14.07.2012 - 05:07
Okunma (1093)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Eylül'de Uygulamada !

4+4+4 Eylül'de Uygulamada !

 

4+4+4 Eylül'de uygulamada

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer. "Biz Eylül ayında, bu sene eğitim takvimi başladığında Türkiye'de 5'inci ve 9'uncu sınıftan itibaren yeni eğitim sistemine başlıyoruz. Bütün bu değişiklikler olurken tabi ki, bir takım insanlar bundan olumsuz etkilenebilirler, eleştirebilirler, gösteri yapabilirler. Bu eleştirileri, gösterileri dikkatle takip ederiz. Şayet haklılık payları varsa, bunlarla ilgili düzenleyici tedbirler alınır. Yoksa da, yaptığınız değişiklikleri ısrarla siz takip edersiniz" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Prens Faysal Bin Abdullah Bin Muhammed Al Saud ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Bakan Dinçer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

EĞİTİM SİSTEMİNDE PARADİGMA DEĞİŞİYOR

 

Sarıyer'de engelliler sınıfının da bulunduğu bir ilköğretim okulunun İmam Hatip Okulu'na dönüştürülmesine yönelik bir soru üzerine Dinçer, "Türkiye'de 42 bin tane okul var. Bunlardan bir tanesiyle ilgili bir meseleyi sorarsanız veya Türkiye'de 17 milyon çocuğumuz var, bir tane sorarsanız, Türkiye'nin eğitim sorunlarıyla ilgilenmiş olmuyorsunuz. Ama yine de sorularınıza cevap vereyim. Türkiye şu anda eğitim sisteminde paradigma değiştiriyor. Bence esas konuşulması gereken meseleler bunlar. O bahsettiğiniz Sarıyer'deki okulumuz, sadece bir sınıfı özürlülerin devam ettiği bir okuldur. Ayrıca o bir sınıfta yine özürlülerimiz devam edecekler. Dolayısıyla o okulda özürlülerimizin eğitimine mani herhangi bir karar verilmiş değil. O açıdan bakıldığında zannediyorum konuyu yanlış aksettiren bir durum söz konusu" dedi.

 

UYGULAMA BAŞLIYOR

 

Dinçer, 4+4+4 eğitim sistemine yönelik protestoların hatırlatılması üzerine de, "Biz bir değişim sürecinden geçiyoruz. Türkiye olarak, giderek demokratikleşen, toplum yapısını esnekleştiren bir hayat tarzına doğru kayıyoruz. Bütün bu değişiklikler olurken tabi ki, bir takım insanlar bundan olumsuz etkilenebilirler, eleştirebilirler, gösteri yapabilirler. Bu eleştirileri, gösterileri dikkatle takip ederiz. Şayet haklılık payları varsa, bunlarla ilgili düzenleyici tedbirler alınır. Yoksa da, yaptığınız değişiklikleri ısrarla siz takip edersiniz. Bu açıdan bakıldığında ben bütün bu olup bitenlerin hepsini normal görüyorum. Ama biz, 4+4+4'le ilgili Türkiye'de eğitim sistemiyle ilgili ciddi bir paradigma değişikliği yaptık ve bu konuda da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hepinize soruyorum, bugüne kadar çocuklarımızın bireysel potansiyelini hesaba katmayan, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurmayan bir eğitim sistemimiz vardı. Bugünden sonra ise az önce ifade ettiğim hususlara da dikkat eden bir eğitim sistemimiz olacak. Hangisini tercih ediyorsunuz? Gayet basit bu sorunun cevabını vermek durumundayız" diye konuştu. Dinçer, Eylül'de yeni eğitim sistemine geçilmesi için çalıştıklarını anlatarak, "Biz bütün gücümüzle Eylül ayında inşallah hiçbir sorun olmaksızın süreci başlatmayı planlıyor ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Tabi ki, bu kadar çok değişimin olduğu bir ortamda ufak tefek uygulama hataları ortaya çıkabilir. Bu konuda da biz tüm toplumdan anlayış bekleriz. Biz Eylül ayında, bu sene eğitim takvimi başladığında Türkiye'de 5'inci ve 9'uncu sınıftan itibaren yeni eğitim sistemine başlıyoruz" dedi.

 

SBS'Yİ FARKLI GÖZLE DEĞERLENDİRMELİYİZ

 

Ankara'da otistik bir çocuğun öğretmenleri tarafından şiddete uğradığı görüntüler hatırlatılınca Dinçer, "Onunla ilgili bir inceleme başlattığımızı ifade edebilirim" dedi. Dinçer, SBS'de 500 tam puan alan öğrencilerin yanı sıra uluslararası şampiyonalarda derece alan öğrencilerin diğer öğrencilerin önüne geçmesine ilişkin eşetiriler için de, "Türkiye'de SBS'yi farklı bir gözle değerlendirmemiz lazım. Normalde eğer eğitimi sadece testlerde sorulara doğru cevap vermek olarak algılıyorsak, o zaman bu haksızlık diye dile getirilen sözleri dikkat alabiliriz. Ama hep birlikte çocuklarımızın yaşama uyumlarını da sağlayacak türden tedbirlerin de eğitim olduğunu söylemiyor muyuz? Öyleyse, bunların hepsi bir eğitimse, o zaman bunları yapan insanlara avantaj vermediğiniz müddetçe teşvik etmiş olmazsınız" diye konuştu.

Keyword : 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! haberi , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! oku , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! konusu , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! hakkında , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! manşeti , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! perde arkası , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! olayı , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada ! son dakika , 4+4+4 Eylül'de Uygulamada !

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com