04.07.2012 - 15:35
Okunma (1524)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı

Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı

 

Birinci derecenin dördüncü kademesine 1/4 yükselmiş bir öğretmenin ek göstergesi 3600 e yükseltilmelidir. Öğretmenlerimiz bunu hak ediyor. Bu hakları bir an önce verilmelidir. Bu özellikle emeklilikte az da olsa öğretmenlere rahatlama getirecektir.

 

Birinci derecenin dördüncü kademesine 1/4 yükselmiş bir öğretmenin ek göstergesi 3600 e yükseltilmelidir. Öğretmenlerimiz bunu hak ediyor. Bu hakları bir an önce verilmelidir. Bu özellikle emeklilikte az da olsa öğretmenlere rahatlama getirecektir.

Öğretmenler devletimizin ve milletimizin geleceğini yetiştirmektedirler. Bu açıdan baktığımızda öğretmenler toplumda en önemli görevi yürütmektedir. Yaptıkları eğitim ve öğretim işinde bu ağır sorumluluğu taşımaktadır. Çünkü öğretmenler insan yetiştirmekte, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamakta, ülkesine, milletine hizmet edecek hale getirmektedir. Bu ağır sorumluluk öğretmenlerimizi bir hayli yıpratmaktadır. Bu nedenle öğretmeni anlatmak için mum örnek verilmektedir. Çevresini aydınlatırken kendini tüketmektedir. Hatta öğretmenlerimiz işlerinin yoğunluğunda zaman zaman kendi çocuklarını ve eşini ihmal etmektedir.

Bu gerçeklerden hareket eden milletimiz öğretmenliğin kutsal meslek olduğunu kabul ederek öğretmenlerini anne ve baba vekili olarak tanımlamışlardır.

Ancak öğretmenlerimizin maddi anlamda hak ettiği karşılığı aldığını söylememiz mümkün değildir. Özellikle emeklilik zamanlarında zor şartlar altında yaşamak zorunda kalmaktadırlar. Halbuki bu problemi çözmek zor bir iş değildir. İlk adım olarak 1/4 (birinci derecenin dördüncü kademesi) ne yükselmiş bir öğretmenin ek göstergesinin 3600 olması öğretmenlerimizi hiç olmazsa bir nebze rahatlatacaktır. Şu anda (birinci derecenin dördüncü kademesi) ne yani 1/4 üne yükselmiş bir öğretmenin ek göstergesi 3000 olup çalıştığı yıllara göre aldığı emekli maaşı aşağıdaki çizelgede belirtilmiştir.

 

1. DERECE 4. KADEME, 3000 EK GÖSTERGE

HİZMET YILI                                                 AYLIK

25                                                                 1343

27                                                                1379

30                                                                1433

 

Öğretmenlerimiz bu maaşı alırken birinci derecenin dördüncü kademesinden emekli olup 3600 ek göstergesi olan örneğin mühendis, mimar, doktor unvanlı devlet memurlarının emeklilikte aldıkları maaşlar hizmet yıllarına göre aşağıdaki çizelgede belirtilmiştir.

HiZMET YILI                                                 AYLIK

25                                                               1682

27                                                               1727

30                                                               1794

 

Bu tablo bize öğretmenlerimize de 3600 ekgösterge hakkı verilse emekli maaşlarında az da olsa bir iyileştirme sağlanacağını göstermektedir. Öğretmenlerin fazlası ile hak ettiği bu düzenleme bir an önce yapılarak emekli öğretmenlerin mağduriyetleri giderilerek açlık sınırına yakın maaş almaları önlenmelidir. 30.06.2012

 

 

 

 

Arif ÇETİNKAYA

Türkeğitimsen Şube Başkanı

 

Kaynak: www.kamudanhaber.com

 

 

 

Keyword : Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı haberi , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı oku , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı konusu , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı hakkında , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı manşeti , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı perde arkası , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı olayı , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı son dakika , Öğretmenlerin Ek Göstergesi 3600 Olmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com