17.07.2012 - 18:11
Okunma (1282)
Yorum (0)
Paylaş

Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek

Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek

 

Adalet Bakanlığı, daha önce verilirken 5 TL alınan adli sicil belgesi için bundan sonra ücret alınmaması için 81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıkları’na yazı gönderdi. Buna göre adli sicil belgesi artık ücretsiz verilecek.

 

 

Adalet Bakanlığı, halk arasında ‘sabıka kaydı’ olarak bilinen ve daha önce ücretli verilen adli sicil belgesi için bundan sonra ücret alınmaması için 81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıkları’na yazı gönderdi. Bu yazıyla birlikte İzmir’de adli sicil belgesi verilirken ücret alınması uygulaması sonlandı.

ADLİ SİCİL BELGESİ ARTIK ÜCRETSİZ VERİLECEK

İzmir Adliyesi'nde yıllardır, işe giriş işlemleri ve sürücü belgesi başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların talep ettiği adli sicil belgesini alabilmek için kuyruktan kuyruğa koşan vatandaşlar, son bir yıldır, bankalarda da uygulanan numaramatik sistemi sayesinde bu kargaşadan kurtuldu. En son çıkan 'Torba Yasa' vatandaşın yüzünü güldürdü. AK Parti Manisa Mililtvekili Recai Berber ve arkadaşları tarafından geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulan adli sicil belgelerinden ücret alınmaması teklifi, yasada yer aldı ve yürürlüğe girdi.

25 Mayıs 2005 tarih ve 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 13'üncü maddesi, 6353 sayılı kanunun 33'üncü maddesi ile değiştirildi. Halk arasında "sabıka kaydı" olarak bilinen adli sicil bilgilerinin sorgulamasında alınan 5 liralık ücret artık alınmayacak. Öte yandan, adli sicil bilgilerinin internet üzerinden sorgulanmasıyla ilgili teknik altyapı çalışmaları devam ediyor. Adalet Bakanlığı'nın, bugüne kadar, Türkiye genelindeki adliyelerde alınan sabıka kaydı ücretleri sayesinde yılda yaklaşık 5 milyon TL gelir elde ettiği de belirtildi.

Keyword : Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek haberi , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek oku , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek konusu , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek hakkında , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek manşeti , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek perde arkası , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek olayı , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek son dakika , Adli Sicil Belgesi Ücretsiz Verilecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com