29.06.2012 - 03:28
Okunma (1370)
Yorum (0)
Paylaş

Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek?

Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek?

Eğitim Yöneticileri Sendikası, ilkokul-ortaokul ayrımına göre yönetici normlarının belirlenmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

 

MEB İlköğretim okullarını ilkokul-ortaokul olarak ayırmasına rağmen yönetici ayrımlarının nasıl yapılacağı bugüne kadar açıklanmamıştır.

 

Basın Açıklamasıdır

 

Bilindiği gibi 4+4+4 sistemine geçilmesinin hemen ardından MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak ilkokul-ortaokul yönetici ayrımının nasıl yapılacağını sormuştuk. Genel Müdürlük bu konudaki çalışmalarının henüz bitmediğini bir yazı ile sendikamıza bildirmişti. Ancak son 15 gündür okullarda bir norm kadro karmaşası yaşanmaktadır. Önce eski sisteme göre güncelleme yapılmış sonra da iki gündür yeni sisteme göre normlar değiştirilmektedir. Bu arada okullar ikiye bölünmüş, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ilkokul, branş öğretmenleri ortaokul normu içinde gösterilmiştir. Yöneticilerin durumu ise hala belirsizdir. Yöneticiler branş ayrımı yapılmaksızın sistemde ortaokul üzerinde görünmektedirler. Kurum kodları farklı olduğundan aynı bina içinde olmasına rağmen ilkokulların yönetici normları boş görünmektedir. Bu durumda ilkokulların iş ve işlemlerini ortaokul yöneticileri yapmak zorundadır.

 

Ancak öğretmenlerde olduğu gibi, branşlarına göre yöneticilerin ayrımı söz konusu olacak ise Bakanlığın biran önce yönetici normları konusunda bir açıklama yapması ve normları belirlemesi gerekmektedir. Ardından da il dışı isteğe bağlı yönetici yer değiştirmelerinin yapılması için duyuruya çıkılmalıdır.

 

EYSEN GENEL MERKEZİ

 

 

 

Keyword : Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? haberi , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? oku , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? konusu , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? hakkında , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? manşeti , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? perde arkası , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? olayı , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek? son dakika , Yönetici Normları Nasıl Belirlenecek?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com