12.07.2012 - 03:51
Okunma (1214)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane!

Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane!

“Herkesi kendi köyüne yönetici olarak atayın. Nüfus şartı, 15 yıl aynı yerde yaşama şartı, onlarda neymiş? Yüz yıl kendi köyünde yaşama garantisi arayın. Bu garantiyi verenlere de mezarlıktan promosyon olarak bir yer ayırın.”

 

Taşra yöneticileri için rotasyon uygulamasının başka bahara kaldığı yönünde internet sitelerinde haberler yer almakta. Anlaşılan büyük şehirlerde görev yapan yöneticilerin dediği olacak gibi! Küçük yerleşim yerlerinde görev yapan yöneticiler, tebdili mekan için azrailin gelmesini ya da azrail gelmeden, 65 yaşını tamamlamayı bekleyecekler.

Bu durum da büyük yerlerde görev yapan yöneticiler:1

Küçük yerlerde görev yapan yöneticiler  ;0

Maçın uzatmalarında gol olmaz ise sonuç böyle bitecek!

Yani eski hamam eski tas! Oysa bakanlıkta devrim gibi değişiklikleri görünce MEB denilen geminin kaptanını bulduğunu ümit etmiştik. Şimdiye kadar telefuz edilmekten imtina edilen bir çok konu masaya yatırılıyordu. Hem de korkusuzca! Şu 2000 kadar yöneticinin de sorunlarının çözüleceğini düşündük. Yanılmışız. Yer değiştirme sorunu çözülmeyecek gibi! Nedeni ise 4+4+4 ün uygulanmasında güçlük çıkacağı imiş(!) Kim diyor, kim inanıyor bu teze anlamış değilim. Aslında; 4+4+4 bahane rotasyonu erteletmek şahane düşüncesi ile hareket edildiğini hepimiz biliyoruz. Bu sene rotasyon ertelensin, gelecek sene Allah büyük! Seçimler geliyor nasılsa, kimse rotasyona cesaret edemez. Bazılarımızın aklından bu düşünceler geçiyor. Hiç öyle kıvırmayalım. Kimsenin eğitim sisteminde ki yeni uygulamaların, okullar üzerindeki etkisini falan düşündüğü yok. Herkes menfaatini düşünüyor. Doğruyu bilse bile çıkarına olmadığı için doğrudan yana, haktan yana tavır koymuyor. Haksızlık karşısında sesini yükselteni de bilmem neci diye suçluyor. Hem de ne bölücülüğün kalıyor, ne vatanseverliğin! Maalesef İşi bu hadde getiren bile var.

Artık rotasyon yapılsın istemiyorum. Hatta yetkililer şu sesi duysun! Herkesi kendi köyüne yönetici olarak atayın. Nüfus şartı falan aramayın. Nüfus şartı, 15 yıl aynı yerde yaşama şartı, onlarda neymiş? Kaldırın gitsin! Yüz yıl kendi köyünde yaşama garantisi arayın. Bu garantiyi verenlere de mezarlıktan promosyon olarak bir yer ayırın. Herkes rahatlasın. Efil efil görev yapsın. Yer değiştirme sözcüğünü ağzına alanında, ağzzzzzzzzına biber sürün! Olamazsa kellesini vurun! Müfettişler yer değiştirsin, okul müdürleri yer değiştirsin, okul müdür yardımcısı yer değiştirsin, bilumum ilçe müdürleri yer değiştirsin ama şube müdürleri ve ilçe müdürleri sakın ola ki yer değiştirmesin! Çünkü onların hepsinin başı kel!

Allah rahmet etsin Recep Yazıcıoğlu TV ekranlarından şunu söylemişti” aşağıdan yukarıya doğru kirli bir talep var” böyle taleplerden vazgeçilmedikçe, hiçbir yerde hiçbir kurumda tam anlamıyla adaletli uygulamalardan bahsetmek mümkün değil. Şimdi 4+4+4 bahane edenlerin gerçekte kaygıları ne? Diye sormak lazım! Yoksa küçük yerleşim yerlerinde görev yapanları, beceriksiz olarak mı görüyorlar? Hani şu köylü ve şehirli mantığı var ya… Tam o işte… Bir okul kadar öğrenciye sahip taşra yöneticileri kocaman ilçeleri nasıl idare edecekler! Onlar köylü, biz ise şehirli! Tam bu mantıkla söylem geliştiriliyor. Doğru köylüler idare etmeye, cinlik yapmaya değil yönetmeye talip, rahatsızlığın kaynağı bu!

Ama asıl beni üzen ise 9 ay gibi süre umut verilmesi idi. KHK nın üzerinden dokuz ay geçti. Dokuz ayda çocuk dünyaya gelirdi ama yönetmelik dünyaya gelmedi. Hatta şimdi de ölü doğacak diye de konuşuluyor. Bu süreç içerisinde, Ülkemizde PAPATYA FAL AÇMA MERKEZİ olsa idi, bu merkeze en çok müracaat, taşra yöneticilerinin bir kısmından gelirdi. Belki de böyle bir merkeze ihtiyaç bile vardır. 9 ay çıkmayan yönetmeliklerin akibetini ancak bu merkezler bilir.

Neyse anlaşılan yönetmeliğin uygulanması ertelenecek gibi! Fal açma merkezlerinden böyle duyumlar geliyor, hayır lı olsun demekten başka yapacak bir şey yok!

Adnan YÜCEL

Eğitim Yöneticisi

 

 

 

Keyword : Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! haberi , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! oku , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! konusu , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! hakkında , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! manşeti , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! perde arkası , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! olayı , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane! son dakika , Yeni Eğitim Sistemi Bahane, Rotasyonu Erteletmek Şahane!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com