04.07.2012 - 19:31
Okunma (1142)
Yorum (0)
Paylaş

İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin

İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin

 

 

 

İş Yatırım 2012 yılı ikinci yarı yatırım stratejisinde, borsadan enflasyona final tablosunu çizdi, yatırımcıya önerilerde bulundu

 

 

 

 

 

İş Yatırım 2012 yılı ikinci yarısına yönelik açıkladığı yatırım stratejisinde, 2012 yılında faizlerin göreceli olarak düşmeye devam edeceği, İMKB endeksinin 71 bin düzeyine ulaşacağı, TL-Dolar kurunun yıl sonunda 1.81 düzeyinde olacağı öngörüsünde bulundu.

 

İş Yatırım, ekonomik büyümenin yüzde 3 düzeyinde olacağı ve yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 7.5 olarak belirlenmesine karşın Merkez Bankası'nın izlediği son politikalara paralel olarak yüzde 6'lara kadar inebileceğini de kaydetti. İş Yatırım raporunda, küresel büyümenin yavaşladığı, emtia fiyatlarının gerilediği, enflasyon riskinin azaldığı mevcut konjonktürde Türkiye'nin dünya piyasalarına göre daha iyi performans göstermesinin beklendiği hatırlatılarak, "2011 yılında G20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ikinci ülke olmamıza rağmen rekor cari açık, yüksek enflasyon ve sıkı para politikası nedeniyle cezalandırılmıştık. 2012 yılında tam tersi yaşanıyor. Piyasalar ekonomi yönetiminin büyümede yumuşak iniş ile birlikte iç ve dış talebin dengelenmesinde başarılı olacağını ve enflasyonda yönün yeniden aşağı çevrilmesini satın almaya başladı" denildi.

 

KISA VADELİ YATIRIMCI İÇİN MEVDUAT, UZUN VADELİ YATIRIMCI İÇİN ÖZEL SEKTÖR TAHVİLİ

 

Yatırım Stratejisinin açıklandığı basın toplantısına İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu, Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, Araştırma Müdürü Bülent Şengönül ve Kıdemli Ekonomist Burcu Ünüvar ile küresel piyasaları değerlendirmek üzere Uluslararası Sermaye Piyasaları Müdür Yardımcısı Şant Manukyan katıldı.

 

Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen rapora ilişkin yaptığı sunumda Türk lirası 2012 yılının ilk altı ayında gelişmekte olan ülke paraları arasında en çok kazandıranlar arasında bulunduğunu belirterek, "Merkez Bankasının görece sıkı para politikası ve 2010 Kasım'ından bu yana yaşanan değer kaybı Türk lirası varlıkları carry trade için cazip kılıyor. Türk lirası gelişmekte olan ülke paralarına karşı reel olarak 2003 yılına yakın seviyelerde işlem görüyor. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında Arjantin'den sonra en yüksek para piyasası faizine sahip ülke konumunda. Küresel risk iştahının sürmesi durumunda Dolar-Euro sepetinin 2,0 seviyesine zorlanmadan ineceğini tahmin ediyoruz. TL'nin daha fazla değer kazanması durumunda Merkez Bankası döviz ihaleleri açarak ve faiz koridorunun üst sınırını indirerek müdahale edebilir" diye konuştu.

 

Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, küresel risk iştahındaki yükseliş nedeniyle faiz oranlarının 2012 yılı sonu için öngörülen seviyelere Haziran ayında gerilediğini ve ekonomideki yavaşlamaya paralel hız kesen kredi talebi ve görece güçlü bütçe performansının tahvil piyasasını desteklediğine işaret ederek, "Hazine 2012'deki 122 milyar TL iç borç servisin 68,4 milyar TL'sini tamamladı. Yılın geri kalanında 54 milyar TL iç borç servisine karşılık 45 milyar TL borçlanma yaparak piyasalarda 8 milyar TL daha bırakacak.Mevcut faiz seviyeleri para politikasında önümüzdeki aylarda yapılabilecek bir gevşemeyi büyük ölçüde fiyatlıyor. Faiz oranlarındaki düşüş sonrasında kısa vadeli yatırımcılar için mevduat ve özel sektör tahvilleri, uzun vadeli yatırımcılar için ise enflasyona endeksli tahviller sabit faizli tahvillere göre daha cazip duruyor" dedi.

 

İMKB HEDEFİ 71 BİN

 

İMKB ve hisse senedi yatırımlarına ilişkin görünümü de açıklayan Araştırma Müdürü Bülent Şengönül de, Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetmeye başlayacağı beklentisiyle borsa için Haziran ayı başında 55,000 seviyesinde "biriktir" tavsiyesinde bulunduklarını ve banka hisselerinin En Çok Önerilenler listesindeki ağırlığını artırdıklarını belirterek, "Faiz oranlarındaki düşüşe paralel borsa için hedef değerimizi 71,000 seviyesine artırdık. Olumlu ekonomik verilerin desteği, ikinci yarıda faiz oranlarının gerilemesi beklentileri ve şirket karlılıklarının olumlu görünümü Türk hisse senetlerini göreceli olarak desteklemeye devam edecek. Ancak son bir aydaki güçlü performansından sonra, İMKB'nin diğer piyasalara göre ıskonto oranı daha sınırlı bir düzeyde seyretmeye başladı. Endekste yüzde 40 ağırlığa sahip, Türk bankaları 12T F/K oranına göre yüzde 10 oranında ıskontolu işlem görüyor" değerlendirmesini yaptı. Şengönül, İMKB'nin ikinci yarıda inişli çıkışlı bir grafik izleyeceğini belirterek, bunun da yatırımcılar için biriktir fırsatı yaratacağını söyledi.

 

DÖVİZ DALGALANMALARI FIRSAT

 

İş Yatırım strateji raporunda, kredi büyümesinin mevduat artış hızından fazla olması ve dış kaynağın azalması tehdidi mevduat faizlerini yılın ikinci yarısında da görece yüksek tutacağı belirtilerek, "Faiz oranlarındaki gerileme sonrasında enflasyona endeksli tahviller sabit faizli tahvillere göre daha cazip durumda. Faizlerdeki düşüşe paralel yatırımcıların özel sektör tahvillerine ve temettü verimi yüksek hisselere talebi artmaya başladı. Enflasyonun ve faizlerin düştüğü bir ortamda yatırımcılar için yüzde 9-10'luk temettü oranları cazip olacak. Küresel risk iştahının bozulduğu bir senaryoya karşı portföylerde altına yer vermeye devam ediyoruz. Döviz kurundaki olası dalgalanmaları satış için fırsat görüyoruz" denildi.

 

 

www.finansgundem.com

Keyword : İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin haberi , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin oku , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin konusu , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin hakkında , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin manşeti , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin perde arkası , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin olayı , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin son dakika , İş Yatırım’dan Bomba Gibi Tahmin

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com