16.07.2012 - 18:07
Okunma (1285)
Yorum (0)
Paylaş

Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı

Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı

 

 

 

Akit’in ele geçirdiği belgelere göre; Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan’ın kuruculuğunu yaptığı İstek Vakfı’nın okullarında Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri, programa aykırı şekilde iki saat yerine bir saat olarak veriliyor.

Belgeler; İstanbul'daki Özel İstek Vakfı Kartal Uluğbey İlköğretim Okulu'nda 6, 7 ve 8. sınıflara Din dersinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına göre haftada iki saat olması gerekirken sadece 1 saat olarak verildiğini ispatlıyor

2 SAATLİK DİN DERSİ 1 SAAT VERİLİYOR

Akit'in ele geçirdiği belgelere göre; Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'ın kuruculuğunu yaptığı İstek Vakfı'nın okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, programa aykırı şekilde sadece bir saat olarak veriliyor. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına göre Din dersi haftada iki saat verilmek zorunda. İddiaya göre; İstanbul'daki Özel İstek Vakfı Kartal Uluğbey İlköğretim Okulu'nda 6, 7 ve 8. sınıflara sadece 1 saat Din dersi veriliyor. Yıllık programa göre 70 saat olarak planlanan din dersinin sadece 35 saat olarak verildiği ve zaman darlığı sebebiyle bazı ünitelerin tamamlanamadığı belirtiliyor.

DİN DERSİ YERİNE BALE

Din dersinden çalınan bir saatte ise başka konularda eğitim verildiği belirtiliyor. Din dersi verilmeyen bir saat boyunca öğrencilere “Sanat/Spor” adı altında bale, müzik, Fransızca ve İtalyanca gibi yabancı dil dersleri veriliyor. Din dersinin yerine bale dersi verilmesinin yasal olmadığı belirtiliyor.

“ÜST YÖNETİM BÖYLE İSTİYOR”

Derslerin eksik verilmesinden rahatsız olan Din dersi öğretmeni, durumu okulun yöneticilerine bildirdi, ancak okul müdürü, “Üst yönetim böyle istiyor. Yapacak bir şey yok” diye karşılık verdi. 2012-2013 Öğretim yılı için de aynı planlamanın yapıldığını duyan öğretmen, bir kez daha müdürün yanına çıkarak rahatsızlığını dile getirdi.

UYARINCA KOVULDU

Öğretmen, Teftiş Kurulu Başkanı'nın da yer aldığı bir ortamda müdüre, “Din dersi ile ilgili planlama yasal değil. Bu derse haftada 2 saat verilmesi zorunlu” dedi. Müdür ise önce, “Bu işe karışma. İş akdini feshederiz” diye öğretmeni tehdit etti. Bir hafta sonra Din dersi öğretmeni okuldan kovuldu. Bütün okullarda benzer uygulamaların yapıldığı, ancak öğretmenlerin işten atılmamak için sessiz kaldıkları belirtiliyor.

Yeni Akit

Keyword : Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı haberi , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı oku , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı konusu , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı hakkında , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı manşeti , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı perde arkası , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı olayı , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı son dakika , Özel Okulun Din Dersi Düşmanlığı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com