06.07.2012 - 02:36
Okunma (1083)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar

Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar

 

Milli Eğitim Bakanlığının İlkokul ve Ortaokullara yönelik yapmış olduğu ders programının 40 dk ders süresine göre uygulanması çok zor.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında uygulanması düşünülen ders programını yayınladı.

İlkokullar haftada 30 saat

5 ve 6. Sınıflar haftada 36 saat

7 ve 8. Sınıflar ise haftada 37 saat ders işleyecek.

Okullarımızın 4+4+4 sistemine göre kademeli olarak ilkokul ve ortaokula dönüşmesi ve yine ilk ve orta kısımlı okulların bir arada tek binada eğitim verecek olması okullarımızın büyük çoğunluğunda ikili eğitim yapılmasına yol açacak.

Bu durumda şu sorunlar ortaya çıkacak…

İlkokullarımızda günlük 6 ders 40 dk

Ortaokul 5-6 sınıflarımızda 5 gün 7 ders 1 gün 8 ders 40 işlenecek

Ortaokul 7-8 sınıflarımızda 5 gün 7 ders 2 gün ise 8 ders 40 dk işlenecek.

Şimdi bunları alt alta eklediğimiz zaman ikili eğitim yapan bir ilköğretim okulunda 1 günde 14 ders saati ders işleneceği görülecektir.

Bunun yanında ilkokullarımız için 20 dk beslenme tenefüsü ve iki kademe içinde iki ders arasına 10 dk tenefüs ekleyelim.

Sonuç: 14 ders saati x 40 dk = 560 dk ders süresi

Beslenme tenefüsü 20 dk, geriye kalan 12 tenefüsünde her birini 10 dk şekilde ayarlayalım.

İlkokul ve Ortaokul kısımlarının andımız , öğle arası dağılma ve toplanma için en az 30 dk süre ekleyecek olursak .

Toplam 560 dk ders saati + 140 dk tenefüs + 30 dk öğle arası ve andımız = 730 dakika

730 dakika = 12 saat 10 dakika

Sabah 7:30 da eğitim öğretime başlayan bir okulumuz akşam saat 19:40 da eğitim öğretime son verecektir.

 

Türkiye şartlarında eğitim öğretim faaliyetlerinin büyük bir kısmının kış aylarında yapıldığı bir ortamda saat 15:00 gibi havanın karardığı bir ülkede akşam saat 19:40 da öğrenci velilerimiz çocuklarını nasıl alacak.

Günde 13 saate yakın okullarda idarecileri nasıl tutacaksınız. DMK Kanununa göre bir idareci günlük 8 saat çalışır. Geriye kalan 4 saat için mesai ödenir mi ?

Taşımalaı eğitim yapan okullarımızda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin taşıma işlemleri ders saatlerinin farkları ve ikili eğitim göz önüne alındığında nasıl yapılacak ?

Talime Terbiye Kurulu Başkanımız Emin Bey bu ders programını hazırlarken Türk Eğitim Sisteminde Müfredat Reformu, Öğretim Programlarını 21.yüzyıl becerileri için yenidenşekillendirmek çalışması ile yola çıkmış ve bir çalışma hazırlamıştır.

Masa başında hazırlanan bu teorik çalışmada ülkemiz şartları, okullarımızın fiziki yapısı, iklim koşulları, öğretmen dağılımı gibi etkenleri göz önüne alınmış mıdır ?

Talim Terbiye Kurulunda bir tane sınıf öğretmeni üye bulunmakta mıdır ?

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim öğretim yılında bu ders programı ve 40 dk ders süresi ile ikili eğitim yapan okullarımızda bu ders programını ve yeni müfredatı uygulaması çok zordur.

Burada ders saatleri üzerinde bir oynama yapılır ve ders saatleri düşrülürse , bu programın yapılma amacından uzaklaşılır ve yine toplam ders saati sayımız Dünya ortalamasının gerisinde kalır.

O halde ne yapılmalı ?

Bunun tek çözümü 180 iş gününü 200-210 iş gününe çıkartarak ders süresinde bir oynama yapmadan ders saatini artırmak olarak görülecektir.

Keyword : Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar haberi , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar oku , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar konusu , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar hakkında , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar manşeti , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar perde arkası , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar olayı , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar son dakika , Yeni Ders Programı ve Muhtemel Sorunlar

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com