12.07.2012 - 16:11
Okunma (1212)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir

Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir

 

Eğitim-Bir-Sen'den Yapılan Açıklama: Toplu Sözleşmedeki Mutabakatsızlık Kazanımlarımızı Gölgelememelidir

 

 

Kocaeli Şubemizin il divan toplantısına katılan Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, “Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti konusunda gemileri yakacak kadar kararlılık gösterdik. Ek ödeme ve gelir adaletinin sağlanması konusundaki mücadelemiz kesintiye uğramayacak ve aynı kararlılıkla sürecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geride bıraktığımız toplu sözleşme sürecinde eğitimde İlk defa 18 sorun bir anda çözülmüştür. Danışma Kuruluna sevk edilen konuları saymıyorum. Diğer iş kollarını dâhil ettiğinizde 63 maddelik bir kazanım söz konusudur. Yıllardır yapılan Toplu Görüşmelerde çözülen sorun sayısının bir araya getirseniz bir toplu sözleşmede sadece eğitimde çözülene yetişemiyor. Bazı odakların toplu sözleşmedeki mutabakatsızlığı fırsata çevirmeye yönelik kasıtlı atraksiyonlarına kimse itibar etmemeli. İlk toplu sözleşmedeki mutabakatsızlık ise asla kazanımlarımızı gölgelemelidir” dedi.

Kocaeli Şubemizin Kartepe’de gerçekleştirdiği il divan toplantısında toplu sözleşme süreci, kesintili yeni eğitim sisteminin yapılandırılması, sendikal çalışmalarda geride bırakılan bir yılın değerlendirilmesi gibi konular masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, 2012 yılındaki çalışmalarından ve genel büyümeye olan katkılarında dolayı Kocaeli teşkilatına teşekkür ederek, “Eğitim-Bir-Sen olarak onurlu ve dik durmayı ilke edindik. Kirli ilişkilerin, derin yapıları, fesat odaklarının taşeronluğuna soyunmadık. Milletin vicdanında yer bulmayan şeyler bizim vicdanımızda da yer bulmamıştır. Hep hakkımız olanı istedik. Özlük ve özgürlük mücadelemizde haklarımızı asla pazarlık konusu yaptırmadık. Ek ödemeyi de hakkımız olarak görüyoruz. Hakkımız olduğuna inandığımız için kararlı mücadele verdik. Aynı kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Yalçın, toplu sözleşme sürecinin öncesinde, süreç içerisinde ve süreç sonrasında üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmek için çalıştık. Eylem ve etkinliklerimizle toplu sözleşme masasının en önemli sorununun “ek ödeme” olduğunu başta kamu işveren heyeti olmak üzere bütün muhataplarına hissettirdik. Masada en önemli teklifimiz olacak dedik. Buna masada bulunanlarda sahada bulunanlar da şahitlik etti. Ek Ödeme masadan geri çekildi. Bizde masadan çekildik. Buna masaya yapışıp oturan ve orada kalanlar da şahittir. Hakem Heyetinde de aynı kararlılık sürdürülmüş ve ek ödeme olmadan mutabakat olmayacağı gösterilmiştir. Süreç içerisinde uyarı eylemleri yapılmış ve süreç sonuçlanana kadar çözümün tarafı olma sorumluluğuyla hareket edilmiştir. Sonuç itibariyle ek ödeme yok denilmesi üzerine “ek ödeme yoksa işte yok” denilerek üretimden gelen gücümüz ortaya konulmuş ve eğitimde kapılara kilitler vurdurulmuştur. Siyasilerin eğitimcileri yaralayan yaklaşımları ve itibarsızlaştıran tutumlarına sessiz kalınmamış, “susarak anlattım san her şeyi” denilerek sessiz yürüyüşle ses yükseltilmiştir. Eğitim-Bir-Sen icazetçi, bürokratik, vesayetçi sendikalardan farkını ortaya koymuş ve rüştünü bir kez daha ispatlamıştır. Geride kalan 10 yıllık süreçte kazanım adına sayacakları bir elin parmaklarını geçmeyecek olan sendikaların toplu sözleşme sürecindeki mutabakatsızlığı fırsat olarak kullanma hevesleri, 2012 sendikalı personel mutabakatlarında geçen yıla oranla 35 binden fazla büyümemizle adeta suratlarında patlamıştır” şeklinde konuştu.

4+4+4 yeni eğitim sisteminin yapılandırma sürecinde yapılan yanlışlara dikkat çektik ve çözüm yollarını sorumluluk makamında bulunanlara ilettik. Eğitim Bir Sen olarak bu ülkenin en önemli birikimiyiz. Sendikal birikimimiz, eğitimdeki sorunların tamamının çözümlerini ortaya koyacak boyutun üzerindedir. Sendika olarak sorumluluk duygusuyla tenkit değil teklif esaslı hareket ediyoruz. Ben bilirim havasında olanlar umarım bir şeyler biliyorlardır. Aksi halede tenkit ve tepkimiz kaçınılmaz olacaktır diyen Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın,”sorun varsa çözüm için Eğitim-Bir-Sen vardır. Biz sorunlardan nemalanan bir sendika değiliz. Sorunları yelkenlerine rüzgâr olarak görenlerden değiliz. Şubelerimiz ve bütün teşkilatlarımız çözüm arayışında olanlara esin kaynağı olmaya devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Keleşoğlu: Yorucu Bir Dönemi Geride Bıraktık

Kocaeli Şube Başkanımız Halil İbrahim Keleşoğlu, “il olarak sendikal çalışmalarda başarılı ama bir o kadar da yorucu bir dönemi geride bıraktık. Üniversite teşkilatımızda yetkimiz gasp edildi. Mahkeme kanalıyla hakkımızı iadesini sağladık. Hakkımızı aramamızdan rahatsız olanlar, üyelerimizi istifa ettirme gayreti içerisine girdiler. Toplu sözleşme sürecinde il bazında üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik ve eylem, etkinlik ve basın bilgilendirmelerinde normalin üzerinde performans sergiledik. Bütün yönetici arkadaşlarımız sendikadaki yönetsel sorumluluklarının gereğini yerine getirdiler. İlk toplu sözleşmede mutabakat çıkmaması ve ek ödeme mağduriyetinin giderilmemiş olması dolaysıyla bazı duygusal tepki verenler oldu. Sendika olarak yaptıklarımızı hatırlatınca hak vermeyen neredeyse yok. Bize düşen manipüle edilen arkadaşlarımızın yanına kadar gidip gerçekleri anlatmaktır. Zorlu bir süreçten büyüyerek çıktık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında aynı kararlılık ve tempo ile çalışmaya devam edeceğiz” diyerek il divan kurulu üyelerine teşekkür etti.

Keyword : Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir haberi , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir oku , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir konusu , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir hakkında , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir manşeti , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir perde arkası , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir olayı , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir son dakika , Ek Ödemenin Alınamaması Diğer Kazanımları Gölgelememelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com