14.07.2012 - 05:05
Okunma (1251)
Yorum (0)
Paylaş

Seçmeli Derslere Esnek Program

Seçmeli Derslere Esnek Program

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni zorunlu kademeli eğitim sistemi "4+4+4"e ilişkin hazırladığı kitapçığı yeni soru ve cevaplarla genişletti. Kitapçığa göre, öğrencinin istemesi ve okulda yeterli talep olması halinde öğrenci bütün seçmeli din derslerini alabilecek.

 

 

 

Kitapçıkta yer alan bilgilere göre, seçmeli dersler ortaokul kademesinden itibaren ve lise kademelerinde alınabilecek. Öğrenci haftada 8 saat seçmeli ders alabilecek ve her bir seçmeli ders haftada 2 saat olacak. Bu öğretim yılı için seçmeli dersler 5. ve 9. sınıfta verilebilecek. Diğer sınıflardaki öğrenciler, mevcut programlarla ve mevcut uygulamalarla öğrenimlerine devam edecek.

 

Öğrencinin istemesi ve okulda yeterli talep olması halinde öğrenci bütün seçmeli din derslerini alabilecek. Bu kapsamda derslerin çakışmaması için seçmeli derslerin programlarının uygulanmasında esneklik sağlanacak ve öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ders seçebilmeleri güvence altına alınacak. Öğrenciler herhangi bir alandan birden fazla ders alabilecek.

 

ZORLAMA YOK

 

Din, ahlak ve değerler alanında seçmeli dersler öğrencilerin ve velilerin tercihlerine bağlı olarak seçilebilecek. Bu alandan ders seçmeyi tercih etmeyenler, diğer seçmeli ders alanlarından dersler seçebilecek. Hiçbir öğrenci istemediği bir alandan ders seçmeye zorlanmayacak. Yine kitapçığa göre, Kur'an-ı Kerim'in öğretilmesi seçimlik ders olacak. Alevilik, Hristiyanlık ve diğer farklı inançlar, 'Temel Dini Bilgiler' seçimlik dersinde okutulabilecek.

 

Üst sınıfa geçme komisyon kararıyla belirlenecek

 

İlkokula başlamadan önce okuma yazmayı öğrenen bir çocuk, eğer birinci sınıf için yeterli ve hazırsa okulda oluşturulacak komisyon kararıyla üst sınıflardan başlayabilecek. Ancak bir öğrencinin sınıf atlaması ya da bir üst sınıfa geçmesi yalnızca okuma yazama biliyor olmasına bağlı olmayacak. Öğrencinin gelişiminin bir üst sınıfa geçmeyi gerektirecek düzeyde olduğunun da tespit edilmesi gerekecek. 31 Mart 2007 tarihinde ve öncesinde doğmuş olan çocuklar, yani 66 ayını 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla doldurmuş olan çocuklar ilköğretime başlayacak.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Seçmeli Derslere Esnek Program haberi , Seçmeli Derslere Esnek Program oku , Seçmeli Derslere Esnek Program konusu , Seçmeli Derslere Esnek Program hakkında , Seçmeli Derslere Esnek Program manşeti , Seçmeli Derslere Esnek Program perde arkası , Seçmeli Derslere Esnek Program olayı , Seçmeli Derslere Esnek Program son dakika , Seçmeli Derslere Esnek Program

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com