12.07.2012 - 03:50
Okunma (1219)
Yorum (0)
Paylaş

Yöneticiler Açıklama Bekliyor...

Yöneticiler Açıklama Bekliyor...

“Taşra yöneticilerinin yer değiştirme uygulamasının başka bahara kaldığı yönünde internet sitelerinde haberler yer almaktadır. Bu hususta Bakanlığımızın artık açıklama yapması, belirsizliği sonlandırmasını beklemekteyiz.”

 

 

Taşra eğitim yöneticileri, yer değiştirme yönetmeliğinin akıbeti ile ilgili Bakanlığımızdan bir açıklama bekliyor. 652 sayılı KHK nın Eylül 2011 de yayınlanması ile birlikte yer değiştirme uygulamasının bu yıl yapılıp yapılmayacağı hususu gündem oluşturmaya devam ediyor. Önce Kasım 2011 ayında yönetmelik yayınlanacağı daha sonra mayıs ve haziranda kesinlikle yer değiştirmelerin yapılacağı, internet haber sitelerinde haber olarak yer aldı. Haziran ayında yapılan e-konferansta ise taşra yöneticileri için yer değiştirme uygulaması en üst amirlerimizce dile getirildi. Yönetmeliğin hazır ve haziran ayı içerisinde yayınlanacağı belirtildi. Geçen hafta içerisinde sendika yetkilileri ile bakanlık bürokratları arasında yapılan görüşmede de bu konu gündeme geldi. Her an yönetmelik yayınlanıp, yer değişikliği uygulamasının yapılacağı düne kadar konuşuluyordu.

 

Ancak, STK'lardan edindiğimiz bilgiler ve internet sitelerinde yar alan haberlere göre anladığımız rotasyon uygulamasının bu yıl erteleneceğidir. Biz yalnızca STK'lardan değil, Bakanlığımızdan bir açıklama bekliyoruz. Bakanlık yetkililerinden bu hususta net bir bilgi edinemiyoruz. Yönetmeliğin hazırlanıp, Sayın Bakanımıza sunulduğu bilgisi dışında, hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz. Bu belirsizlik; mağduriyetleri beraberinde getirmektedir. Kirada oturanlar kira sözleşmelerini yenilemekten endişe ediyorlar, çocukları sınavlara giren yöneticiler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar, bazı yöneticiler nasılsa eylülde gideceğim diye özel işlerini buna göre planlamaktadırlar. Geçici görevlendirmeleri iptal edilen kadrolu taşra yöneticileri, rotasyon bu yaz uygulanacak düşüncesi ile ailelerinden uzakta kalmaktadırlar.

 

Bu belirsizlik taşra yöneticilerinin verimini düşürmektedir. Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili en yetkili ağızlardan açıklama yapılmalıdır. Hepimiz işimize gücümüze bakıyoruz ama zihinlerimiz yer değiştirme hususu nedeni ile allak bullak olmuş durumda!  Zihin karışıklığının giderilmesi için böyle bir açıklamaya ihtiyaç vardır. Böyle bir açıklama 2000'in biraz üzerindeki üst yönetici ve ailelerini rahatlatacaktır.

Umarım bu feryadımıza kulak veren olur!

UEYDER

 

 

Keyword : Yöneticiler Açıklama Bekliyor... haberi , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... oku , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... konusu , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... hakkında , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... manşeti , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... perde arkası , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... olayı , Yöneticiler Açıklama Bekliyor... son dakika , Yöneticiler Açıklama Bekliyor...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com