16.07.2012 - 18:01
Okunma (1140)
Yorum (0)
Paylaş

Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar!

Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar!

 

Taşra teşkilatı şube müdürleri ve ilçe müdürlerinin oluşturmuş olduğu dernek ısrarla Taşra rotasyonunun yapılmasını istiyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'e hitaben yazılmış yazı...

 

 

 

 

 

 

 

 

Geçen hafta içerisinde internet sitelerinde taşra eğitim yöneticileri yer değiştirmelerinin bu yıl yapılmayacağı haberleri yer aldı. Bu hususta sizin tarafınızdan açıklama yapılmadığı müddetçe, taşra eğitim yöneticileri umutlarını yitirmeyecek. Ama yer değiştirme işlemlerinin yapılmayacağı da artık açık açık BakanlıkYetkilileri ve Sendika Yöneticileri tarafından ifade edilmektedir.

 

 

Bakanlığa ilk atandığınızda kişisel web sitenizi ziyaret etmiştim. Sitenizin giriş sayfasında Konfiçyusun şu sözü dikkatimi çekmişti ”Makam sahibi olmaktan korkma, bir makam elde edince yerleşip kalmaktan kork” O gün tamam demiştim. MEB de artık kimse imtiyazlı olmayacak. Kimse çalıştığı kurumu, babasının çiftliği gibi yönetemeyecek. Bu kanı oluşmuştu. Geçici görevlendirmeleri iptal ettiğinizde ise bu devasa Bakanlıkta büyük bir heyecan yarattınız. Eleştirilere aldırmadan gözü kara bir şekilde yurt çapında geçici görevlendirmeleri iptal etmenin, her siyasetçinin harcı olmadığını biliyoruz. Hele bu iptallere Rize ve Kayseri’den başlayınca MEB kaptanını buldu diye düşündük. Olmaz ve yapılamaz denilen adaletli bir uygulamayı gerçekleştirerek gönülleri fethettiniz. Dün öğretmen olarak görev yapanlar, sabah uyandıklarında il/ilçe teşkilatlarında amir pozisyonunda görevlendiriliyorlardı. Hem de norma falan bakmadan! Yaptığınız bu iptal uygulaması nedeni ile avucumuz patlayıncaya kadar sizi alkışladık. Taşra yöneticilerine yer değiştirme uygulamasını ancak siz yaparsınız diye düşünüyorduk ki, KHK ye böyle bir hüküm koydunuz. Ve dokuz aydır bu hükmün gereğinin yapılıp yapılmayacağını, imtiyazlı yöneticilere dokunulup dokunulamayacağını merakla bekliyorduk. Ama gördük ki bu imtiyazlı müdürlere dokunulamayacak. Oysa merkez teşkilatında yaptıklarınız, taşrada yapacaklarınızın emaresi olarak algılandı.

 

 

Yenieğitim sistemini bahane eden, taşrada hiçbir eğitim kurumunda çalışmamış, kerameti kendinden ibaret yöneticilerin lobi çalışmaları yaptığını okuyoruz. Bu lobi çalışmaları amacına ulaşacak gibi! Bir yıl daha nasıl olur da yerimizi muhafaza ederiz, düşüncesi ile hareket ediyorlar. Sistemin olumsuz etkileneceğini bahane ederek, bir yıl daha yerimizde kalırız, seneye seçim olur o zamanda çaresine bakarız, düşüncesi ile hareket ediyorlar. Ve maalesef etkilide oldular. Bir bakın taşra yöneticileri için yer değiştirmeyi kimler istemiyor. Sadece Türk Eğitim Sen rotasyona karşı çıkıyor. O da her türlü rotasyona karşı olduğundan böyle bir politika izliyor. Eğitim Birsen ise bir an önce yer değişikliğinin yapılmasından yana tavır koydu. Tüm geçici görevlendirmelerin adresi olarak gösterilen Eğitim Birsen’in bu tavrı takdir görmektedir. AK parti yanlısı olarak sürekli eleştirilen Eğitim Birsen’in bu tavrını desteklemektense, açık açık hükümetinizi eleştiren bir tutum sergileyen Türk Eğitim Sen’den yana tavır koyuyor gibi görünmeniz manidardır. Şu ya da bu sendikadan yana değil adaletten yana tavır koymanızı bekliyoruz.

 

 

Gelin bu kendini imtiyazlı zanneden yöneticilerin boş sözlerine kulak asmayın. Bu memleketin Batman’ında, Şırnağında, Van’ında, Trabzon’unda, küçük yerleşim yerlerine adeta hapsolmuş taşra yöneticilerinin feryadını duyun. Hepsinden önemlisi, taşra yönetici atamalarına bir düzen getirin. Bu kadrolara atanmak için herkes soluğu Ankara’da alıyor. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bunu yakinen yaşıyor. Eminim onlarda bundan rahatsızlardır. Zaten yaptıklarınız ile Türk Milli Eğitiminin tarihine geçtiniz. Yaptıklarınızın üzerine birde bu değişikliği ekleyin, kimsesiz, sahipsiz taşra yöneticilerinin gönüllerini fethedin.

 

 

Şuna inanın; İl/ilçe teşkilatlarında bugün ne yapılıyorsa gelecek yılda aynı işler yapılacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Bilmiyorum yakınınızdaki genel müdürleriniz nasıl bir tablo çiziyor? Ama yeni eğitim sistemi böyle bir yer değişikliğinden kesinlikle etkilenmez. Bu bir iddia falan da değil. Bu gerçeğin ta kendisi… Ama bunu Ankara’nın güzide ilçelerinde ki yöneticilere sorarsanız bin dereden su getireceklerdir. Çünkü 4+4+4 bahane… Memlekette, hükümet değiştiğinde bile işler geri kalmıyor. Hani eski genel müdürler? O yapı değişince işler geri mi kaldı? 81 ilin, il müdürü değişti, hangi iş geri kalıyor? Kaldı ki bir ilde işlerin geri kalması sözkonusu ise o il müdürünün beceriksizliğinden kaynaklanmaktadır.

Sayın Bakanım; bu yıl taşra yöneticileri yer değiştirme uygulamasını bir daha masaya yatırın. Bu değişiklik 4+4+4 olumsuz etkiler diyenlerin CV lerine bir bakın. Bu memleketin doğusunu kuzeyini güneyini ne kadar biliyorlar. İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürü ne iş yapar Allahaşkına bir sorun. Ve hepsinden önemlisi Büyük şehirlerin dışında nerelerde görev yapmışlar! Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Tekrar inceletin ve ona göre karar verin. Yer değiştirme uygulamasının ertelenmesi kararı olmadı Sayın Bakanım, ama daha geç te kalınmadı!

 

Keyword : Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! haberi , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! oku , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! konusu , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! hakkında , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! manşeti , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! perde arkası , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! olayı , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar! son dakika , Sayın Bakanım, Sizi Yanlış Bilgilendiriyorlar!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com