, mağdurlar uyarılmıştır.Ancak, tüm uyarılarımıza rağmen bir çok mağdur dava açmamıştır.

Son yayınlanan, İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunda KPSS puanı ile kadroya geçenlerin, kadroya geçmeden önceki hizmetlerini, 3 yıllık hizmet yılı hesabında dikkate almayarak, bir düzenleme yapılmıştır.Türk Eğitim Sen, kadro haksızlığı ve diğer  konularda dava açma hazırlığına başlamıştır. Henüz yayınlanmamış olan, Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde de, aynı adaletsiz uygulama esas alınırsa, Türk Eğitim Sen yapılacak bu düzenlemeyi de yargıya taşıyacaktır.

2011 Genel Seçimler öncesinde, 632 sayılı KHK ile kadroya geçenlere belli hakları vererek, KHK'dan önce, KPSS puanı ile kadroya geçenlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak, kabul edilemez.632 sayılı KHK ile kadroya geçenlere verilen haklar yanlış değildir, o halde aynı hakların puanla kadroya geçenlere de verilmesi doğru ve adil bir uygulama olacaktı. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığını yönetenlerin ne kadar acemi ve insan haklarından habersiz olduğunu düşündüğümüzde, bu haksızlığın sebebi daha iyi anlaşılacaktır.

Yönetmelikle ilgili MEB’de yapılan toplantıda, tüm sendikaların ittifakı ile gündeme getirilen bir haksızlığın, İl İçi Yer Değiştirme kılavuzunda giderilmemesi, akla ve vicdana uygun bir tavır değildir. Açık bir haksızlığın devam ettirilmesini, görmemek, sessiz kalmak hiçbir vicdanın kabul edeceği bir yaklaşım olarak görülemez.MEB bu vicdansız anlaıyışı sergilemekten çekinmemiştir.

Türk Eğitim Sen, KPSS puanı ile kadroya geçenlerin uğradıkları mağduriyeti bilmektedir. Bu konuda, her türlü hukuki mücadele yapılacaktır. Bugüne kadar, ilgili yerlerde sürekli gündeme getirdiğimiz bir konuda, dava açmamamızın sebebi, bugüne kadar genel düzenleyici bir işlem olmamasıdır. Beklenen işlem, İl İçi Yer Değiştirme kılavuzunda yapılmıştır. Dava açmak için bir engelimiz, artık, yoktur. Sonuç almamız, MEB'i kendine getirmemiz dileğiyle.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

 

 

 

Keyword : Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır haberi , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır oku , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır konusu , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır hakkında , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır manşeti , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır perde arkası , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır olayı , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır son dakika , Puanla Kadroya Geçenlere Yapılan Vicdansızlıktır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com