21.07.2012 - 07:37
Okunma (1244)
Yorum (0)
Paylaş

Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek

Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek

 

İlkokullarda Din dersini sınıf değil branş öğretmenleri verecek.

MEB, ilkokullarda sınıf öğretmenleri tarafından okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğretmen değişikliğine gidiyor. Bu dersi sınıf öğretmenleri değil, ortaokullarda olduğu gibi branş öğretmenleri verecek.

 

İLKÖĞRETİM dördüncü sınıftan itibaren okutulmaya başlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini bundan sonra sınıf öğretmenleri değil, branş öğretmenlerinin vereceği ortaya çıktı, öğretmenlerin il içi okullar arasında yer değiştirme yapmaları için yayımlanan ve başvuruları dün başlayan "2012 öğretmenlerin îl içi Yer Değiştirme Kılavuzu"na göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar ilkokul ve ortaokulları tercih edebilecek.

 

Eski Eğitim Sen-Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bu değişikliği "İlköğretim 2. sınıftan itibaren bu dersi sınıf öğretmenleri veriyordu. Değişiklik, bundan sonra dersin branş öğretmenleri tarafından okutulacağını gösteriyor" diye yorumladı. Kılavuza göre il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenler 25 Temmuz'a kadar başvurularını yapacak.

 

10'DAN5'E DÜŞTÜ

 

Kılavuzda dikkat çeken değişikliklerden biri de 4+4+4 uygulaması yüzünden norm fazlasına düşen öğretmenlere tayin hakkı istemek için "yıl sınırı" getirilmemesi oldu. Yeni kılavuzda tayin hakkı isteyecek öğretmenler için 2 yıl aynı okulda görev yapma şartı 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Ancak 4+4+4'e göre okulların dönüştürülmesiyle kadro fazlası olacak öğretmenlerde bu şart aranmayacak. Bir başka değişiklik de tercih edilecek okul sayışırım 10'dan 5'e düşürülmesi oldu.

 

Habertürk

Keyword : Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek haberi , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek oku , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek konusu , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek hakkında , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek manşeti , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek perde arkası , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek olayı , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek son dakika , Din Dersini Sınıf Değil Branş Öğretmenleri Verecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com