12.07.2012 - 16:04
Okunma (1197)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü

Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü

 

YOKSULLUK RAKAMI 3175 TL, ÖĞRETMEN MAAŞI 1785 TL

 

 

2012 yılı emekli, asgari ücretli, ve memurlar için hayal kırıklığıyla olmuştur.hükümet halk oylamasında vaad ettiği sözleri adeta unutmuş, anayasa değişikliğinde memurlara emeklilere, asgari ücretlilere verdiği sözleri tutmamıştır. Ülkemizde memur, memur emeklisi, işçi emeklisi, bağ-kur emeklisi, asgari ücret emeklisi insanlardan oluşan yaklaşık 20 milyon insanı binbir ümitle beş ay bekleterek %4 lük komik bir zam yapmıştır.

Oysa hükümet son bir yılda;

-          Doğalgaza…………………………%34

-          Kömüre…………………………….%26

-          Mazota…………………………….%26

-          Benzine……………………………%25

-          Elektriğe…………………………..%20 zam yapılmıştır.

Yine hükümet;

-          Milletvekili maaşlarına………….…………………%45

-          Üst düzey bürokrat maaşlarına……………………..%30

 

Yani milletin vekiline……………………………..………..%45

Milletin aslına Memura, emekliye …………………………%4+4

 

HÜKÜMET ASIL BOMBAYI BUNDAN SONRA PATLATMIŞTIR. MALİYE BAKANLIĞI MEMUR MAAŞLARINDAN KESİLEN VERGİ VERGİ ORANLARINI %5 ARTIRMIŞTIR. YANİ HÜKÜMET MEMURLARA 86 TL ZAM VERİP, 104 TL VERGİ KESMİŞTİR.

86             -           104                      = -18

ZAM                       VERGİ               =18 TL Memur zarardadır.

 

 

 

 

Değerli Basın Mensupları;

Yapılan bu uygulamalardan sonra ülkemizde memur, emekli, asgari ücretli perişan edilmiştir. Ayrıca kamuda yüksek bürokratların maaşlarına yapılan %30 artışla kamu çalışanları arasında maaş dengesi bozulmuştur. Özellikle, üniversite mezunu olup, kariyer meslek sahibi olan öğretman ve akademisyenler ek ödeme dışında bırakılmış adeta hükümet tarafından ezilmiştir.

 

Öğretmen Maaşları;

2002……………………………………………6 cumhuriyet altını

2012……………………………………………2 cumhuriyet altını

 

 

Öğretmen maaşları;

2002……………………………………150 kg et

2012……………………………………60 kg et

 

 

Öğretmen maaşları

1923……………………….ÖĞRETMEN MAAŞI = MİLLETVEKİLLERİ MAAŞI

1980………………………. ÖĞRETMEN MAAŞI= SUBAY, DOKTOR MAAŞI

2002………………………. ÖĞRETMEN MAAŞI = POLİS MAAŞI

2012………………………. ÖĞRETMEN MAAŞI = KAMUDAKİ EN AZ MAAŞ

 

SON YILDA HÜKÜMET;

 

EMEKLİYİ……………………………(ADETA)………………. ÖLDÜRDÜ

ASGARİ ÜCRETLİYİ……………….( ADETA )………….. …..ÖLDÜRDÜ

ÖĞRETMENİ………………………… (ADETA)………………SÖNDÜRDÜ

 

SON ON YILDA HÜKÜMET;

 

ZENGİNİ DAHA DA ZENGİN ETTİ

FAKİRİ DAHA DA FAKİR ETTİ

 

Ülkemizdeki zenginlerin mal varlıkları son on yılda 7-10 kat artmışken öğretmen, emekli, asgari ücretli daha da fakirleşmiştir. Sürekli büyümekten, büyüme rekorlarından bahsederek övünen AKP, refahı tabana yayamamıştır. Zenginlerin iktidarı olmuştur. Adeta Türkiye büyüyor, memur (özellikle öğretmen) emekli, asgari ücretli küçülüyor. Satın alma gücü gün be gün azalıyor.

 

 

 

 

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Memur, emekli, asgari ücretli maaşlarını hak ettiği ücreti verin, taleplerimiz karşısında hükümet “Yunanistan’a mı dönelim” derken çok ilginç bir gelişme daha yaşanmıştır. Anadolu ajansından alınan Haber7.com’un haberine göre, Türkiye, küresel ekonomik kriz konusunda IMF yönetiminde oluşturulacak fona 5 milyar dolar yatıracak. Başbakanlığın bildirdiğine göre G20 zirvesinde küresel ekonomik kriz ele alındı. Ülkeler kriz için IMF yönetiminde oluşturulacak havuza ne kadar katkı vereceklerini açıkladılar. Başbakanlıktan alınan bilgiye göre bu çerçevede oluşturulacak havuza Türkiye’nin 5 milyar dolar yatıracağını açıkladı. Türkiye, Yunanistan’ında aralarında bulunduğu ülkeleri kurtarmak için 5 milyar dolar hibe ediyor.

 

HÜKÜMET KENDİ EMEKLİSİNİ, ASGARİ ÜCRETLİSİNİ, MEMURUNU AÇLIĞA MAHKUM EDERKEN, YUNANLILARI, PORTEKİZLİLERİ, İSPANYOLLARI KURTARMAK İÇİN KARŞILIKSIZ 5 MİLYAR DOLAR HİBE EDİYOR. OYSA MEMURLARIN İSTEDİĞİ ÜCRETLER VERİLSEYDİ BÜTÇEDEN ÇIKACAK PARA 5 MİLYAR DOLARIN YARISI KADAR BİLE OLMAYACAKTI.

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Başbakanlığa bağlı TUİK’in açıkladığı rakamlara göre Türkiye de 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 3.175 TL’ye yükseldi. Açlık sınırı 1000 TL’ye yükseldi. Yani TÜRKİYE’DE MEMURLAR, EMEKLİLER, ASGARİ ÜCRETLİLER YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA, AÇLIK SINIRINDA HAYAT MÜCADELESİ VERİRKEN HÜKÜMET YUNANİSTAN’I KURTARMAK İÇİN 5 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLIYOR. “BU TAM BİR UCUBE”

 

TÜRKİYEDE YOKSULLUK SINIRI

 

YOKSULLUK SINIRI…………………………………………3175 TL

ÖĞRETMAN MAAŞI………………………………………..1785 TL

 

TÜRKİYEDE AÇLIK SINIRI

 

AÇLIK SINIRI……………………………………………..1000 TL

EMEKLİ……………………………………………………...800 TL

ASGARİ ÜCRET…………………………………………..700 TL

 

ON YIL ÖNCE EMEKLİ OLAN BİR MEMUR, EMEKLİLİK TAZMİNATI İLE ÇOK RAHATLIKLA BİR EV (DAİRE) ALABİLİYORDU. ŞİMDİ EMEKLİ OLAN MEMUR SIRADAN BİR MARKANIN SIFIR KM OTOMOBİLİ ANCAK ALABİLİYOR. BİZ BU GİDİŞLE EMEKLİLİK TAZMİNATIMIZ İLE ANCAK BİR BİSİKLET ALABİLECEĞİZ. YENİ MEMURLAR İSE ZATEN EMEKLİLİK TAZMİNATI ALAMAYACAKLAR. İŞTE AKP’ NİN MEMURLARI GETİRDİĞİ DÜZEY BUDUR. ON YIL ÖNCE EV ALABİLEN MEMUR ŞİMDİ BİSİKLET ALABİLİYOR!

 

Sayın Başbakan, %4 zamdan sonra “Memurlar daha ne istiyorlar, ben öyle memurlar tanıyorum ki eşlerine bile araba alıyorlar” dedi. Doğru Sayın Başbakanın tanıdığı memurlar kendi etrafındaki müsteşarları, bürokratlarıdır.

 

Müsteşarlar her ay devletten …………………………………………………...7 bin TL

(………………) YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN……………….…..5 BİN TL

(………………) YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN…………………...5 BİN TL

(………………) YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN…………………..2 BİN TL

(Not: Maliye Bakanı Müsteşarı-Basından)

 

Olmak üzere yaklaşık 20 bin TL maaş alıyorlar. O müsteşarların kolundaki saat 225 bin dolar (400 bin TL) Sayın Başbakan her memuru etrafındaki müsteşarlar gibi sanıyor…

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Hükümet aylarca süren toplu sözleşme reklamları ile ülkemiz kamu oyuna (milletimize) sanki her ay, hatta her gün zam veriyormuş havası estirirken yaşadığımız gerçek şudur;

 

KAŞIKLA                                 KEPÇEYLE

MEMURA ZAM                                VERGİ                               SONUÇ

86TL                    ___                       104                     =          -18 TL Memur Zarardadır.

 

Hemen hemen her memur temmuz maaş zammını asla alamamaktadır. Çünkü memur maaşlarından kesilen vergi oranları o kadar yükseltilmiştir ki temmuz ayı ve ondan sonra yılbaşına kadar geçen sürede altı ay boyunca memur yüksek yaşam standardında kabul edilerek büyük oranda vergiler kesilmektedir. Sonuçta memurlar zam filan görememektedirler. Oysa milletimize yansıtılan sonuç “Memurlar daha ne istiyor?” havasıdır.

 

Bizim teklifimiz şudur;

1-      Memur maaşları milletvekili maaşlarına endekslenmelidir.

 

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI

 

2002……………………………………….2 BİN TL

2012……………………………………….12 BİN TL (Sade Maaş)

2012……………………………………….17 BİN TL (Komisyon Üyesi)

 

ÖĞRETMEN (MEMUR) MAAŞLARI

 

2002……………………………………………6 CUMHURİYET ALTINI

2012…………………………………………….2 CUMHURİYET ALTINI

 

 

2-      İkinci teklifimiz ise memur maaşları yoksulluk sınırına endekslenmelidir. Yoksulluk sınırının altında maaş verilmemelidir. Başbakanlığa bağlı TUİK’in rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 3.175 TL’dir.

 

“DÜNYA LİDERİ OLDUK, DÜNYANIN YILDIZ ÜLKESİ OLDUK, BÜYÜME REKORLARI KIRIYORUZ, DÜNYADA EN ÇOK BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKEYİZ” DİYEN HÜKÜMETE SESLENİYORUZ; MADEM BÜYÜDÜK, BU BÜYÜMEDEN MEMUR, EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ NİÇİN FAYDALANAMIYOR, BU BÜYÜMEDEN NİÇİN PAY ALAMIYORUZ. REFAHI TABANA NİÇİN YAYMIYORSUNUZ? TÜRKİYE’DEKİ DOLAR MİLYARDERİ SAYISI, İNGİLTERE, JAPONYA, ALMANYA, FRANSA’DAKİ DOLAR MİLYARDERİ SAYISINI GEÇMİŞTİR. BU DA GÖSTERİYOR Kİ AKP ZENGİNİ DAHA ZENGİN, FAKİRİ DAHA DA FAKİR ETMİŞTİR.

 

MEMURUMUZU, EMEKLİMİZİ, ASGARİ ÜCRETLİMİZİ YOKSULLUK SINIRININ ÜSTÜNDE 3171 TL ÜZERİNDE MAAŞ VERDİĞİNİZ GÜN İŞTE O ZAMAN ASIL “BÜYÜK, LİDER ÜLKE” OLACAĞIZ.

 

 

 

 

Muzaffer KARADAĞ

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı

Keyword : Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü haberi , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü oku , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü konusu , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü hakkında , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü manşeti , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü perde arkası , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü olayı , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü son dakika , Türkiye Büyüdü Memur Küçüldü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com