01.07.2012 - 07:28
Okunma (1190)
Yorum (0)
Paylaş

30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike

30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike

AES’ten yapılan açıklamada asıl önemli olan durumun il ve ilçe emrinin de gündemde olmasıdır.

 

 

 

Yarınki (30 Haziran) eylemimizin gerekçelerinden biri olan Haziran 2011 de atanmasına rağmen Eylül ayı içerisinde göreve başlatılan öğretmenler konusunda olumlu bir gelişme yaşandı. Sözlü olmasına ve “BÜYÜK İHTİMALLE” gibi belirsizlik içermesine rağmen Sayın Ömer Dinçer’in ağzından çıkan bu sözü önemsiyor, sendikal taleplerimizin karşılık buluyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer’in sözlü açıklaması şu şekildedir:

 

Bakan Dinçer, ''Özür grubu atamalar ne zaman yapılacak'' sorusu üzerine:

 

''Daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini daha erken alabiliyordu. Ağustos ayının başında veya Temmuz ayında öğretmen alabiliyordu. Dolayısıyla kıdem yılı hesaplanırken veya stajyerliğin kalkıp da memur olma şartıyla ilgili düzenlemeler hesaplanırken 30 Ağustos limit olarak belirlenmişti. Yönetmeliklerimizde de böyle durum. Ancak şimdi biz öğretmenlerimizi Ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir değişiklik yapacağız ve bunu 30 Eylül'e çekeceğiz. Yine atamayı Ağustos ayında yapacağız ama kıdem süresi, yıl tamamlamasıyla ilgili hesaplamada limit olarak 30 Eylül'ü belirleyeceğiz. Çok büyük bir ihtimalle bir mağduriyetin doğmayacağını düşünüyoruz.”

 

Bu sözlü açıklamadan sonra oluşan yeni durumu gözden geçirmek gerekirse:

 

Eylül 2011 döneminde göreve başlayan öğretmenlerin özür durumundan yer değiştirebilmesi için bir yönetmelik değişikliğine gidilebilir.

Özre bağlı yer değişikliğine başvurabilmenin diğer bir koşulu adaylığın kaldırılmış olmasıdır. Bu nedenle adaylığı kaldırma işlemlerini öteleme eğiliminde olan il-ilçelere sendikal baskı uygulanmalı, direnen müdürlükler bakanlığa şikayet edilmelidir.

Göreve geldiği günden beri öğretmenlerin yer değiştirmesine sıcak bakmadığı bilinen Sayın Bakanın YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU YAPABİLECEK öğretmen sayısını arttıracak bir adım atması, daha fazla öğretmenin YER DEĞİŞTİRECEĞİ anlamına gelmez.

Mayıs 2010 zorunlu hizmet affı ile özellikle zorunlu hizmet dışı bölgelerden dışarıya öğretmen hareketliliği yaşanmamakta, ihtiyaç oluşmamaktadır.

Yer değiştirmek isteyen öğretmenleri bekleyen asıl tehlike İL-İLÇE EMRİNİN KALDIRILMASIDIR.

İl emri yürürlükteyken (ilçe emri uygulanmazken) bile aynı ilin 200 km uzağındaki bir ilçeye atanan öğretmenlerin eş, sağlık ve eğitim özürleri sürmüştür. Bu durumdaki öğretmenler halen il içi yer değiştirme mağdurudur.

İL-İLÇE Emrine dönülmesi demek; özrünüzün giderileceği ile-ilçeye, branşınızda ihtiyaç bulunup bulunmadığına bakılmaksızın gidebilmeniz demektir. Aynı şekilde HİZMET PUANINA da bakılmaz.

Özür grubu kapsamında özellikle EĞİTİM ve OLAĞANÜSTÜ HALLER kapsamında, yönetmelik bazında yapılabilecek değişiklikler Eylül’de göreve başlayanlar için risk oluşturmaya devam etmektedir.

SÖZÜN ÖZÜ: Yer değiştirmek üzere başvuru yapabilmek, yer değiştireceğiniz anlamına gelmez. İl ve İlçe Emrine dönülmediği sürece, yer değiştirebilecek ŞANSLI AZINLIK, yüksek hizmet puanına sahip,  gideceği ilde kendi branşında açık bulabilenler olacaktır.

 

30 Haziran İl-ilçe Emri ve Özür Grubu eylemimizden saatler önce ağzımıza bir parmak bal çalan, onu bile “büyük ihtimalle” şeklinde yuvarlayan Sayın Bakanın açıklamalarını gerçekçi bir açıdan değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz.

 

Anadolu Eğitim Sendikası

Keyword : 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike haberi , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike oku , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike konusu , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike hakkında , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike manşeti , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike perde arkası , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike olayı , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike son dakika , 30 Eylüle Takılanları Bekleyen Asıl Tehlike

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com