15.07.2012 - 06:51
Okunma (1130)
Yorum (0)
Paylaş

Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde

Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde

 

2 milyona yakın genç işsize mesleki eğitim görmesi halinde 740 lira maaş bağlanacak.

 

 

Bu kişilerin sağlık sigortasının yanı sıra emeklilik sigortaları da 6 ay boyunca devlet tarafından yatırılacak.

 

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 2 milyona ulaşan genç işsizler için yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. İşbaşı eğitim programlarına katılarak firmalarda staja giden işsizlere 6 ay boyunca maaş ödenecek. Bu kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak. Maaşlar, net 740 lira olarak asgari ücret üzerinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenecek. Böylece işsizlerin işbaşı programlarına başvurarak tezgah başında meslek sahibi olması teşvik edilecek. Ayrıca işsizler için tam maaşla, en az 6 aylık geçici kapısı iş imkanı sağlanacak.

 

Tezgah başında öğrenecek

 

Bakanlık, iş başı eğitim programındaki yeni düzenleme ile istihdam imkanlarını artırmayı ve işsizlere nitelik kazandırmaya hedefliyor. Ayrıca işsiz gençler, tezgahın başında ustadan işi öğrenecek. 6 ay boyunca uyum sağlarsa ve işveren isterse devam edecek. İşveren istihdam etmek istemese bile işsiz gençler meslek sahibi olacak.

 

Halen İŞKUR, iş başı eğitim programları düzenliyor. Ancak bu kurslara katılanlara maaş ödenmiyordu. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek değişiklikle artık maaş ödenmeye başlanacak olması, talebi artıracak. İşsizlerin, hızla nitelik kazanması sağlanacak.

 

İŞKUR'a kayıtlı olma şartı

 

İş başı programları en az 5 çalışanı bulunan firmalarda düzenleniyor. Bu programlara katılacak kişilerin, o işyerinde çalışan kişiler dışındaki kişilerden olması gerekiyor. Ayrıca iş başı programına katılacak kişilerin, son altı aylık çalışan sayısına ilave olarak işe alınması gerekiyor.

 

Firma, işbaşı programı kapsamında stajyere başvurduğu meslek kapsamında fiilen çalıştırmak zorunda. Başvurduğu meslek dışı bir iş ise yaptıramıyor. İş başı programları günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saat oluyor. Toplamda 6 ayı geçemiyor. İşbaşı programlarına katılacak kişilerin İş kur'a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi zorunlu.

 

İşverenin şikayeti önlenecek

 

Verilen bilgiye göre, programın en önemli hedefi, işsizlere nitelik kazandırmak. Programla, sürekli olarak nitelikli eleman bulamamaktan şikayet eden işverene 'elemanını kendin yetiştir, mesleği öğrenene kadar maaşın ben ödeyeceğim' mesajı verilecek.

 

Daha önce günlük 15 TL cep harçlığı verilen kişilere artık aylık 740 lira net maaş ödenecek. Böylece staja gelen kişilerin düzenli gelir elde etmesi sağlanacak. Daha önce yalnızca sağlık primleri ödenen bu kişilerin sigortalarını da yatırılacak. Bu harcamalar, İŞKUR tarafından İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak.

 

BUGÜN GAZETESİ

Keyword : Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde haberi , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde oku , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde konusu , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde hakkında , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde manşeti , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde perde arkası , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde olayı , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde son dakika , Hükümet'ten İşsizlere Çifte Müjde

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com