08.07.2012 - 07:09
Okunma (1244)
Yorum (0)
Paylaş

Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar!

Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar!

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 3.2 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren LPG ya da otogaz sektöründe yaşanan bir vurgunu ortaya çıkardı. Otogaz yerine hava basıyorlarmış!

 

 

 

 

Sanayi Bakanlığı ekipleri, bir süre önce gerçekleştirdikleri operasyonda, LPG bayilerindeki pompa ve diğer cihazlar tek tek ‘ölçü ve ayar' yönünden gözden denetledi.

 

Bazı LPG bayilerinin, otogazın hacmini sıcaklığa göre düzelten kısaca ATC adı verilen cihazı kapattıkları belirlendi. ATC devre dışı bırakılınca müşteriye , 100 birim yerine 93-94 birim otogaz satılıyor. 100 birimlik tahsilat yapılıyor. 6-7 birim doğrudan bayiin kasasına giriyor. Müşteri 6-7 birimlik otogaz yerine ‘hava' alıyor.

 

OTOMOBİLE OTOGAZ DEĞİL, 'HAVA' BASILIYOR

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 3.2 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren LPG ya da otogaz sektöründe yaşanan bir vurgunu ortaya çıkardı. Sanayi Bakanlığı ekipleri, bir süre önce gerçekleştirdikleri operasyonda, LPG bayilerindeki pompa ve diğer cihazlar tek tek ‘ölçü ve ayar' yönünden gözden denetledi.

 

Bazı LPG bayilerinin, otogazın hacmini sıcaklığa göre düzelten kısaca ATC adı verilen cihazı kapattıkları belirlendi. ATC devre dışı bırakılınca müşteriye , 100 birim yerine 93-94 birim otogaz satılıyor. 100 birimlik tahsilat yapılıyor. 6-7 birim doğrudan bayiin kasasına giriyor. Müşteri 6-7 birimlik otogaz yerine ‘hava' alıyor.

 

Türkiye'de, 3.2 milyon dolayında otomobilde tercih edilen LPG'de, (otogaz) yeni bir vurgun yöntemi daha ortaya çıkarıldı. Bazı LPG bayilerinin, otogazın hacmini sıcaklığa göre düzelten kısaca ATC adı verilen cihazı kapattıkları, bu nedenle arabalara bir miktar LPG yerine ‘hava' basıldığı belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, 3.2 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren LPG ya da otogaz sektörüyle ilgili son günlerde gerçekleştirdiği denetiminden son derece ilginç sonuçlar çıktı. Sanayi Bakanlığı ekipleri, Türkiye genelinde 'çapraz denetim' olarak nitelendirilen, denetim ekiplerinin bulundukları ilden başka bir ile gönderildiği bir operasyon yaptı. Operasyonda, LPG bayilerindeki pompa ve diğer cihazlar tek tek ‘ölçü ve ayar' yönünden gözden geçirildi. Denetime tabi tutuldu.

 

MÜŞTERİ , LPG YERİNE HAVA ALIYOR

 

Bazı bayilerin, pompadan önce otogazın, ortam sıcaklığına göre hacmini düzelten kısaca ATC olarak bilinen 'otomatik sıcaklık ayarı' sistemlerini kapattıkları saptandı. ATC devre dışı bırakılınca müşteriye , 100 birim yerine 93-94 birim otogaz satılıyor. 100 birimlik tahsilat yapılıyor. 6-7 birim doğrudan bayiin kasasına giriyor. Müşteri 7 birimlik otogaz yerine ‘hava' alıyor.

 

Enerji sektörü uzmanları , LPG'de ölçümün hacimle yapıldığına işaret ederek, "Ölçüm hacimle yapıldığı için sıcaklık dikkate alınarak hacmin düzeltilmesi gerekir. Aksi halde müşteriye daha az otogaz verilir. Bu durumda müşteri yanıltılır" dedi.

 

"ARABA SAHİPLERİ DAHA DİKKATLİ OLMALI"

 

Enerji sektörü uzmanları, LPG'li araba sahiplerinin mağdur olmamaları için ne yapması gerektiği sorusunu, "Bir kere LPG tanklarının kapasitesini; aldıkları ve tükettikleri gaz miktarını bilecekler. Bayide, ödediklerinden daha az miktarda LPG girişi olduğunda uyaracaklar" dedi.

Keyword : Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! haberi , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! oku , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! konusu , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! hakkında , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! manşeti , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! perde arkası , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! olayı , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar! son dakika , Müşteriye Otogaz Yerine Hava Basıyorlar!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com