12.07.2012 - 15:57
Okunma (1182)
Yorum (0)
Paylaş

Meteoroloji: Yanacağız!

Meteoroloji: Yanacağız!

 

Bu sıcağa dikkat! İşte en riskli iller ve günler...

 

 

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcaklar, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde bugünden itibaren daha da artacak. Hafta sonu sıcaklar iyice bunaltıcı hale gelirken, gölgede 42 dereceye kadar çıkacak sıcaklık, nem oranının artmasıyla 45 derece ve üzerinde hissedilecek.

 

Adana 6. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde hava sıcaklığının bugünden itibaren artacağı bildirilerek, etkili sıcak havaya karşı vatandaşlar uyarıldı. İncirlik Meydan Meteoroloji Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te hava sıcaklığı 3 ile 5 derece yükselecek. Bunaltıcı sıcaklar 16 Temmuz 2012 Pazartesi gününe kadar devam edecek ve sıcaklık gölgede 38-42 dereceler arasında seyredecek. Nem oranının artması hissedilen sıcaklığın da artmasına neden olacak.

 

Rüzgarın genelde kuzey ve doğu yönlerden, öğleden sonra güney ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

Yetkililer, sıcak ve kuru havanın oluşturacağı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

 

METEOROLOJİ'DEN AŞIRI SICAK UYARISI

 

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta sıcakların gelecek hafta başına kadar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

 

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta sıcakların gelecek hafta başına kadar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini belirtti.

 

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bugünden itibaren yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta gelecek hafta başına kadar artması ve mevsim normallerinin 4 – 8 derece üzerinde seyretmesinin tahmin edildiği bildirildi.

 

Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklığının Diyarbakır'da 41, Şanlıurfa'da 42, Mardin'de 39, Siirt'te 40, Batman'da 42 ve Şırnak'ta 38 dereceye ulaşmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, hava sıcaklığı nedeniyle güneş çarpması riskinin oluştuğu saatlerin 11.00-15.00 saatleri arasında olduğu kaydedildi.

 

TAHMİNİ EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

 

Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklığının Samsun ve Erzurum’da 31, İstanbul ve Afyon’da 36, Ankara’da 37, Bursa’da 38, Karabük’de 39, İzmir ve Antalya’da 40, Diyarbakır’da 41, Aydın ve Şanlıurfa’da 42 dereceye ulaşması beklenmektedir.

 

TÜM YURTTA HAVA DURUMU

 

Ülke genelinin az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu ile Trakya kesiminin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları başta olmak üzere güney ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

 

AJANSLAR

Keyword : Meteoroloji: Yanacağız! haberi , Meteoroloji: Yanacağız! oku , Meteoroloji: Yanacağız! konusu , Meteoroloji: Yanacağız! hakkında , Meteoroloji: Yanacağız! manşeti , Meteoroloji: Yanacağız! perde arkası , Meteoroloji: Yanacağız! olayı , Meteoroloji: Yanacağız! son dakika , Meteoroloji: Yanacağız!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com