16.07.2012 - 18:01
Okunma (1268)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular

4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular

 

 

 

Bir gün temel ile oğlu geziyormuş oğlu bapacuğum şu cami kimun eserudur? Temel pilmeyrim evladım. Bapacuğum şu müze kimun eserudur? Temel: pilmeyrum evladım.Oğlu: Bapacuğum sorularımla canini sikmayrum ya? Temel: Oda ne demek evladim sor sor ki öğrenesin da.Bende öğrenmek için 4+4+4 sisteminde öğretmen ve idarecilerin kafasında cevap bekleyen onlarca soruyu sormak istiyorum. Bu soruların cevap bulması temennisiyle sorularıma geçmek istiyorum:

İki tane yakın okuldan birisi ilkokul biriside ortaokul olmuş ise; kademeli geçiş eziyeti yerine ilkokul olan okula ilkokul öğrencileri, ortaokul olan okula ise ortaokul öğrencileri aktarılsa idi öğretmen ve idareci açısından daha iyi bir uygulama olmaz mıydı? Bu uygulama ile bir okul 3 yıl sonra ilkokul veya ortaokul olacağı için bir kerede aşılacak sıkıntı 3 yıla yayılacaktır. Her yıl bazı öğretmenler norm fazlası olacak ve belki de istedikleri okula gidemeyecekler. Okullarda sistem oturamayacağı için başarı sürekli olarak düşecektir.

Sabahçı ve öğlenci eğitim yapılacak okulda, hem ilkokul hem ortaokul varsa 5. Sınıflar okula erken mi gelecek geç mi gidecek? Eğer geç gidecekse ilkokul öğrencilerinin içine karışmayacak mı? Okulda yeterli sınıf yoksa bu öğrenciler nasıl eğitim görecek.

5. Sınıfta okuyan öğrenci için 8 saatlik seçmeli dersler zorunlu seçmeli mi olacak yoksa istediği saat kadar alabilecek mi?

Taşımalı sistemde bütün öğrenciler 5. Sınıf öğrencilerini 2 saat beklemek zorunda kalacak mı?

Bakanımız Ömer DİNÇER’in yayınladığı genelgeye göre; içerisinde hem ilkokul hem ortaokul olan okullarda fizik şartlar uygunsa bu okullar normal eğitim yapabilecekti ancak okullara gelen” okul dönüşümleri” ile ilgili yazı ile bu okullar sabahçı ve öğlenci olarak tanımlandı. Okullara son gelen “okul dönüşümleri” ile ilgili yazı genelgeye, dolayısıyla kanuna aykırıdır. Böyle bir hata yapıldı ise BU OKULLAR SABAHÇI ÖĞLENCİ OLACAK MI yoksa hatadan dönülecek mi?

Bir binada hem ilkokul hem ortaokul varsa bu okulların her birine müdür yardımcısı normu verilecek mi?

Bir binada hem ilkokul hem ortaokul varsa okulda idari işler iki katına mı çıkacak yoksa bir kurum olarak mı değerlendirilecek? Mesela okula iki tane aynı resmi yazıdan mı gelecek yada idari evraklar hem ilkokul hem de ortaokul için ayrı mı tutulacak. Yada Zeki Müren de bizi görecek mi ;))

Bir binada iki kurum varsa hem ilkokulun hem de ortaokulun ayrı okul aile birliği mi olacak yoksa tek bir okul aile birliği ile devam edilecek mi? Ayrıca böyle bir kurumda iki tane tefbis sistemi mi olacak?

Norm kadro yönetmeliği değişecek mi yoksa şuan ki yönetmeliğe göre öğrenci sayısı 150’nin altındaki okullarda müdür ve dolayısıyla müdür yardımcısı normu düşecek mi?

İmam Hatip Ortaokullarının öğrenci bölgesi olacak mı yoksa istediği her yerden öğrenci alabilecek mı?

Yeni açılan kurumlara kurucu müdür atanacak mı yoksa mevcutla devam mı edilecek?

Yönetmelikler ne zaman güncellenerek çıkarılacak?

E-okul şifreleri ne zaman verilecek?

Okulların dönüşümleriyle ilgili maliyetler için İlkokul ve ortaokullara ödenek gönderilecek mi?

Norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin durumu ne olacak?

Okulu ilkokula dönüştürülen branş öğretmenine okul seçme hakkı tanınacak mı yoksa en yakın ortaokula mı gönderilecek?

1-4. Sınıfların İngilizce ile ifade ve beceri derslerine branş öğretmeni girmeyecek mi? Girmeyecekse neden girmeyecek?

Birleştirilmiş sınıflı köy okulu veliler talep ettiği takdirde kapatılarak taşınabilecek mi? 21. Yüzyılda hala birleştirilmiş sınıflı köy okulu açmak doğru bir yaklaşımıdır?

Kademeli geçişte; İlköğretim 6,7,8. Sınıflarından birinde öğrencisi bulunan ve öğrencisinin okulu ilkokul olan bir veli, ortaokul olan aynı bölgedeki başka bir okula nakil yaptırabilecek mi?

Ortaokulların tabelalarının rengi ne olacak. Zira bir an önce hazırlıklar tamamlanmalı tabelalar asılmalı.

İki mühür, iki tabela, iki oku,l bir müdür olacaksa bu müdürlere farklı ek ders uygulaması olacak mı?

Bu sorulara cevap verilecek mi yoksa Temelin oğlu gibi sora sora mı öğreneceğiz.

En çok merak edilen sorulardan birisi ise Bakanlığın bu işin altından kalkıp kalkamayacağı… Sancılı ve belirsizliklerle dolu bir dönem geçiriyoruz.:” Bir şey biliyorum o da hiçbir şey bilmediğimdir.” diyor Sokrates. Bu söz galiba geçirdiğimiz günleri özetlemektedir… Bizimde elimizden bir şey gelmemekte hayırlısı demekten başka….

HADİ HAYIRLISI ……..

YASİN ŞAHİN

Keyword : 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular haberi , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular oku , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular konusu , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular hakkında , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular manşeti , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular perde arkası , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular olayı , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular son dakika , 4+4+4 Sisteminde Cevap Bekleyen Sorular

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com