12.07.2012 - 15:53
Okunma (1294)
Yorum (0)
Paylaş

İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi

İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi

İstanbul narkotik polisi, son zamanların en dikkat çeken uyuşturucu operasyonlarından birine imza atarak, büyük kısmı ekili olan 3 bin 500 kök hint keneviri ele geçirildi. Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri pilotunun dikkati sayesinde, hazine arazisi üzerinde fark edilen uyuşturucu tarlası, jandarma ekiplerinin de katılımıyla imha edildi. 4 ayrı operasyonda çekilen helikopter görüntüleri film karelerini aratmadı.

 

Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait bir polis helikopterinin pilotunun İstanbul üzerindeki rutin uçuşlarından birinde fark ettiği bir ayrıntı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerini harekete geçirdi. Polisi harekete geçiren, Çatalca'da boş bir arazi üzerindeki düzgün ekimli bir tarlaydı. Bu bilgi üzerine tarlanın uyuşturucu ekimi yapılmış alan olabileceği düşünülerek özel bir ekip oluşturuldu. Havadan bölgenin takibini yapan helikopter ile yerdeki birimler koordineli olarak çalışmaya başladı.

 

Çatalca ilçesinin Kalfa Köyü yakınlarındaki araziyi bir süre izleyen narkotik timleri, jandarma komutanlığı ekiplerini de haberdar ederek bölgedeki araştırmalarını sıklaştırdı. Yapılan takibin ardından tarlaya girmeye karar verildi. Helikopterin yönlendirmesiyle narkotik polisi, sarp arazi içinde sadece havadan görünen bir alandaki tarlada ekili halde hint kenevirleriyle karşılaştı. 600 adet dikili, 220 adet de kurutulmaya bırakılmış 820 kök hint keneviri ele geçirildi. Bölgenin hazine arazisi olması nedeniyle, ekimin kimler tarafından yapıldığının araştırması sürüyor.

 

Arnavutköy'deki diğer operasyonda ise polise, bir koruluk içinde hint keneviri yetiştirildiği bilgisi ulaştı. Hadımköy Diliklikaya Mahallesi merasındaki alana giden polis, ekili halde 230 kök hint keneviri ele geçirdi.

 

EVİN BAHÇESİ HİNT KENEVİRİ TARLASI ÇIKTI

 

Başakşehir'deki üçüncü operasyonda, hedefte Şahintepe bölgesindeki bir bina ve çevresi vardı. Binanın bahçe kısmında uyuşturucu yetiştirildiği bilgisi üzerine söz konusu yere giden polis, bahçede dikili halde 200 adet hint keneviri buldu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

 

İstanbul'daki hint keneviri operasyonlarının sonuncusu Kayabaşı Şamlar Köyü yakınlarındaki bir tarlaya yapıldı. Baraj gölünün yakınındaki boş arazinin uyuşturucu yetiştirilen bir tarlaya çevrildiği duyumu üzerine narkotik ekipleri bölgede arama yaptı. Boş arazideki aramalarda, ekili halde 2 bin 250 kök hint keneviri ele geçirildi.

 

 

www.haberinvakti.com

Keyword : İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi haberi , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi oku , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi konusu , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi hakkında , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi manşeti , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi perde arkası , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi olayı , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi son dakika , İstanbul Uyuşturucu Tarlası Gibi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com