06.07.2012 - 02:32
Okunma (1155)
Yorum (0)
Paylaş

Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı

Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı

 

MEB 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında İlkokul ve Ortaöğretim okullarında öğrenci alımlarında uygulanması gereken konular hakkında valiliklere yazı gönderdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü valiliklere gönderdiği yazı ile özel bütçeli ve özel statülü resmî okullar oluşturulmamasını istedi

 

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda;

 

"6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği ilköğretim kurumlarımız 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokul adı altında kademeli olarak 4'er yıllık okullara dönüştürülmüştür. Okullarımıza MEB İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği'nin 15-18'inci maddeleri kapsamında öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu karan doğrultusunda öğrencilerin kayıt ve nakilleri yapılmaktadır. Ancak, etüt ve beslenme uygulaması şeklinde bazı illerimizde kayıt bölgesi dışından özellikle çalışan anne-baba çocuklarının devam ettiği özel statülü okulların oluşturulduğu duyumları alınmaktadır.

 

Diğer taraftan 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun ilgili maddelerinde; "Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin gelir, gider, tahsilat, ödeme, nakit planlaması ve borç yönetimi Hazine birliğini sağlayacak şekilde yürütülür...kamu idarelerinin tüm gelirleri Hazine veznelerine girer, giderleri bu veznelerden ödenir. Bu idareler özel vezne açamaz... Tüm gelir ve giderler gayri safı olarak bütçelerde gösterilir... Belirli gelirlerin belirli giderlere tahsis edilmemesi esastır... Bütçeler, ait olduğu yıl başlamadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi veya yetkili organlarca kabul edilmedikçe veya onaylanmadıkça uygulanamaz", hükümleri yer almaktadır.

 

Bu bağlamda 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, MEB İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği hükümleri de dikkate alınarak, resmi ilkokul ve ortaokullarımıza öğrenci alımlarının hiçbir ayrıcalık oluşturulmadan kayıt bölgesindeki öğrencilerden alınması, etüt ve beslenme uygulaması ile etüt uygulamasını içeren çalışan anne-baba çocuklarının kayıtlarının yapıldığı özel bütçeli ve özel statülü resmî okullar oluşturulmaması ve buna benzer uygulamaların sonlandırılarak önceki dönemlerden onayı alınanların iptalinin yapılması hususunda gereğini önemle rica ederim." demektedir.

 

A. Rasim Asker

Keyword : Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı haberi , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı oku , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı konusu , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı hakkında , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı manşeti , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı perde arkası , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı olayı , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı son dakika , Öğrenci Kayıtlarında Yöneticilere İlk Uyarı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com