09.07.2012 - 18:33
Okunma (1339)
Yorum (0)
Paylaş

İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var?

İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var?

Eğitim bir sen ve Türk eğitim sen şube başkanları emrine alamadıkları il müdürlerine baskı yapıyorlar. İl müdürlerinin atamasının arefesinde memmun olmadıkları il müdürlerini basın yayın organlarında yıpratarak toplum mühendisliği yapıyorlar.

 

 

Eğitim bir sen şube başkanları il müdürlüğü atamaları konusunda toplum mühendisliğine soyundu. İl Müdürlerinin asaleten atamalarının yapılmacağı bu süreçte il müdürlerinin mühürlerini alamadıkları yerlerde basın yayın üzerinden il müdürlerini zor duruma düşürmek ve yıpratmak politikasıyla toplum mühendisliği yapıyorlar.

 

Bu konuda kendilerini devletin ve hükümetin sahibi zanneden Eğitim bir sen şube başkanlarının yaptıklarına kısaca göz atalım.

 

ÖRNEK 1- Adana il milli eğitim müdürlüğüne M.Ali Selamet’in gelmesine başından beri karşı çıkan Eğitim bir sen’in bu makama M.Ali Selamet’in gelememesinin akabinde Adana ilinde yıpratma kampanyaları başladı. Adana ilinde bir ilçeye Mardin ilinden İzzettin AYDIN’ın atamasının yapılması için il müdürüne baskı yapan Eğitim bir sen şubesi İl Müdüründen onay alamadığı için düğmeye basıyor.

 

Adana ilinde 4+4+4 garabet isimli haberi basına düşüren Eğitim bir sen şubesi , İl müdürünü Vali Bey’e şikayetten tutun da siyasiler ve sendika genel merkezi bünyesinde M. Ali Bey’in atamasının yapılmaması için elinden geleni yapıyor.

 

M.Ali Bey Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yaparken sendika genel merkezinin görevlendirme isteklerine olumsuz yanıt verdiği için ilk olarak burada sendika ile karşı karşıya gelmişti.

 

Adana iline görevlendirmesi yapılan M.Ali Bey il müdürlüğünün mührünü sendikacıların elinden alması, geçmiş dönemlerde yapılan usulsüz soruşturmalar ile sendikaya yakın kişilerin merkezi yerlere alınırken , diğer öğretmenlerin soruşturmayla ücra yerlere gönderilmesi dosyaları da dahil birçok konuya el atması sendika yöneticilerini rahatsız etti.

 

Daha önceki dönemlerde soruşurması subuta eren bir hizmetlinin bile yerinin değiştirilememesine karşın bugün gelinen noktada il müdür yardımcısının bile eşinin soruşturmayla yerinin değiştirilmesi Adana ilinde çok şeyin değiştiğini göstermeye yeter.

 

ÖRNEK 2- Ankara il müdürünün değişmesi noktasında da Eğitim bir sen Genel Merkezi çok istekli. Daha önce Çanakkale Milli Eğitim Müdürünü Ankara iline getirmek için çok çaba sarfeden sendika bunu başaramamış ve Çanakkale Müdürünü İzmir iline getirtmişti.

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinde istediği baskıyı kuramayan, yönetici atama bölümüne istediği yöneticiyi getiremeyen sendikanın Ankara İl Müdürünün değişmesi noktasında kulis çalışmaları yaptığı iddia ediliyor.

 

Eğitim bir sen’in kurucularından olan ve rahmetli M.Akif İNAN ‘ın hem öğrencisi hem de sendikadan dava arkadaşı olan Kamil AYDOĞAN’ın , Ankara –Yenimahalle gibi bir ilçede M.Akif İNAN ismini bir okula vermesi bu sendikanın kurucusu merhuma olan sevgisini ve vefasını göstermeye yetse de , Eğitim bir sen buna rağmen Ankara ilinde tüm dizginleri eline almak ve il müdürlüğüne yukarıdan kumanda edeceği bir müdür getirmek istiyor. Ankara şube başkanları da kurucu müdürlük atamaları ve diğer görevlendirmelerde etkili olamadıkları için son dönemlerde il müdürlüğü hakkında yıpratma kampanyalarına başlamışlardı.

 

Örnek 3- Gaziantep Milli Eğitim müdürünün değiştirilmesi konusundaTürk eğitim sen şubesinin toplum mühendisliğini basın üzerinden yapmaktadır. Gaziantep müdürünün cemaatçi olduğu yönünde yapılan karalama kampanyalarının en büyük nedeni ise Gaziantep ilinde il müdürünü kendi yörüngelerine alamamaları olarak gözlemleniyor.

 

Aslında yukarıdaki örnekler sadece Aysbergin görünen yüzüdür.

 

İlçe Müdürlüğü atamaları, şube müdürlüğü atamaları ve tüm görevlendirmelerde il müdürlerini etkisi altına alamayan şube başkanları il müdürlerinin değişmesi için dar alan kulisleri ve yıpratma kampanyaları ile toplum mühendisliği yapıyorlar.

 

Eğitim bir sen’in bir başka sıkıntısı ise Aktif Sen’in kurulmasıyla beraber bu sendikaya yakın yöneticilerden olan rahatsızlık olarak göze çarpıyor. Birçok ilimizde hizmete yakın yöneticilerin imza yetkisi olması, Aktif sen’in kuruluşu, Eğitim bir sen’i çok rahatsız etmişe benziyor.

 

Sonuç olarak; İl müdürü atamalarının akabinde Eğitim bir sen tüm illerde il müdürlüklerinin mühürlerini tamamen eline almak istiyor. Bu noktada en büyük baskının ise Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’e yapıldığı idda ediliyor. İl müdürlüğü atamaları noktasında Eğitim bir sen’in rahatsız olduğu il müdürlerinin değişip değişmeyeceğini ve Bakan Bey’in tutumunu hep birlikte test edeceğiz.

 

Ahmet YILDIRIM

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

 

Keyword : İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? haberi , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? oku , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? konusu , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? hakkında , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? manşeti , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? perde arkası , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? olayı , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var? son dakika , İl Müdürlerine Sendika Baskısı Mı Var?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com