21.07.2012 - 07:36
Okunma (1167)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin

Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin

 

TÜRKİYE Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, "İl içi öğretmen atama kılavuzundaki hatalar ve haksızlıklar giderilsin" dedi.

 

Bostan yaptığı yazılı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Temmuz 2012 tarihinde; 2012 Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu yayınlanmıştır. Ancak İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu henüz yayınlanmamıştır. 2012 Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu ile birlikte zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, bu yükümlülüğünü tamamlayan ya da muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ve bulunduklan eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süreyle çalışmış olanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir" diye ifade kullandı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sözünü tutmadığını ileri süren Bostan, "Bulunduğu eğitim kurumunda çalışılması gereken en az 3 (üç) yıllık sürenin hesabında 15 Eylül tarihi hizmet puanlarının hesabında da yer değiştirme başvurularının son günü esas alınacaktır. Daha önce defalarca Bakanlık ile süre hesabında 30 Eylül tarihinin temel alınması görüşülmüş, bu konuda sendikamız eylem yapmış, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından" Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" " Yönetici Atama Yönetmeliği " ve " MEB Taşra Teşkilatı Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği " gibi çeşitli yönetmeliklerle ilgili değişiklik yapma çalışmalan kapsamında Eğitim Sendikalan ile bir araya gelerek gerçekleştirilen toplantıda 30 Eylül tarihinin temel alınması gerektiği tutanak altına alınmış olmasına karşın yine tarih 15 Eylül olarak belirlenmiştir.

 

Bostan," Üç yıllık sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildikleri süreler dikkate alınacaktır. Ancak; Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler görevlerine geri dönmeleri ve eğitim kummlannda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlamak şartıyla il içi yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir " dedi.'Puanla Kadroya Geçenlere Büyük Haksızlık'diyen Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: " 06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, sözleşmeli öğretmenlikten 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçenler ile 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçe Bostan, 'Yine kılavuzda noım fazlası olduklan gerekçesi ile idareler tarafından re'sen norm açığı bulunan kurumlara ataması yapılanlarında süre hesabının nasıl yapılacağı net bir biçimde ifade edilmediğini söyledi. İl içi yer değişikliklerinde kılavuza göre en fazla 5 eğitim kurumu tercih edilebildiğini ifade eden Bostan," Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin İsteğe ve zorunlu çalışma yüküınlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde duyum, başvuru ve tercihler başlıklı İ5/5. Maddesine göre 25 kurum tercih edebileceğinden söz edilmektedir. Türk Eğitim Sen olarak yine sorumlu sendikacılık anlayışı gereği gereken tüm hukuki girişimlerde bulunulacaktır " dedi.

 

Ortadoğu

Keyword : Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin haberi , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin oku , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin konusu , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin hakkında , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin manşeti , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin perde arkası , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin olayı , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin son dakika , Öğretmen Atama Kılavuzu Düzeltilsin

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com