04.07.2012 - 05:55
Okunma (1328)
Yorum (0)
Paylaş

Moody's Not Yükseltti!

Moody's Not Yükseltti!

 

 

 

Moody's Türkiye'nin notunu yükseltmesinin ardından Türk Bankalarının notunu da yükseltti

 

 

 

 

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin borçlanma notunu artırma kararı alan Moody's dün yaptığı açıklama ile bu kararın bir uzantısı olarak Bazı Türk bankalarının notlarının da artrıldığını bildirdi.

 

Moody's tarafından yapılan açıklamada 16 ayrı Türk finans kuruluşu ve bunların iştirakleri hakkında not değişimi yapıldığı ve bu not değişiminin 3 ana faktörden kaynaklandığı belirtilerek bu faktörler

 

şöyle sıralandı:

 

1 - Türkiye'nin ülke borçlanmasına yönelik endişeler azaldı ve bu durum Moody's tarafından 20 Temmuz tarihinde Türkiye'nin kredi notunun pozitf bir görünümle Ba2 seviyesinden Ba1 seviyesine yükseltilmesine neden oldu. Türkiye'nin notunun artırılması bankaların notları açısından da kredi

 

poiztif bir gelişme oldu.

 

2- Moody's bugün aldığı kararla Türk bankalarının notlarının ülke notu ile olan bağları açısından bankalar üzerinde 16 Mart 2012 tarihinde başlayan izleme sürecini de sona erdirdi.

 

3 - Türkiye'de ana ortağı yabancı bankaların olduğu 3 büyük bankanın sahibi olan ana bankaların kredi koşullarındaki kötüleşme bu bankaların iştirakleri açısından da kredi negatif bir gelişme oldu.

 

Yabancı para cinsinden mevduat notları genel olarak artırıldı

 

Türkiye'deki 15 banka ve bankacılık grubunun uzun dönem yabancı para mevduat notlarından 14'ü bir basamak artırılarak Ba2 seviyesine çekildi. Bir bankanın notu ise değişmedi. Bu açıdan bakıldığında Türkiye'nin 7 büyük bankasının notları Ba2 seviyesine yükseltildi. Bu bankalar Akbank TAS, T.C. Ziraat Bankasi, Turkiye Garanti Bankasi AS, Turkiye Halk Bankasi AS, Turkiye Is Bankasi AS, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO ve Yapi Ve Kredi Bankasi oldu.

 

Yabancı para cinsinden borç ve idr notları çoğunlukla yükseltildi

 

7 büyük bankacılık grubunun yabancı para cinsinden borçlanma ve/veya idr notları için 5 banklanın (Akbank, Garantibank, Isbank, Vakiflar ve Yapi Kredi) notları iki basamak atrışla Baa2 olurken diğer iki bankanın notları değişmedi. Yerel para cinsinden mevduat notları çoğunlukla düşürüldü ya da değişmedi

 

Türkiye'nin 15 büyük banka ve bankacılık grubunın yerel para cinsinden mevduatları notlarına ilişkin gelişmeler konusunda bu bankalardan 4'ünün notu yükseltildi 6'sının notu değişmedi ve diğer 5 bankanın notları ise aşağı çekildi.

 

Türkiye'nin 7 büyük bankalasının yerel para cinsinden mevduat notu Baa2 olarak belirlendi. Bu not seviyesi 7 büyüük banka için Ziraatbank, Halkbank ve Vakiflar için notun bir basamak yükseltilmesi, İş Bankası ve Yapı Kredi açısından notun değişmemesi ve Akbank ve Garanti açısından ise notun bir basamak düşürülmesi anlamına geldi.

 

 

www.borsagundem.com

Keyword : Moody's Not Yükseltti! haberi , Moody's Not Yükseltti! oku , Moody's Not Yükseltti! konusu , Moody's Not Yükseltti! hakkında , Moody's Not Yükseltti! manşeti , Moody's Not Yükseltti! perde arkası , Moody's Not Yükseltti! olayı , Moody's Not Yükseltti! son dakika , Moody's Not Yükseltti!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com