06.07.2012 - 02:33
Okunma (1072)
Yorum (0)
Paylaş

Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar!

Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar!

 

Avrupa Merkez Bankası, gösterge faizi 25 baz puan düşürerek 0.75'e çekti.

 

Avrupa'da büyümeye yönelik endişelerin ağır basmasıyla Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini tarihinde ilk kez yüzde 1'in altına çekti.

 

Banka faiz oranını 25 baz puan azaltarak yüzde 0.75'e çekti.

 

ECB'nin faiz kararı açıklanmadan önce 1.2520 seviyelerinde yatay seyreden euro/dolar paritesi, karar sonrası hızlı bir şekilde düşüşe geçti ve 1.2397'yi gördü.

 

Bu dakikalarda 1.24 üzerinde tutunmaya çalışan parite 4 Haziran tarihinden beri gördüğü en düşük seviyede bulunuyor.

 

Analistler euro/dolar paritesinde 1.23 seviyesinin kritik destek bölgesi olduğunu, son gelişmeler paralelinde euronun dolar karşısında faiz avantajının azalmasıyla ekonominin düzelme sinyalleri üretmesine kadar satış baskılarının devam edebileceğini kaydediyorlar.

 

Alman Berenberg Bankası'nın ekonomistlerinden Holger Schieding faiz indirimi için, "Sürpriz olmadı beklenen bir karardı.

 

Asıl bundan sonra piyasaların dikkat edeceği şey borç krizine yönelik atılacak diğer adımlar" diye konuştu.

 

ÇİN VE İNGİLTERE

 

Aynı şekilde Çin Merkez Bankası gösterge borç verme faizini 31 baz puan indirerek yüzde 6'ya, gösterge borçlanma faizini ise 25 baz puan indirerek yüzde 3'e çekti.

 

Banka, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitmedi.

 

Çin Merkez Bankası'nın mevduat ve kredi verme faiz oranlarını indirmesinin ardından Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 102,22 dolara yükseldi.

 

Çin Merkez Bankası'nın büyümeyi teşvik amacıyla atacağı adımların öncelikle petrol fiyatını yükselteceğini kaydeden uzmanlar, bugünkü önlemlerin büyümeye ilişkin riskleri ortadan kaldırmak için yeterli olmadığını belirterek piyasalara etkisinin çok büyük olmasını beklemediklerini kaydediyor.

 

Ayrıca, İngiltere Merkez Bankası (BOE) da faiz oranları yüzde 0.50 olarak bırakılmasına rağmen daha önce 325 milyar sterlin olan varlık alım programını 50 milyar sterlinlik artışla 375 milyar sterline çıkardı.

 

DRAGHI KONUŞTU PİYASA DÜŞTÜ

 

ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarından istediğini bulamayan piyasalarda düşüşler hızlandı.

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi, önceki gün kapanışına göre yaklaşık yüzde 1 oranında değer kaybederek 62.370,50 puana kadar geriledikten sonra bu dakikalarda 62.400 puan üzerinde tutunmaya çalışıyor.

 

Banka hisselerinde ise düşen faizler nedeniyle gelirlerin azalacağı beklentisi satış baskısının daha fazla olmasına neden oluyor.

 

Bankacılık endeksinin bu dakikalarda önceki gün kapanışına göre yüzde 1.5 oranında değer kaybettiği görülüyor.

 

habervaktim

Keyword : Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! haberi , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! oku , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! konusu , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! hakkında , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! manşeti , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! perde arkası , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! olayı , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar! son dakika , Avrupa Merkez Bankası'ndan Tarihi Karar!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com