14.07.2012 - 04:50
Okunma (1305)
Yorum (0)
Paylaş

Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev

Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev

42 ülkenin üye olduğu EUROKO'nun gündemini 1 yıl boyunca Türkiye belirleyecek.

 

 

Türkiye, teknolojik ürün geliştirme projelerinin desteklendiği EUROKO'nun dönem başkanlığını üstleniyor.

42 ülkenin üye olduğu programın gündemi 1 yıl boyunca Türkiye tarafından belirlenecek.

Cep telefonlarından bilgisayarlara pek çok ürünün her gün yeni modelleri çıkıyor. Hal böyle olunca da teknoloji sektöründe araştırma geliştirme faaliyetleri önem kazanıyor. Türkiye de bu alanda önemli bir görev üstleniyor.

Uluslararası Teknoloji Araştırma Geliştirme Platformu EUROKO'nun dönem başkanlığını 1 yıl boyunca Türkiye yürütecek.

Ergün: "28. Sıradan 11. Sıraya Çıktık"

Teknolojide AR-GE'nin önemine vurgu yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin son dönemde ARGE faaliyetlerinde kendini her geçen gün geliştirdiğini belirtti.

Ergün, "Türkiye son yıllarda EUROKO ülkeleri arasında en hızlı yükselen ülkelerden birisidir. 2007 yılında EUROKO'ya üye olan 42 ülke arasında proje hacmi açısından 28'inci sırada olan Türkiye 2012 yılında 11'inci sıraya yükselmiştir" dedi.

"Yeni Teşvik Sistemi Yabancı Yatırımcıların da İlgisini Artırdı"

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergün, yabancı yatırımcıların yeni teşvik sistemiyle ilgisinin arttığını söyledi.

Bakan Ergün, "Bir Amerikan menşeli firmanın Kilis'de yatırım yapmak üzere çalışma başlattığını gördük. Güneş enerjisi üzerine panel üretimiyle ilgili Kilis'i merkez olarak gördüklerini, daha önce Meksika'yı düşündüklerini ancak sonradan Kilis'i seçtiklerini gördük. Avrupa'dan Amerika'dan bu dönemde yeni yatırımlar artarak devam ediyor" diye konuştu.

Keyword : Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev haberi , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev oku , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev konusu , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev hakkında , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev manşeti , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev perde arkası , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev olayı , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev son dakika , Teknolojide Türkiye'ye Önemli Görev

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com