16.07.2012 - 18:13
Okunma (2625)
Yorum (0)
Paylaş

Piyasalar Beklemeye Geçti

Piyasalar Beklemeye Geçti

 

 

 

Yeni haftaya yatay seyirle başlayan borsa, döviz ve faiz cephesinde bekleme havası hakim.

 

 

 

Yeni haftaya yatay seyirle başlayan borsa, döviz ve faiz cephesinde bekleme havası hakim. Merkez bankalarından gelebilecek yeni açıklama ve kararlar piyasanın hareketlenmesini sağlayabilir.

 

Yurt içinde geçen aya göre hafif düşüş gösteren işsizlik verileri ve bir miktar gerileyen tüketici güven endeksi, piyasa üzerinde çok belirgin bir etki yaratmadı. Yüzde 9 olarak açıklanan nisan ayı işsizlik verileri sonrası borsada 63 bin seviyesi test edilse de, katılımın sınırlı kaldığı piyasada yeniden yatay seyre dönüldü.

 

İMKB 100 endeksi ilk seansı 58 puanlık düşüşle 62.603 puandan kapattı. İMKB'de hisse senetleri önceki kapanışa göre yüzde 0,09 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 503 milyon lira ile sınırlı kaldı.

 

İMKB 100 endeksi ilk seansta en yüksek 63.019,76 en düşük 62.428,38 puanı görürken en yüksek işlem hacmine sahip hisseler ise Garanti Bankası, İş Bankası (C), Akbank, Vakıfbank ve Brisa olarak sıralandı.

 

Perşembe günü yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısının beklendiği tahvil-bono piyasasında da yatay görünüm hakim. Geçtiğimiz haftayı 7,95 seviyesinden kapatan gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.94 seviyesinde yer alıyor.

 

Dolar 1.8145 liradan, euro 2.2110 liradan işlem görüyorlar. Öte yandan Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 92,65 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 622,00 lira oldu.

 

BERNANKE BEKLENİYOR

 

ABD Merkez Bankası(FED) Başkanı Ben Bernanke'nin bu hafta Senato ve Temsilciler Meclisinde yapacağı sunumlar piyasa oyuncuları tarafından yakından takip edilecek. Bernanke, yarın Senato'da Para Politikası Raporu'nun sunumunu gerçekleştirecek. Bernanke 18 Temmuz Çarşamba günü ise Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin yapacağı toplantıda yarı yıl para politikası sunumu yapacak. Bernanke'nin sunumları TSI 17:00'de başlayacak. Aynı gün 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Rapor, TSI 21:00'de açıklanacak.

 

Cleveland FED Başkanı Sandra Pianalto, yarın 20:15'te Pennsylvania'da bir konuşma yapacak.

 

Perşembe günü Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, İspanya'ya yardım konusunda Parlamento'ya bilgi verecek. Aynı gün Finlandiya Parlamentosu, İspanya'ya kurtarma yardımı verilmesini görüşecek.

 

AVRUPA'DAKİ İHALELER

 

Piyasaların izleyeceği önemli ihaleler İtalya, Fransa ve İspanya tarafından gerçekleştirilecek.

 

Fransa bugün 12, 23 ve 49 hafta vadeli Hazine bonosu ihaleleri düzenleyecek ve 7.6 milyar Avro'ya kadar borçlanma hedeflenecek. Yine aynı ülke 19 Temmuz Perşembe günü 4 ve 5 yıl vadeli iki ihale yapacak. Bu ihalelerde ise hedef 8-9 milyar avro borçlanma olacak. Portekiz 18 Temmuz çarşamba günü Ocak 2013 ve Temmuz 2013 vadeli Hazine bonosu ihaleleri düzenleyecek. Borçlanma hedefi 1.75.-2.0 milyar Avro olacak.

 

İspanya, 19 Temmuz perşembe günü Ekim 2014, Temmuz 2017 ve Ekim 2022 vadeli 3 tahvil ihalesi yapacak. Yunanistan yarın 13 hafta vadeli bono ihalesi ile 1.25 milyar avro borçlanmayı hedefliyor. Macaristan ise yarın 3 aylık bir bono ihalesi yapacak.

 

 

 

www.borsagundem.com

 

 

Keyword : Piyasalar Beklemeye Geçti haberi , Piyasalar Beklemeye Geçti oku , Piyasalar Beklemeye Geçti konusu , Piyasalar Beklemeye Geçti hakkında , Piyasalar Beklemeye Geçti manşeti , Piyasalar Beklemeye Geçti perde arkası , Piyasalar Beklemeye Geçti olayı , Piyasalar Beklemeye Geçti son dakika , Piyasalar Beklemeye Geçti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com