14.07.2012 - 05:01
Okunma (1190)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor

Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Seviye Belirleme Sınavı’nın Türk eğitim sisteminin niteliğini ölçmediğini söyledi.

 

Satranç turnuvasında başarılı olan öğrencinin SBS’de birinci olması ile ilgili soruları da cevaplayan Dinçer, “Birinci olan çocuğumuzu tebrik ediyorum. Bütün sorulara doğru cevap verdi ama ayrıca sosyal faaliyetlere katıldığı için avantajlı konuma geldi. Bunun bütün öğrencilerimiz için örnek olduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Prens Faisal Bin Abdullah Bin Mohammed Al Saud ile Başbakanlık ofisinde bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Bakan Dinçer basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Dinçer, Seviye Belirleme Sınavı’nda bir öğrencinin satranç turnuvasında gösterdiği başarı sebebiyle birinci olması konusunda açıklama yaptı. Eğitimin sadece test çözmek olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Dinçer, “Eğitimi normalde sadece testlere doğru cevap vermek olarak algılıyorsak o zaman bu itirazları, bu haksızlık diye dile getirilen sözleri ciddiye alabiliriz. Ama hep birlikte çocuklarımızın yaşama uyum sağlayacak şekilde tedbirlerin de eğitim olduğunu söylemiyor muyuz? Spor yapmayı, güzel sanatlarla müzikle ilgilenmeyi de bir eğitim alanı olarak değerlendirmiyor muyuz? Öyleyse bunları yapan insanlara avantaj vermediğiniz müddetçe teşvik etmiş olmazsınız.” diye konuştu.

 

Sosyal faaliyetlere katılan çocuğun avantajlı konuma geldiğini belirten Dinçer şöyle devam etti: “Birinci olan çocuğumuzu tebrik ediyorum. Bütün sorulara doğru cevap verdi ama ayrıca sosyal faaliyetlere katıldığı için avantajlı konuma geldi. Bunun bütün öğrencilerimiz için örnek olduğu kanaatindeyim. Şuanda SBS üzerinden eğitim sistemi üzerindeki değerlendirmelere dair çok ciddi bir metodolojik bir hata yapılıyor. Kendi kendimize ve çocuklarımıza haksızlık etmemeliyiz. Bu sınav sistemi Türk eğitim sisteminin niteliğini ölçmüyor. Çocuklarımızın kazandıkları bilgi ve yetenekleri de ölçmüyor. Bu sınav çocuklarımızı elemek ve sıralamak için yapılan bir sınavdır. 400 bin çocuğun öne çıktığı bir sınav yapmak zorundasınız. Bu sınav çocukları seçme üzerine kurgulandı. Çocuklarımızın moralini bozmaya hiç gerek yok. Bu esnada başarılarımızı vurgulamaya ihtiyacımız var. Biz henüz çalışmalarımızı neticelendirmedik. Biz Türkiye’deki SBS çocuklarımızı seçmek ve elemek için değil Türk eğitim sisteminin niteliğini ölçmek için yapılacak çalışmaları yürütüyoruz. Ben bundan sonra SBS gibi çocukları seçme ve eleme üzerine kurguların eğitimin üzerindeki olumsuz etkilerini kaldıracak fırsatı yakalarız diye tahmin ediyorum.”

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

 

Keyword : Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor haberi , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor oku , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor konusu , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor hakkında , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor manşeti , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor perde arkası , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor olayı , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor son dakika , Dinçer: Bu Sınav Sistemi Eğitimin Niteliğini Ölçmüyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com