04.07.2012 - 15:20
Okunma (1276)
Yorum (0)
Paylaş

Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama

Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama

 

 

 

Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberi

 

 

Sitenizde yayımladığınız aşağıdaki haberinizle ilgili açıklamama aşağıda olup yayımlamanızı rica ederim.

Ciddiyetsiz haberlere açıklama yazmaya dahi gerek yoktur. Fakat haberi yapanların ve bazı kesimlerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla bu açıklamayı yapmam hasıl olmuştur.

Şahsımla yapılan görüşme doğru olup şahsıma yapılmış bir teklif bulunmamaktadır. Bir teklif yapılmış olsa dahi bunu kabul etmemin mümkün olmadığını söylememe dahi gerek yoktur.

Mevzuatımıza göre kişinin isteği olmaksızın görevlendirme yapılamayacağı da açıktır. Bu nedenle verilecek bir görevi kabul edip etmemek öncelikle şahsımın takdirindedir.

Bakanlıkta görev almak bir çok kamu görevlisinin hayallerini süsleyebilir fakat şahsımın böyle bir hayali en azından son yıllarda ve şu aşamada söz konusu olmamıştır.

Bakanlıkta görev alıp doğru bildiklerimizi uygulamaya çalışmak, Türk Milli Eğitim Sistemine hizmet etmek elbet ki isterim. Bunun mümkün olabilmesi için kan uyuşmazlığı olmaması gerekir ki mevcut ortamda bu mümkün değildir. Genel müdürlerin dahi inisiyatif kullanamadığını, doğru bildiklerini uygulayamadıklarını düşündüğüm şartlarda görev almak kendimi inkar etmek anlamı taşıyacaktır.

Biz; layıkıyla yapabileceğimiz, eğilmeden dik durabileceğimiz, ülkemize verimli olabileceğimiz ortamlarda her türlü görevi kabul eder ve layıkıyla yerine getiremediğimizde de oturduğumuz koltuklardan kalkabilecek yapıda eğitimcileriz.

Kaldı ki biz eğitimin hangi kademesinde olursak olalım nefer olarak çalışmayı şiar edinmiş insanlarız.

Biz koltuk için sendika değiştirenlerden olmadığımız gibi makam için gömlek değiştirenlerden de olmadık, olmayacağız.

Biz; “Atam izindeyim” deyip tatilden bir türlü dönmeyenlerden değil onun Bursa Nutkundan feyz alıp onun izinden yürümeyi onur ve görev edinenlerdeniz.

Tüm bu şartlara rağmen zoraki bir görev tebliğ edildiği taktirde bundan kaçış olmayacaktır fakat direnme hakkımızın her zaman baki olduğunu böyle bir durum halinde kamuoyu ile paylaşmaktan imtina etmeyeceğimi de hatırlatmak isterim.

Sayın Hüseyin ÇELİK döneminde adımın telaffuz edildiği bilgisi doğru değildir. O dönemde çalışabileceğim bir ekiple ilgili görev telaffuz edilmekle kalmamış dönemin sayın bakanı tarafından görevlendirmem imzalandığı halde sayın bakanı da aşmayı başaranlar tarafından bu görevlendirmeden geri adım atılması sağlanmıştır.

Bu görev tamamen geçici görev olup şahsımın talebi değil şahsımı talep şeklinde cereyan ettiğinden söylediğim gibi sayın bakan imzaladığı görevlendirmeden geri adım atmak durumunda kalmıştır.

Yazınızda kullanılan “Milli Eğitim camiasının en muhalif yazarlarından” ifadesi beni tanımlamaya yönelik değil beni karalamaya yöneliktir. İmza attığım her yazıda muhalif olmak adına değil sürece katkı sağlamak, sessiz çoğunluğun sesi olmak adına imza attığımı, kendimi hiçbir zaman muhalif görmediğimi belirtmek isterim.

Haksızlık karşısında susmak muhalefet olmak ise cümlenize hak vermek mümkündür fakat ben “Haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmaktansa mahallenin delisi olmayı tercih ederim.”

Bu nedenle yaptığım eleştirilerin bu çerçevede değerlendirilmesinin daha uygun olacağını belirtmek isterim.

Daha önce “Maksut BALMUK Eğitim İş’ten ayrılıyor mu” diye haber yapanlar ile Kamuoyunda tanınan ve sevilen Sayın bir milletvekili ile bir arkadaşımın da bulunduğu üç kişiyi içeren karalamada “MEB’in Ergenekon’u” diye haber yapanlar aynı zihniyet(ler)dir. Bu haberlerini büyük bir hızla geri çekmek zorunda kalmaları yaptıkları haberin sonucuna katlanmayı göze alamamalarından kaynaklanmaktadır.

Oysa ki biz imza attığımız her yazının her cümlesinin arkasında durabilme cesaretini tehditlere rağmen her zaman gösterdik. Elbet ki biz de insanız ve hata yapabiliriz. Hatalar da insanlar içindir. İstemeden yaptığımız hatalarda da özür dilemeyi erdem biliriz.

Bu noktada çok fazla söz söylemek doğru değildir.  Kamuoyu bizi tanımakta ve kamuoyunun güveni bizim için yeterli olmaktadır.

 

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Keyword : Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama haberi , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama oku , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama konusu , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama hakkında , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama manşeti , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama perde arkası , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama olayı , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama son dakika , Maksut BALMUK MEB'e mi Geliyor Haberine Açıklama

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com