19.07.2012 - 05:19
Okunma (1293)
Yorum (0)
Paylaş

Eğriye Eğri Doğruya Doğru

Eğriye Eğri Doğruya Doğru

 

 

 

Zaman zaman kullandığımız, ama çoğu zamanda unuttuğumuz “Hafıza-i Beşer Nisan ile Maluldür” diye bir deyimimiz var. Hani insan güzel şeyleri çabuk unutur yaaaa….Bugünden, geçen yıl bu zamanlar Dernek sitemizde ki yazılarımıza baktığımızda, talep ettiğimiz şeyler bambaşkaydı. Daha üzerinden bir yıl geçti. Verilmesi planlanan 40 saat ücret ile ilgili papatya falı açmaktan umudumuzu yitirmiştik. Maliyeye giden ek ders ücreti taslağından bir haber alınamıyordu. Bir ilçe milli eğitim müdürünün maaşı ise gündüzlü ilköğretim okulu müdürünün maaşı kadardı. Geç bunları demeyin… Çünkü 652 sayılı KHK yayınlanana kadar bu kadrolarda görev yapan bizler ek ders ücreti diye bir ücret alıyorduk. Öğretmenler derse girmeyenlere ek ders ücreti ödeniyor diye bizleri tiye alıyordu. Merak ettim, geçen yıl aldığımız ek ders ücretini şimdi alsa idik maaşımız ne kadar olurdu.

Ogünlerde bize verilen ek ders ücreti toplamını bugüne endekslediğimizde 700 TL nin biraz üzerine gelmektedir. Bugün onun yerine maaşlara eklenen ek ödeme miktarı ise 1156 TL dir. Yani ek ders ücreti almaya devam etsek 400 TL gibi bir rakam daha az maaş alacaktık. İlköğretim okulu müdürü kadar maaş alan taşra yöneticileri şimdi yatılı okul müdürü kadar maaş almaktadır.

Ek ders ücretleri nedeni ile son 10 yıldır taşra yöneticileri, temmuz aylarında verilen maaş zamlarını adeta alamıyorlardı. Verilen 3-4 puanlık zam vergi matrahında ki artışlara kurban gidiyordu. Nerdeyse Yılın ocak ayında alınan maaşı aynı yılın aralık ayında alıyorduk. Mali açıdan böyle bir gelişmeyi hep birlikte yaşadık. Şimdiki mali haklar yeterli mi? Hani neye, kime göre yeterli, tartışılacak bir soru? Ama ek ders ücretlerinden vazgeçilmesi bizim için o dönemde hayaldi. Maaşınızı yeterli görmüyorsanız bırakın gidin diyenlere rastlayan arkadaşlarımız olmuştur. Hiç öyle burun kıvırmayalım, bunları aramızda yaşayanlar var. Şimdi Derneğimize bu tür serzenişler gelmemekte. Yani geçen yıla göre mali açıdan daha iyi durumdayız diyebiliriz. Sonra bir başka konu ise merkezi sistem sınavlarıdır. Geçen yıla göre birçok ilçede bu sınavlar yapılmaktadır. Yapılmayan ilçede var ama Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sınava katılan vatandaşların mağduriyetini önlemek için çeşitli önlemler almakta, bir çok ilçeyi de sınav merkezi olarak tayin etmektedir.

Bizim için bir hayati konuda şube müdürü normlarının dağılımı ve sayısı idi. Bu çelişkili durum çözülmüştür. Maliye Bakanlığı yeni kadro ihdas etmez dendi. Ama 950 şube müdürü kadrosu ihdas edildi. Yakında bu kadrolar illere dağıtılacak. Bunlar az şeyler değil. Geçen yıl Dernek sayfamızda bunları yazmıyor, konuşmuyorduk. Çünkü o dönemde varsa yoksa 40 saatlik ek ders ücret taslağının Maliyeden geçmesi idi.

Bir başka konu ise şube müdürü yer değiştirmeleridiir. Atama işlerinin bir düzene girmesi hepimizin hayalidir. Geçen yıl hayal bile edemiyorduk. Hayal etmek içinde bir alt yapının olması lazım(!) Bugün gelinen nokta ise bu hususun 652 sayılı KHK ye girmiş olmasıdır. Geçen yıl bu zamanlar şube müdürü yer değiştirmelerini konuşamıyorduk bile! Bu gün ilçe müdürü atamaları eleştiriliyor. Oysa 2011 yılında kadrolu 655 ilçe milli eğitim müdürü görev yapmış ve bunların hiç birinin ataması ile ilgili süreçte eleştiri falan gelmemiş. Görevde ki yönetmeliğe göre atamalar gerçekleştirilmiş. Bu hususta da kimseden ses çıkmamış. Şimdi şeffaflıktan, atamaların kriterlerinin değiştirilmesinden bahsedebiliyoruz. Bunları nereden nereye geldiğimizi belirtmek için yazdım. Eğriye eğri doğruya doğru demek, balık hafızalı olmamak lazım diye düşünüyorum.

 

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

Keyword : Eğriye Eğri Doğruya Doğru haberi , Eğriye Eğri Doğruya Doğru oku , Eğriye Eğri Doğruya Doğru konusu , Eğriye Eğri Doğruya Doğru hakkında , Eğriye Eğri Doğruya Doğru manşeti , Eğriye Eğri Doğruya Doğru perde arkası , Eğriye Eğri Doğruya Doğru olayı , Eğriye Eğri Doğruya Doğru son dakika , Eğriye Eğri Doğruya Doğru

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com