12.07.2012 - 16:03
Okunma (1320)
Yorum (0)
Paylaş

Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak!

Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak!

 

 

 

 

 

"Geçici görevlendirme onayları, norm olmaması nedeni ile iptal edilen taşra eğitim yöneticilerinin tekrar görevlendirmeleri, eğitim öğretim yılı başında yapılabilir."

Ülke çapında şube müdürü normu 1995’ ti. Toplam şube müdürü normu 2945’e ulaştı. Bu kadroların 1075 inin dolu olduğu daha önce Bakanlık tarafından bir sendikanın yazısı üzerine açıklanmıştı. Şube müdürü kadrolarının 920 tanesi münhal durumdadır. Norm kadro fazlası olarak geçici görevlendirilen 214 şube müdürü ise Sayın Bakanımızın en son açıklamasından sonra görev yerlerine döndürüldü.  Mecliste kabul edilen torba yasa ile de münhal bulunan 920 rakamına, 950 kadro daha eklenmiştir. Münhal bulunan şube müdürü kadro sayısı 1870’e ulaşmıştır.

Şube müdürlüğü için bir hizmet içi eğitim kursu açılacak olsa 6000 kadareğitimci Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 10. Maddesine göre kurslara çağrılacaktır. Üç yıllık öğretmen bu kurslara  müracaat edebilecektir. Eğitim öğretim yılı içersinde böyle bir hizmet içi eğitim kursu açılması, eğitim öğretimi olumsuz etkileyecektir. Kaldı ki bu kadar sayıda yöneticiyi 80 saatlik kursa bir defa da almakta mümkün olmayacaktır.

Bu yaz şube müdürlüğü için hizmetiçi eğitim kursu açılamayacağı düşünüldüğünde norm çerçevesinde geçici görevlendirilen şube müdürü sayısı ikiye katlayacaktır. Geçici görevlendirmeleri norm olmaması nedeni ile iptal edilen yöneticilerin tekrar görevlendirmeleri eğitim öğretim yılı başında yapılabilir.

 

M.Akif MÜELLİFOĞLU

Eğitim Yöneticisi

Keyword : Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! haberi , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! oku , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! konusu , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! hakkında , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! manşeti , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! perde arkası , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! olayı , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak! son dakika , Geçici Görevlendirme Şube Müdürü Sayısı Artacak!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com