04.07.2012 - 15:15
Okunma (1128)
Yorum (0)
Paylaş

Kamuya 70 Bin Kadro

Kamuya 70 Bin Kadro

 

TBMMKanuna göre, bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek; Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis alımı için 30 bin kadro verilecek.MEB'e 30 bin 950, Diyanete 25, ÖSYM'ye 7, YÖK'e 5, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne 300 kadro...

Kanuna göre, bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek; Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis alımı için 30 bin kadro verilecek.

MEB'e 30 bin 950, Diyanete 25, ÖSYM'ye 7, YÖK'e 5, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne 300 kadro ihdas ediliyor.

Sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanların hane içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin üçte birinden az ise yardım alabilecek.

Afetlerden zarar görenler ile şehit yakınları ve gaziler de bu yardımlardan yararlanabilecek.

 

Aftan yararlanamayan öğrenciye yeni hak

 

2012 yılında Yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan aldıkları puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanları, YÖK Genel Kurulu'nun aldığı karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacak.

Geçen yıl çıkarılan aftan çeşitli nedenlerle yararlanamayan öğrencilere, yeni bir hak tanınıyor.

 

Kitapçıklar sınavdan 6 ay sonra imha edilecek

 

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları, sınav sonuçlarının ilanından 6 ay, cevap kağıtları ise 1 yıl sonra imha edilecek.

Soruların hazırlandığı, basıldığı, muhafaza edildiği ve sınavların yapıldığı binalarda sınav öncesi ve esnasında sinyal karıştırıcı cihazla güvenlik sağlanacak.

 

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 20 hissesi özelleştirilecek

 

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin yüzde 20 oranındaki hissesi, özelleştirme kapsam ve programına alınarak yüzde 80 oranındaki hissenin satışıyla birlikte özelleştirilecek. Böylece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü'nün BOTAŞ'a ve Hazine'ye olan borçlarının bir an önce ödenmesi amaçlanıyor.

ÖSYM, sınav faaliyetlerini yürütmek üzere şirket kurabilecek; ÖSYM Başkanı ve başkan yardımcıları, kurulan şirketlerde görev alabilecek.

 

Engellilere ilişkin düzenlemeye erteleme

 

Resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor, sosyal ve kültürel alanların özürlülerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi için tanınan 7 yıllık süre 8 yıla çıkarılacak. Verilen sürenin sonunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen toplu taşıma araçlarının sahiplerine 1-5 bin TL, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ise 5-25 bin TL ceza kesilecek.

Tıp fakültesi son sınıfında okuyan öğrencilere, uygulama çalışmaları karşılığında aylık ödenecek.

 

Uludere gibi olaylarda yaralananlara aylık ödenecek

 

Uludere olayı gibi olaylarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine ve yaralananların kendilerine aylık ödenecek.

Malül olanlar, hayatını kaybedenler ve malül olanların eşleri, anne ve babaları ile çocukları; tren, vapur, belediye ile özel toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edecek.

Trafik veya yol güvenliği ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerini sağlayanlar da yaralanmaları ya da ölmeleri halinde Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına alınıyor.

Harp malülü olanlar, aylık bağlanan er ve erbaşlar ile siviller de faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idareler; memur kadroları, sözleşmeli personel ve sürekli işçi kadrolarının yüzde 2'sini terör eylemlerinden etkilenen kişilerin istihdamı için ayıracak.

 

Kiracılarla ilgili düzenleme 2020'de yürürlükte

 

İşyeri kiralarında; Türk Borçlar Kanunu'nun, ''kira ilişkisinin devri'', ''kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi'', ''önemli sebepler'', ''bağlantılı sözleşme'', ''kiracının güvence vermesi'', ''kira bedeli'', ''kiracı aleyhine düzenleme yasağı'', ''konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi'' ile ''dava sebeplerinin sınırlılığı'' başlıklı maddeleri, 1 Temmuz tarihinden itibaren 8 yıl süreyle uygulanmayacak.

Keyword : Kamuya 70 Bin Kadro haberi , Kamuya 70 Bin Kadro oku , Kamuya 70 Bin Kadro konusu , Kamuya 70 Bin Kadro hakkında , Kamuya 70 Bin Kadro manşeti , Kamuya 70 Bin Kadro perde arkası , Kamuya 70 Bin Kadro olayı , Kamuya 70 Bin Kadro son dakika , Kamuya 70 Bin Kadro

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com