19.07.2012 - 05:24
Okunma (1160)
Yorum (0)
Paylaş

Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak

Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın reform olarak duyurduğu 4+4+4 dönüşümünün plansız ve oryantalist seyrinin tüm eğitim sistemini getireceği noktayı ve özellikle öğretmenlerimizin başına açacağı dertleri ilk günden bu yana ortaya koymaktayız.

Öğretmenlerimizin haklı olarak yaşadıkları norm fazlası olma endişeleri karşısında her seferinde bunların boş söylemler olduğunu dile getiren sayın bakan ve bakanlık yetkilileri yine kendilerini yalanlamış olacaklar. Görünen o ki birçok alanda ve ilde gereğinden fazla öğretmen olduğu, bu sayıların norm kadro sayılarını aştığını daha fazla gizleyemeyecekler.

Dönüştürülen okullar ve yeni ders programları çerçevesinde mevcut yönetmeliğe göre normlar değerlendirildiğinde bazı branşlarda İHTİYAÇ BULUNMAYAN İLLER LİSTESİ incelendiğinde sorunun çapı anlaşılabilir. Paylaştığımız liste kendini norm fazlası olarak buluverecek öğretmenleri göçebe edeceği gibi, il içi ve il dışı yer değiştirme bekleyenleri de hayal kırıklığına uğratacak niteliktedir. Aynı nedenle ilk atama, kurumlar arası geçiş ve açıktan atama bekleyen öğretmenler durumlarını yeni duruma göre bir daha değerlendirmelidir. Liste incelendiğinde 30 ilde sınıf öğretmeni fazlalılığı görünürken, ortalama 50 ilde ise fizik, kimya ve biyoloji gibi branşlarda daha uzun yıllar öğretmene ihtiyaç olmayacağı ortadadır.

Dönüşümün mesleki eğitim için yapıldığı söylenirken ciddi olunmadığı da ispatlanmıştır. Düz orta okullar dışında yalnızca imam hatip orta okullarına yer verilen yeni sistemde mesleki-teknik alanlar şanssızdır. Listede birçok mesleki branş ihtiyaç dışı listede yer almaktadır.

Son tahlilde birçok öğretmenimizin önümüzdeki dönemde norm dışı kalma, yer değiştirecek kurum bulamama ihtimali açıkça ortada duruyor. Özellikle il dışı yer değiştirmelerin “il emrine” yapılmaması ile özür grupları dahil pek çok başvuru sonuçsuz kalacak, binlerce dava konusu mağduriyet oluşacaktır. Sendikamız bütün bunları öngörerek sözde reformun açıklandığı ilk günden itibaren olası sorunlara karşı izlenecek hukuki yol haritası üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Norm fazlalığının kimseyi mağdur etmemesi için bakanlıkla paylaştığımız önerilerimizi ve norm fazlalığına düşecek olan öğretmenlere ışık tutacak önerilerimizi de en kısa sürede paylaşacağız.

Anadolu Eğitim Sendikası daha sorun oluşmadan sürdürdüğü çabalarını gerektiği andan itibaren tüm üyeleri için sonuna kadar götürecek, öğretmenlerinin yanında olacaktır.

 

AES Hukuk Sekreterliği

Keyword : Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak haberi , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak oku , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak konusu , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak hakkında , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak manşeti , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak perde arkası , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak olayı , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak son dakika , Norm Fazlalığı Sorunu Önümüzdeki Yıla Damgasını Vuracak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com