04.07.2012 - 15:38
Okunma (1197)
Yorum (0)
Paylaş

İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?...

İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?...

 

Okullara öğrenci kaydı nereden, nasıl yapılacak? Öğrenciler okullara otomatik olarak mı kaydedilecek? Kayıtlar Nasıl Sorgulanacak?

 

İlkokul 1. sınıf e-kayıt işlemleri e-okul üzerinden yapılıyor. E kayıt sonuçları da yine e-okul üzerinden öğrenilebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula e-kayıt  girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadecee-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.  Bunlar dahaevvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okulaverilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor. e okul öğrenci e-kayıt sonuçları sorgulama, e-okul öğrenci kayıt yeri öğrenme, çocuğumun kaydı hangi okula çıktı ?

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER E-Kayıt İle İlgili Açıklama Yaptı:

 

”(İlköğretime kayıtlar) Kısa zaman sonra bunları ilan edeceğiz”

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ilköğretime kayıtları kısa zaman sonra ilan edeceklerini belirterek, ”Çok yoğun bir çalışma var. Okul kayıtları girildikten sonra adrese dayalı kayıt sisteminden çocuklarımızın isimlerini alıp kayıtlarını aktaracağız. Zannediyorum 1 hafta, 10 gün içerisinde bu süreç tamamlanır” dedi.

 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, ”İlköğretime kayıt sistemi ne zaman açılacak- Bu konuyla ilgili çalışmalar sürüyor mu-” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

”Çok büyük ihtimalle kısa zaman sonra bunları ilan edeceğiz. Çok yoğun bir çalışma var. Kayıtlarımızı elektronik ortamda, e-kayıt sistemiyle yapıyoruz. Bunları yapabilmek için de kanunun getirdiği yenideğişikliğe dayanarak okullardan hangilerinin ilkokul, hangilerinin ortaokul olacağının belirlenmiş olması gerekir. Ayrıca böyle bir ayrım yapılmayacaksa hangilerinde ilkokul ve ortaokulun birlikte yürütüleceğinin tespit edilmesi gerekir. Dolayısıyla bütün iller buna dair çalışmalarını tamamladılar. Bilişim ortamında bunların kayıtları giriliyor. Bu kayıtlar girildikten sonra yine biz elektronik olarak adrese dayalı kayıt sisteminden çocuklarımızın isimlerini alıp kayıtlarını aktaracağız. Zannediyorum 1 hafta, 10 gün içerisinde bu süreç tamamlanır.” dedi.

 

 

 

 

Keyword : İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... haberi , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... oku , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... konusu , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... hakkında , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... manşeti , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... perde arkası , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... olayı , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?... son dakika , İlköğretime Öğrenci Kaydı Nasıl Yapılacak?...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com