09.07.2012 - 18:37
Okunma (1178)
Yorum (0)
Paylaş

Dönüşümle Okul Sayısı Arttı

Dönüşümle Okul Sayısı Arttı

Bursa’da 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında dönüştürülen okullar ile 571 olan ilköğretim okulu sayısı, bin 17’ye çıktı. Bu okulların 546’sı ilkokul, 465’i ortaokul ve 6 tanesi de imam hatip ortaokulu oldu.

 

4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili ayrıntılar gün geçtikçe netleşmeye başlıyor. Bu kapsamda okul dönüşümlerini tamamlayan Bursa’da edinilen bilgiye göre; 571 olan ilköğretim okulu sayısı bin 17’ye kadar yükseldi. Bunlardan 546’sı ilkokul, 465’i ilkokul, 6 tanesi de imam hatip ortaokulu oldu. Dönüşüm kapsamında ayrıca 14 tane imam hatip lisesi bünyesinde imam hatip ortaokulu da kuruldu.

 

ADAY ÖĞRENCİ KAYDI 23 TEMMUZ’DA

4+4+4 ile ilgili bir başka gelişme ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Temmuz tarihinde gönderilen genelge oldu. Genelgeye göre; ilkokul ve ortaokullara öğrenci aktarımları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılacak olup, bunun mümkün olmadığı durumlarda aktarımlar ilçe yetkilileri tarafından yapılacak. Bu kapsamda 1-4’üncü sınıfların toplu aktarımı ilkokullara, 5-8’inci sınıfların toplu aktarımı ortaokullara yapılacak. Genelgeye göre toplu aktarımlarda adres kontrolü yapılmazken, ferdi nakillerde 1 ve 8’inci sınıfların tamamında adres kontrolü yapılacak. Genelgede ayrıca 1 Haziran olan ilköğretim okullarına aday kayıt süresinin 23 Temmuz’a çekildiği belirtildi.

 

olay.com

 

 

 

Keyword : Dönüşümle Okul Sayısı Arttı haberi , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı oku , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı konusu , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı hakkında , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı manşeti , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı perde arkası , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı olayı , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı son dakika , Dönüşümle Okul Sayısı Arttı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com