02.07.2012 - 04:26
Okunma (1007)
Yorum (0)
Paylaş

Matadorlar Tarih Yazdı!

Matadorlar Tarih Yazdı!

İspanya, EURO 2012 finalinde İtalya'yı farklı yendi.

 

İspanya, Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İtalya'yı 4-0 yendi.

 

MAÇIN ÖZETİ

 

 

İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'nın ardından 2012 Avrupa Şampiyonası'nda da zirveye çıkma amacındaydı. İtalya ise 2006 Dünya Kupası'ndan sonra bir büyük başarıya imza atma peşindeydi.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Cesc Fabregas'a 11'de yer vererek santraforsuz oyununa geri döndü. Hatırlanacağı gibi yarı finalde Portekiz karşısında Alvaro Negredo forvette forma giymişti.

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise Federico Balzaretti'nin yerine sağ bekte Ignazio Abate'ye görev verdi.

"Azzuri"lerde forvet hattı, Mario Balotelli ile Antonio Cassano'dan oluştu.

Gianluigi Buffon, Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupası maçları dikkate alınırsa kariyerinin 25'inci maçına çıktı ve bu alanda Dino Zoff'a ait olan rekoru eline geçirdi.

İspanya, üst üste ataklarla golü adeta haber verdi. Matadorları öne geçiren gol, Fabregas'ın ortasında kafa vuruşuyla Silva'dan geldi (14') Bu, kupada atılan 22'inci kafa golüydü.

David Silva, 1980 yılından beri Avrupa Şampiyonaları'nın final maçında en erken gole imza atan isim oldu. Daha önce bu unvanı Alman oyuncu Horst Hrubesch, 1980'deki finalde Belçika karşısında attığı gol ile almıştı.

İtalya milli takımında sakatlanan Chiellini, 21'inci dakikada yerini Balzaretti'ye bıraktı. Azzuriler zaman zaman uzaktan vuruşlarla etkili olsa da gol İspanya'dan geldi. Jordi Alba, 41'de farkı ikiye çıkardı.

İtalya, ikinci yarıya Cassano - Di Natale değişikliğiyle başladı. Maçın 55'inci dakikasında Montolivio’nun yerine oyuna giren Motta da 62'nci dakikada sakatlanarak soyunma odasına gitti. İtalya oyuncu değişikliği haklarını kullandığı için maça 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

Maçın 75’inci dakikasında Fabregas yerini Torres’e bıraktı.

Torres, 84’te farkı üçe çıkarırken 88’de yine oyuna sonradan giren Mata, Torres’in pası sonrası skoru 4-0 yaptı.

İspanya, Avrupa Şampiyonaları tarihinde final maçını dört farklı skorla kazanan ilk takım oldu.

Casillas, Iniesta, Xavi, Torres, Fabregas, Cozorla, Alonso, Ramos ve Silva iki Avrupa Şampiyonası'nı üst üste kazanan futbolcular olarak tarihe geçti.

Vicente Del Bosque, Alman Helmut Schön'den sonra (EURO 72, Dünya Kupası 74) üst üste Dünya Kupası'nı ve Avrupa Şampiyonası'nı kazanan ikinci teknik direktör unvanını aldı.

İspanya, İtalya'yı 1920 Olimpiyat Oyunları'ndan bu yana büyük bir turnuvada ilk kez yenme başarısı gösterdi.

Son 20 maçında hiç yenilmedi. Matadorlar son 51 maçında sadece iki kez kaybetti.

Keyword : Matadorlar Tarih Yazdı! haberi , Matadorlar Tarih Yazdı! oku , Matadorlar Tarih Yazdı! konusu , Matadorlar Tarih Yazdı! hakkında , Matadorlar Tarih Yazdı! manşeti , Matadorlar Tarih Yazdı! perde arkası , Matadorlar Tarih Yazdı! olayı , Matadorlar Tarih Yazdı! son dakika , Matadorlar Tarih Yazdı!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com