12.07.2012 - 16:05
Okunma (1253)
Yorum (0)
Paylaş

Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak?

Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak?

 

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımları ve şube müdürlüğü atamalarında çok zorlanacağa benziyor.

 

 

 

Okul türleri bin bir güçlükle tespit edildi, hatta hala tartışmalar sürüyor. İmam Hatip ortaokullarına ne kadar talep olacağı bilinmiyor. Ortaokullarda 8 saate kadar seçmeli ders olacak, hangi ders kaç saat seçilecek? Bu şartlarda normlar girildi. Doğrusu kurumların tamamı normları ‘tahminen’ girdi. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Çolak, e-konferansta sınıf mevcutlarının 20-23 gibi tutulmasıyla sınıf öğretmen açığının eritileceğini söyledi ama okulların derslik sayıları buna elvermezse –ki muhtemelen öyle olacak- ne olacağı bilinmiyor. Görünen o ki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği altın çağını yaşayacak.

 

Anlayacağınız belirsizlik içinde belirsizlik. Şunun şurasında ağustosa bir şey kalmadı. MEB’i telaş sardı. İlk atamaların yapılabilmesi için kontenjanların bu günlerde belirlenmesi gerekiyor. Doğrusu MEB’in bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını duyuyor ve biliyoruz.

 

Koca Bakanlık zorla aldığı 40 bin kadroya tahminen mi atama yapacak? Fazla aldığı branş olursa bu alımlar elinde patlamayacak mı? Ayrıca ilk atamalardan önce il içi, il dışı ve özür grubu atamaların yapılması gerekiyor. Zaman dar, iş bildiğiniz gibi değil. Ortalık toz duman.

 

MEB’in içinden çıkamadığı başka bir husus da şube müdürü atamaları. Alınan 950 kadroya atama nasıl yapılacak? Sayısız mahkeme kararına göre atamaların sınavla yapılması gerekiyor. MEB atamaları sınavsız yapmak istiyor. Bu konuda da bir çıkış formülü aranıyor.

 

Sözün özü MEB MEB olalı böyle sıkıntı çekmedi!

 

Adil TÜRK

Keyword : Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? haberi , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? oku , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? konusu , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? hakkında , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? manşeti , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? perde arkası , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? olayı , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak? son dakika , Hangi Branşa Kaç Kişi Alınacak?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com