19.07.2012 - 05:21
Okunma (1084)
Yorum (0)
Paylaş

İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi

İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılvuzunu yayınladı. Yeni kılavuz neler getiriyor. Konuyla ilgili Kamudanhaber sitemizin Eğitim Uzmanı Mustafa YILMAZ'IN değerlendirmesi ve kılavuzla ilgili merak edilen soruların cevapları...

 

 

MEB İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

2012 YILI İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ ŞU ŞEKİLDE OLACAK

 

18 Temmuz 2012 duyuruların yapılması

 

Başvuruların kabulü ve onayı 19- 25 Temmuz 2012

 

İl İçi Sıraların çalıştırılarak atamaların yapılması, sonuçların ilanı ve kararnamelerin gönderilmesi 01-02 Ağustos 2012

 

Tebligat ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması 03 Ağustos 2012 olarak belirlenmiştir.

 

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERE KİMLER BAŞVURABİLİR

 

- Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, bu yükümlülüğünü tamamlayan ya da muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar, bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süreyle çalışmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

 

- Norm kadro fazlası öğretmenlerimiz için hizmet süresi aranmaz. Norm kadro fazlası öğretmenlerimiz 3 yıl şartını beklemeden başvuru yapabilirler.

 

-632 Sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenken kadrolu öğretmenliğe geçenler ile ;06.05.2010 tarihinden sonra zorunlu çalışma yükümlüğünü yerine getirmek üzere birinci hizmet bölgelerinin D ve E bölgeleri de dahil olmak üzere atananlar,06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapmakta olan öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

 

-Aylıksız izinli olan öğretmenler, izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona ereceğini belgelendirmeleri ve yer değiştirme şartlarını taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

 

-Yurt dışında görevlendirilen öğretmenlerden, görev sürelerinin en geç 15 Eylül tarihinde sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

 

- Yurt dışında görevlendirilen öğretmenlerden, görev sürelerinin en geç 15 Eylül tarihinde sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

 

-Yer değiştirme şartlarını taşımak kaydıyla öğretmen olan eşlerin ikisi de il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Büyükşehir belediye sınırları içinde farklı ilçelere atananlar hariç, farklı ilçelere atanan öğretmen eşler ile atanamayan eş istemesi hâlinde özür durumundan yer değiştirme döneminde başvuruda bulunabileceklerdir.

 

YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

 

1- 2012 yılı öğretmenlerin il içi atama kılavuzu 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre hazırlanmıştır.

 

2- İl içi yer değiştirme başvuru döneminde öğretmenlerimizin yaz tatilinde olduğu göz önünde bulundurularak, çalıştığı il ya da ilçe dışında bulunan ve il içi yer değiştirmelere başvuran öğretmenler, kadrolarının bulunduğu okul müdürlüğünü iletişim araçlarıyla (e-posta, telefon, faks vb.) bilgilendirmek şartıyla başvurularının onaylanmasını sağlayabileceklerdir.

 

3-İl içi isteğe bağlı yer değiştirmesi yapılan öğretmenler, iller arasında yer değiştirme Başvurusu yapamayacaklar. İl içinde ataması yapılamayanlar ise iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

 

4- Öğretmenlerimizin kadrolarının bulunduğu kurumda 3 yıl fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildikleri süreler dikkate alınacaktır. Görevlendirmesi öğretmen yada idareci olarak yapılmış öğretmenlerimizin görevlendirme süresi hizmete esas süreden sayılacaktır. MEB bu düzenleme ile görevlendirmeleri hizmet süresine esas almış ancak diğer kurumlarda ve Bakanlık Merkez Teşkilatında görevlendirme olarak geçirilen süreler hizmet süresinden sayılmayacak.

 

5- İl içi yer değiştirme ile görev yeri değiştirilen öğretmenler, özür durumundan tekrar yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklar. Atamalarının yapıldığı tarihten sonra özür durumu oluşanlar hariç bu durumda bulunan öğretmenler özür durumundan bir yıl sonra başvuru yapabilecekler.

 

6- Soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen öğretmenlerimiz , göreve başladıkları tarihten itibaren 3 yıl geçmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklar.

 

7- İl İçi yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerimiz 5 tane okul tercih edebileceklerdir.

 

8- İl içinde yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, tercih ettikleri eğitim kurumları bazında hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanacaklardır. Hizmet puanlarının eşit olması halinde hizmet süresi fazla olan öğretmene öncelik tanınacaktır.

 

9- Yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen atamaları il içi yer değiştirme suretiyle yapılacaktır.

 

10- Bulunduğu eğitim kurumunda çalışılması gereken en az 3 (üç) yıllık sürenin hesabında 15 Eylül 2012, hizmet puanlarının hesabında da 25 Temmuz 2012 tarihi esas alınır.

 

 

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN BRANŞI İTİBARİYLE TERCİH YAPABİLECEĞİ OKULLAR

 

1-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunu olanlar, ilkokul ve ortaokulları tercih edebileceklerdir.

 

2-Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden; matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri ve bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü mezunları, ortaokullar ile mesleki ve teknik liseler hariç liseleri tercih edeceklerdir.

 

3. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapanlar, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi alanları ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

 

4. Güzel sanatlar ve spor liseleri görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri, bilim ve sanat merkezleri hariç bu alanlarda tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

 

5. Daha önce güzel sanatlar ve spor liselerine uygulama sınavı sonucu atanarak belirli bir süre görev yaptıktan sonra fen liselerine, sosyal bilimler liselerine ya da Anadolu liselerine atanan beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar/resim alan öğretmenleri, yer değiştirmelerinde bilim ve sanat merkezleri hariç güzel sanatlar ve spor liselerini ve diğer eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

 

6. Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler; fen liseleri, sosyal bilimleri ve Anadolu liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi alanları dışında bilim ve sanat merkezlerini ve diğer eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

Mustafa YILMAZ

Eğitim Yöneticisi ve Uzmanı

Kamudanhaber.com - Özel Haber

 

Keyword : İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi haberi , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi oku , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi konusu , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi hakkında , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi manşeti , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi perde arkası , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi olayı , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi son dakika , İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun Değerlendirilmesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com