12.07.2012 - 15:56
Okunma (1414)
Yorum (0)
Paylaş

Suriye Savaşa Hazırlanıyor?

Suriye Savaşa Hazırlanıyor?

Suriye: "Kahraman askerlerimiz, belirlenen sınırlar içinde herhangi bir düşman hedefi yok etmeye hazır olduklarını gösterdiler."

 

 

Suriye ordusu beş günlük askeri tatbikatını dün gerçekleştirdiği füze denemeleriyle tamamladı. Öte yandan dün Rus donanmasına ait bir savaş gemisi daha İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Akdeniz'e açıldı. Bazı kaynaklara göre gemiler Suriye'nin Tartus Limanı'na gidiyor.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın tatbikatla ilgili haberinde, füzelerin hedeflerini başarıyla vurduğu belirtildi.

 

Açıklamada, "Kahraman askerlerimiz, belirlenen sınırlar içinde herhangi bir düşman hedefi yok etmeye hazır olduklarını gösterdiler" denildi.

 

Nerede gerçekleştirildiği açıklanmayan tatbikatı, geçtiğimiz günlerde Türkiye üzerinden Fransa'ya kaçan Tuğgeneral Menaf Tlas'ın kardeşi Korgeneral Telal Tlas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey komutanın izlediği bildirildi.

 

RUSYA'DAN SURİYE'YE GÜVENCE

 

Bu arada Rusya, Suriye ile daha önce yapılmış olan askeri anlaşmalara sadık kalacağını yineledi. Itar-Tass haber ajansının bildirdiğine göre, Rus Askeri ve Teknik İşbirliği Kurumu Başkan Yardımcısı Viyaçeslav Zirkaln, Suriye ile 2008 yılında yapılan askeri anlaşma şartlarının yerine getirileceğini belirtti.

 

Bu kapsamda Suriye'ye askeri teçhizat teslim etmek üzere yola çıkan ancak sigortası iptal edildiği için Rusya'ya geri dönmek zorunda kalan Rus sevkiyat gemisinin durumuna değinen Zirkaln, “Bu sevkiyatı çıkarlarımıza zarar vermeden ve hiçbir provokasyona yol açmadan nasıl tamamlayacağımıza karar vermeliyiz. Rusya, Suriye ile daha önce imzalanmış askeri anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir. Ancak Suriye ile yeni bir silah anlaşması yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

 

Zirkaln, hafta başında yaptığı açıklamada da Suriye'deki durum yatışıncaya kadar bu ülkeyle yeni silah anlaşması yapmayacaklarını belirtmişti.

 

 

haberhilal.com

Keyword : Suriye Savaşa Hazırlanıyor? haberi , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? oku , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? konusu , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? hakkında , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? manşeti , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? perde arkası , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? olayı , Suriye Savaşa Hazırlanıyor? son dakika , Suriye Savaşa Hazırlanıyor?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com