12.07.2012 - 03:48
Okunma (992)
Yorum (0)
Paylaş

Taşra Rotasyonu Yapılmayacak

Taşra Rotasyonu Yapılmayacak

 

Taşra rotasyonunda Bakanlık aklı selim davrandı ve taşra rotasyonunu rafa kaldırdı. Hatırlanacağı üzere daha önce 4+4+4 sisteminin yeni olması ve ortaya çıkabilecek olası sorunlar nedeniyle taşra rotasyonunun bir yıl ertrelenmesi gerektiği yönünde sayısız haber yapmıştık. İşte taşra rotasyonu ile ilgili bilgiler ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Taşra Rotasyonu konusunda MEB Kurmayları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmenin içeriğinde taşra teşkilat rotasyonunun bu yıl yapılmayacağı çıkmaktadır.

 

4.7.2012 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6353 sayılı kanunun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanması bekleniyor. Kanunun yayınlanmasıyla birlikte şube müdürlüğü normları yeniden belirlenip Bakanlar Kuruluna sunulacak ve arkasından da Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliği yayınlanacak.

 

Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğiyle birlikte Eğitim Kurumları Yönetmeliği ve Norm Kadro Yönetmeliğinin de önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

 

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hikmet Çolak, kendisini ziyaret eden yöneticilere bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan sohbetten edinilen intiba yönetmelik çıksa da bu yıl rotasyon olmayacağı yönünde. Gerek taşra yöneticilerine, gerekse eğitim kurumları yöneticilerine bu yıl için rotasyon uygulanmayacağı hususu öne çıktı.

 

 

Sayın Bakan’ın e-konferansta bu yıl için rotasyon olmayacağını açıklaması, ardından Sayın Çolak’ın bir gün sonra bundan kastın taşra yöneticilerinin olmadığını açıklaması sürecini hatırlıyoruz. Sayın Çolak ifade etmese de anlaşılıyor ki Sayın Dinçer’in açıklaması Sayın Çolak için de sürpriz olmuş. Sayın Bakan’ın açıklaması önce sadece öğretmenler için anlaşıldı, daha sonra eğitim yöneticilerini kapsadı, şimdi de tüm MEB teşkilatı için geçerli olacak gibi.

 

 

Kısaca yapılan görüşmede yöneticilerin anladığı şu: Bu yıl MEB teşkilatında hiçbir şekilde rotasyon söz konusu olmayacak. Hatta bu yıl zorunlu hizmete tabi öğretmenlerin bile yerlerinde kalması söz konusu olabilir.

 

Keyword : Taşra Rotasyonu Yapılmayacak haberi , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak oku , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak konusu , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak hakkında , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak manşeti , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak perde arkası , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak olayı , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak son dakika , Taşra Rotasyonu Yapılmayacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com