29.06.2012 - 18:52
Okunma (1191)
Yorum (0)
Paylaş

Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!!

Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!!

 

Milli Eğitim Bakanı'ndan önemli açıklamalar...

 

 

 

 

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin özür grubu atamalarda mağduriyet yaşamaması için kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerini bildirdi.

 

Ayrıca Bakan Dinçer, 40 bin öğretmen alımının ağustos ayı sonunda gerçekleşeceğini söyledi.

 

 

 

 

Bakan Dinçer, öğretmen atamaları ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin çalışmalar hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

 

''40 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak-'' sorusu üzerine Dinçer, torba kanunda yer aldığı gibi bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılacağını anımsattı.

 

Dinçer, ''Bu bizim için olumlu ve mutluluk verici bir durum oldu. Bu sene hükümetimiz 17 bin kadroyu şubat ayında, 40 bin kadroyu da şimdi vererek belki de tarihimizdeki en yüksek kadroyu tahsis etmiş oldular. Aslında gönlümüz, hemen işlemleri tamamlayıp öğretmenlerimizi almayı arzu ediyor ama bunun bir alt yapı çalışması olacak'' diye konuştu.

 

Atamaya ilişkin kılavuzun yayınlanacağını belirten Dinçer, atamalar için başvuru süresinin de ilerleyen zamanda belirlenerek duyurulacağını söyledi. Dinçer, ''Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmen alımlarını biz Ağustos ayında yapmayı düzenlemiştik. Dolayısıyla çok büyük ihtimalle Ağustos ayının sonuna doğru alımları gerçekleştirmiş olacağız'' dedi.

 

''En çok hangi branşlarda öğretmen alımı yapılması öngörülüyor-'' sorusu üzerine ise Dinçer, ''Şu anda kesin belli değil ama yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle 4+4+4'ten sonra ve bir de seçimlik derslerin konulmasıyla ilgili düzenlemelerden sonra ihtiyaç için ayrı bir çalışmayı yürütüyoruz. Muhtemelen onu da Ağustos ayının başına kadar bitirmiş oluruz'' diye konuştu.

 

 

 

-Kıdem süresi hesaplamasında değişiklik-

 

 

 

Bakan Dinçer, ''Özür grubu atamalar ne zaman yapılacak-'' sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

 

''Daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini daha erken alabiliyordu. Ağustos ayının başında veya Temmuz ayında öğretmen alabiliyordu. Dolayısıyla kıdem yılı hesaplanırken veya stajyerliğin kalkıp da memur olma şartıyla ilgili düzenlemeler hesaplanırken 30 Ağustos limit olarak belirlenmişti. Yönetmeliklerimizde de böyle durum. Ancak şimdi biz öğretmenlerimizi Ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir değişiklik yapacağız ve bunu 30 Eylül'e çekeceğiz. Yine atamayı Ağustos ayında yapacağız ama kıdem süresi, yıl tamamlamasıyla ilgili hesaplamada limit olarak 30 Eylül'ü belirleyeceğiz. Çok büyük bir ihtimalle bir mağduriyetin doğmayacağını düşünüyoruz.''

 

 

 

-''KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız''-

 

 

 

''Öğretmen alımlarında gelecek yıldan itibaren alan sınavınında da dahil edileceğine'' ilişkin bir başka soruyu ise Dinçer, bu yıl öğretmenleri KPSS ile alacaklarını belirtti. Dinçer, ''Önümüzdeki yıldan itibaren yine KPSS olacak ama KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız. Onlar da genel kültür, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak. Üçünün puanından hareketle biz öğretmen alacağız. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren alacağımız öğretmenlerde alan sınavları yapılmış olacak'' diye yanıtladı.

 

Bu sınavları yaklaşık 15-16 alanda yapmayı planlandıklarını ifade eden Dinçer, ''Ondan sonra alanların sayısını giderek artıracağız. Çünkü bu çok ciddi bir hazırlık gerektiriyor. Soru çalışması yapmayı gerektiriyor. O açıdan bakıldığında ilk tespitlerimize göre 15-16 alanda yapma şansımız yüksek görünüyor'' diye konuştu.

 

Keyword : Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! haberi , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! oku , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! konusu , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! hakkında , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! manşeti , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! perde arkası , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! olayı , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!! son dakika , Flaşş ! Meb'den Önemli Açıklamalar !!!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com