12.07.2012 - 03:49
Okunma (1154)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak

Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak

 

Öğretmenlik her bakımdan giderek zorlaşıyor!

 

Açık İlköğretim Yönetmeliğine göre:

 

“Madde 6— Öğretimde aşağıdaki genel ilke ve yöntemler göz önünde bulundurulur:

a) (Değişik: 26.9.2004/25595 RG) Çeşitli nedenlerle ilköğretimlerini tamamlayamayan ve zorunlu ilköğretim yaş sınırını aşan yetişkinlere Açık İlköğretim Okulundan yararlanma hakkı verilir. Bir yıldan fazla süreli kamu göreviyle yurt dışında görevlendirilen anne, baba veya vasisiyle birlikte bulunduğunu belgelendiren öğrencilerde de yaş kaydı aranmaz.(1)

 

Tutuklu, hükümlü ve bedensel engelli olduklarını belgelendirenler ile özel eğitim gerektirdiğine Özel Eğitim Hizmetleri Kurulundan alınacak belge ile belgelendirenlerde yaş kaydı aranmaz.” İlköğretim çağı dışına çıkanlara verilecek açık öğretim düzenlenmiştir.

 

6287 sayılı torba kanunla geçilen yeni sistemle bu yönetmelik bütünüyle mülga duruma düşmüştür. Acilen İlkokul Yönetmeliği ve Ortaokul Yönetmeliği çıkmalıdır. Bir şekilde ilkokul ve ortaokula devam edemeyen öğrencinin durumu ne olacaktır? Yukarıdaki mücbir nedenlerle ilkokul çağı dışına çıkmış öğrenciler için ne şekilde tedbir alınacaktır? Ortaokul için kaç yaş sınırı getirilecektir?

 

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununda –bu kanun da mülgadır- 13 yaşını bitirip 14 yaşından gün almış öğrenciler ilköğretimden uzaklaştırılıp açık ilköğretime yönlendiriliyordu. Yeni durumda aynı yaş sınırı olacak mıdır?

 

Ortaokulda başarısız öğrenciler sınıfta bırakılabilecek midir? Sınıfta kalmanın olmadığı bir sistemde işler zorlaşmayacak mıdır?

 

Açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla dışardan ilkokul ve ortaokul tamamlamaya hiç değinilmiyor. Her öğrenci ideal şartlarda eğitimini tamamlayacakmış gibi bir hava oluştu.

İlerleyen süreçte ne sıkıntılarla karşılaşılacak. Şu an neredeyse geçerliliği süren mevzuat kalmadı.

 

BİMER, Alo 147, sözlü ve yazılı şikâyet derken öğretmenler giderek cendereye alındı. Öyle bir hava estirildi ki öğretmenler saldırgan, acımasız, gaddar, öğrenci psikolojisini bilmez, toplumsal gerçeklerden uzak bir topluluk; üst yetkililer de öğrencileri ve velileri bu ‘zulümden’ korumak için çabalayan ‘iyilik melekleri’ pozisyonuna getirildi.

 

Öğrencisine kaşını çattığında soruşturma geçiren, öğrencisine düşük not verip sınıfta bırakamayan öğretmen nasıl çalışacak?

 

Basın önünde sürekli eleştirilen, az çalışmakla suçlanan, derse geç girmekle itham edilen, Avrupa’nın en başarısız eğitimcileri olarak lanse edilen eğitimciler nasıl muteber olacaklar?

 

Öğretmeni maddi manevi güçlendirmeden, yetkilendirmeden ve öğretmene güvenmeden hiçbir gelişme sağlanamaz. Öğretmenler kırgın, kızgın, küskün, yılgın...

 

Kısaca;

 

Öğretmenlik her bakımdan giderek zorlaşıyor!

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak haberi , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak oku , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak konusu , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak hakkında , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak manşeti , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak perde arkası , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak olayı , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak son dakika , Öğretmenlik Daha Da Zorlaşacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com